Skocz do zawartości

[pielgrzymka] III Rowerowa "Pielgrzymka" do Czestochowy!

Moloch89

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Przeglądając archiwa śląskiego forum zauważyłem że była fajna tradycja co rocznej pielgrzymki do Częstochowy, w tamtym roku pomysł chyba upadł? Proponuje go reanimować. Jest już kilka osób chętnych

A więc data do ustalenia,( proponuje 10/11.04.2010)

Trasa Katowice-Częstochowa około 150km, proponuje w 1 stronę lasami a w drugą szosą.

Wyjazd około 8.00

przyjazd około 11-12.00

2-3godziny czasu wolnego(można iść na mszę/McDonald'u jak kto woli)

wyjazd z Częstochowy około 14-15.00

Powrót do Katowic około 18.00

Zapraszam wszystkich do udziału :)

Napisano

Musiałbyś mieć średnią 37,5km/h w najdłuższym przedziale, jaki podałeś. To trochę za dużo chyba. Średnia 25 po lasach na takim dystansie, to już chyba przesada, a dołożyć postoje jeszcze, to w ogóle.:)

Także chyba wyjazd o 6, dojazd 13.30 dojedziecie ze średnią 20km/h bez postojów. Ktoś złapię gumę, albo kogoś kurcz złapie, to powiedzmy 14.00, to i tak optymistyczny scenariusz.

2h wolnego, to mamy 16. Ludzie są nieźle zmęczeni, więc mimo szosy i tak pruć nie będziecie. Też 7,5h na powrót trzeba liczyć. Więc w domu będziecie np. o północy:icon_wink:

Powodzenia w uporaniu się z trasą.:P Za pomysł na taki wypad, powinno być takich więcej:thumbsup:

Napisano

Nie wiem jak to liczyłeś;p

W 2 strony jest 150 nie w jedną;p

8-12 4 godziny na 75km to średnia 20km/h

14-18 4 godziny to samo co wyżej

Godziny podałem takie orientacyjne :)

Nie są sztywne.

Napisano

Trasa Katowice-Częstochowa około 150km, proponuje w 1 stronę lasami a w drugą szosą.

he he ja mam 15 km :)

ale jak nie macie nic przeciwko to tez przyjadę

Napisano

Ja nie pojadę... ale dlatego, że jestem z Częstochowy :laugh: . Jakbyś mógł wrzucić jakąś mapkę z zaznaczoną trasą to byłbym wdzięczny, bo jakiś czas temu zastanawiałem się nad dojazdem do Katowic.

Napisano

mnie inny termin by pasował .... siostra hajta sie 10 wiec 11 nie miałbym wsiasc na rower a co dopeiro jechać \. pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

Moloch89 dziękiza rozwiniecie tematu.

Ja niestety nie jestem w kraju i do was nie mogłem dołączyć.

Napisz jak sie udało itd.

Mam nadzieje, że jak wróce znów się wybierzemy ekipa na taki wyjazd.

Wtedy było jakoś 10 osób a był ogień :wacko:

pozdro

• 3 tygodnie później...
Napisano

patrzac na pogode to wydaje mi sie ze super terminem okazalby sie 18 kwiecien :) bylby ktos chcetny ? :)

A co powiecie na jakis weekend maja??

Napisano

Ja zastanawiam sie nad 29 maja. Wtedy moze juz byc cieplej, jesli bedzie dobra pogoda to ja pojade kto chce niech sie dolaczy

Napisano

do piątki podobno ma padać...

ale juz weekend w cze-wie koncertuje KAT więc jak coś zapraszam :icon_wink:

jak dla mnie idealny cel pielgrzymki :wub:

Napisano

pielgrzymka forumowa może jest jedna ale ogólnie to rowerowych pielgrzymek do cze-wy jest więcej.

pierwszy serwis jaki mi się w googlach ukazał http://pielgrzymki.opoka.org.pl/0.1,index.html

pora na pielgrzymki się zbliża więc szukaj. lub zorganizuj własną :)

osobiście bardzo nie lubię pielgrzymek. co to za radocha dotrzeć z punktu A na Jasną Górę?

u mnie na wiosce są dwa zabytkowe pałace, kaplica dworska, zabytkowa gorzelnia, śliczny choć troche zaniedbany park. mało który pielgrzym to zobaczył. nocują 0,5km dalej. może boją się iść zobaczyć gdzie w ogóle są...

też taką organizujecie?? nie lepiej pojeździć przy okazji po okolicach? ciekawych miejsc jest tu sporo. Zrębice a tam świetny drewniany kościółek, w polach kaplica Św. Idziego. klasztor w Wancerzowie, kościół w Olsztynie, fajnie rowerowe tereny Przeprośnej Górki z sanktuarium o.Pio...

Napisano

Oj marsman sens w pielgrzymkach jest duży i radocha też. Pielgrzymujesz do z pkt A do pkt B w danej intencji i ofiarujesz ją bogu to forma modlitwy która ma na celu poświęcenie się w imię wyższych celów. Jeżeli nie bawi cię trasa do Częstochowy to zachęcam do pielgrzymki do Ziemi Świętej. :) W pielgrzymowania też nie chodzi o fajne tereny rowerowe bo pielgrzymujesz nie dla siebie.

Pozdro

myślę że trochę zmieniłem twoje podejście do pielgrzymek.

Napisano

Mam Pytanie takie ogólne, może gdzieś w województwie śląskim jest organizowana Pielgrzymka na Jasną Górę,

Nie w sensie jechać zobaczyć i wracać tylko np. 2 dniowa, z noclegiem. Szukałem po googlach i nic.

Może ktoś zna jakąś organizowaną, gdzieś z województwa śląskiego, ewentualnie małopolskiego ? ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...