Moloch89 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Przeglądając archiwa śląskiego forum zauważyłem że była fajna tradycja co rocznej pielgrzymki do Częstochowy, w tamtym roku pomysł chyba upadł? Proponuje go reanimować. Jest już kilka osób chętnych A więc data do ustalenia,( proponuje 10/11.04.2010) Trasa Katowice-Częstochowa około 150km, proponuje w 1 stronę lasami a w drugą szosą. Wyjazd około 8.00 przyjazd około 11-12.00 2-3godziny czasu wolnego(można iść na mszę/McDonald'u jak kto woli) wyjazd z Częstochowy około 14-15.00 Powrót do Katowic około 18.00 Zapraszam wszystkich do udziału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Musiałbyś mieć średnią 37,5km/h w najdłuższym przedziale, jaki podałeś. To trochę za dużo chyba. Średnia 25 po lasach na takim dystansie, to już chyba przesada, a dołożyć postoje jeszcze, to w ogóle. Także chyba wyjazd o 6, dojazd 13.30 dojedziecie ze średnią 20km/h bez postojów. Ktoś złapię gumę, albo kogoś kurcz złapie, to powiedzmy 14.00, to i tak optymistyczny scenariusz. 2h wolnego, to mamy 16. Ludzie są nieźle zmęczeni, więc mimo szosy i tak pruć nie będziecie. Też 7,5h na powrót trzeba liczyć. Więc w domu będziecie np. o północy:icon_wink: Powodzenia w uporaniu się z trasą. Za pomysł na taki wypad, powinno być takich więcej:thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Nie wiem jak to liczyłeś;p W 2 strony jest 150 nie w jedną;p 8-12 4 godziny na 75km to średnia 20km/h 14-18 4 godziny to samo co wyżej Godziny podałem takie orientacyjne Nie są sztywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Jako ze byłem na pierwszej to się wstępnie pisze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
picasso11 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ja pojadę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Trasa Katowice-Częstochowa około 150km, proponuje w 1 stronę lasami a w drugą szosą. he he ja mam 15 km ale jak nie macie nic przeciwko to tez przyjadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Aha, zrozumiałem, że 150 w jedną. Trochę za dużo mi się wydawało, ale nie wnikałem:icon_wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 na mnie tez mozesz liczyc jak nie bede mial Tournament Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meoplus Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jeżeli byłby inny termin to chętnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nokash007 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Moge jechac z wami, też mam 15 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Ja nie pojadę... ale dlatego, że jestem z Częstochowy . Jakbyś mógł wrzucić jakąś mapkę z zaznaczoną trasą to byłbym wdzięczny, bo jakiś czas temu zastanawiałem się nad dojazdem do Katowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kraszak Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Moge jechac z wami, też mam 15 km he he ja z Kłobucka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Termin ustalony na niedziele 11.04.2010, trzeba jeszcze ustalić miejsca zbiórek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mruwa Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 mnie inny termin by pasował .... siostra hajta sie 10 wiec 11 nie miałbym wsiasc na rower a co dopeiro jechać \. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Moloch89 dziękiza rozwiniecie tematu. Ja niestety nie jestem w kraju i do was nie mogłem dołączyć. Napisz jak sie udało itd. Mam nadzieje, że jak wróce znów się wybierzemy ekipa na taki wyjazd. Wtedy było jakoś 10 osób a był ogień pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Pielgrzymka została odwołana bo pogoda była do dupy i mało chętnych było ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 patrzac na pogode to wydaje mi sie ze super terminem okazalby sie 18 kwiecien bylby ktos chcetny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malyy Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 patrzac na pogode to wydaje mi sie ze super terminem okazalby sie 18 kwiecien bylby ktos chcetny ? A co powiecie na jakis weekend maja?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaa8 Napisano 29 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Ja planuje jechać do Częstochowy 1 maja - ale to zależne od pogody będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Malyy Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Ja zastanawiam sie nad 29 maja. Wtedy moze juz byc cieplej, jesli bedzie dobra pogoda to ja pojade kto chce niech sie dolaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 2 Maja 2010 Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 do piątki podobno ma padać... ale juz weekend w cze-wie koncertuje KAT więc jak coś zapraszam jak dla mnie idealny cel pielgrzymki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dynio Napisano 3 Maja 2010 Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 A stały doroczny termin pielgrzymki jaki jest ? można wtedy pojechać większą grupą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 pielgrzymka forumowa może jest jedna ale ogólnie to rowerowych pielgrzymek do cze-wy jest więcej. pierwszy serwis jaki mi się w googlach ukazał http://pielgrzymki.opoka.org.pl/0.1,index.html pora na pielgrzymki się zbliża więc szukaj. lub zorganizuj własną osobiście bardzo nie lubię pielgrzymek. co to za radocha dotrzeć z punktu A na Jasną Górę? u mnie na wiosce są dwa zabytkowe pałace, kaplica dworska, zabytkowa gorzelnia, śliczny choć troche zaniedbany park. mało który pielgrzym to zobaczył. nocują 0,5km dalej. może boją się iść zobaczyć gdzie w ogóle są... też taką organizujecie?? nie lepiej pojeździć przy okazji po okolicach? ciekawych miejsc jest tu sporo. Zrębice a tam świetny drewniany kościółek, w polach kaplica Św. Idziego. klasztor w Wancerzowie, kościół w Olsztynie, fajnie rowerowe tereny Przeprośnej Górki z sanktuarium o.Pio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NGH Napisano 4 Maja 2010 Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Oj marsman sens w pielgrzymkach jest duży i radocha też. Pielgrzymujesz do z pkt A do pkt B w danej intencji i ofiarujesz ją bogu to forma modlitwy która ma na celu poświęcenie się w imię wyższych celów. Jeżeli nie bawi cię trasa do Częstochowy to zachęcam do pielgrzymki do Ziemi Świętej. W pielgrzymowania też nie chodzi o fajne tereny rowerowe bo pielgrzymujesz nie dla siebie. Pozdro myślę że trochę zmieniłem twoje podejście do pielgrzymek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marciek Napisano 5 Maja 2010 Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Mam Pytanie takie ogólne, może gdzieś w województwie śląskim jest organizowana Pielgrzymka na Jasną Górę, Nie w sensie jechać zobaczyć i wracać tylko np. 2 dniowa, z noclegiem. Szukałem po googlach i nic. Może ktoś zna jakąś organizowaną, gdzieś z województwa śląskiego, ewentualnie małopolskiego ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.