Skocz do zawartości

[rama] Kross Level A6 - czy będzie dobra ?

Baroon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam na oku ramę Kross LEVEL A6. Lecz może ktoś zna jeszcze inne ładniejsze z wyglądu do 380zł. Rozmiar to 21. Może być coś z czarno-białego.

Napisano

Nie mogę znaleźć geometrii El Nino, ale z tego co wiem jest ona raczej sportowa. Z tych dwóch ja obstawiałbym Accenta.

Napisano

NO mam dylemacik do mi wychodzi że mam mieć ramę 19cali ( z obliczeń ). Mam wzrostu 186cm. Jak widzicie ten problem ? 19 czy 21 ?

Napisano

mucios92, wpływa to bardzo na jakość jazdy ? Myślę że nie ale nie testowałem więc chce się poradzić :)

Baroon zależy jak dla kogo ;D, Rama A6 jest ze stopu alu 6... miałem przez pewien okres czasu okazje jeździć na ramie ze stopu 7... i jak ponownie wsiadłem na krossa to różnica jest dla mnie dość odczuwająca.

Napisano
Obecnie do budowy ram najczęściej stosowane są stopy aluminium serii: 6000 i 7000. Większość stopów serii 6000 i część serii 7000 nadaje się do spawania. Wyższy numer wcale nie oznacza lepszych parametrów tylko wiodący (po aluminium) pierwiastek w stopie. W przypadku serii 6000 jest to magnez, a 7000 cynk. Każda następna cyfra oznacza inne dodatki zastosowane przez producenta materiału, czyli hutę. Nie można jednoznacznie stwierdzić, który z nich jest lepszy, ponieważ w decydującym stopniu zależy to od obróbki końcowej stosowanej przez poszczególnych producentów rur.

żródło: bikeBoard

Napisano

Zamówiłem :

ramę : KROSS LEVEL A6 21 CALI

amortyzator : SUNTOUR XCR 100

wszystko black

Ale potrzebuję sterów do tego żeby to skręcić do kupy (chyba tak to się nazywa :icon_wink: ) Jakie polecacie ?

ponawiam pytanie

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Pokłady gniewu i agresji polecam wykorzystać na rowerze...

a dla Twojej informacji (który sam jeździ na krosie i który użył nadludzkiej siły aby wydobyć tę informację z pamięci) szukałem w google i nie znalazłem takiej informacji. Jeśli jesteś taki akuratny przytocz konkretny link i skinę głowę w geście uznania.

Napisano

Wchodzisz na stronę Krossa, kopiujesz nazwę sztycy z tego modelu.. wklejasz w google, włączasz link z google ze stroną producenta czyli ZOOMA. Poza tym na forum dziesiątki osób ma ten rower.

Napisano

Wchodzisz na stronę Krossa, kopiujesz nazwę sztycy z tego modelu.. wklejasz w google, włączasz link z google ze stroną producenta czyli ZOOMA.

Panie kolego czy nie przewidział Pan że jeden model sztycy może występować w dwóch średnicach akurat ten w krosie ma opcje: Ø27.2 i Ø31.6.

Poza tym na forum dziesiątki osób ma ten rower.

dlatego zapytałem.

Coś w tym jest że uprzejmość w Polsce to wynaturzenie...

Napisano
Panie kolego czy nie przewidział Pan że jeden model sztycy może występować w dwóch średnicach akurat ten w krosie ma opcje: Ø27.2 i Ø31.6.

W takim razie przepraszam za nerwy :icon_mrgreen: Nie zauważyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...