Skocz do zawartości

[rower] Cube Reaction 2010

konsul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Byc moze ktos wie ??

Przymierzam sie do zakupu drugiego roweru, do szalenstw.

w 2010 Cube zrobil ramy carbonowe w serii Reaction.

Czy warto? Czy tlumienie drgan naprawdę o wiele lepsze?

Do wyboru C Reaction Rx na alu 7005 i XT plus lepsze kola i hamulce lub C Reaction GTC Pro na kompozycie in mieszanym SLX/XT, plus gorsze kola i hamulce

Serdeczne dzieki za pomoc

Zielony jak szczypiorek

Proszę pilnować prawidłowego nazewnictwa tematów - pkt 2.b regulaminu.

Poprawione, następnym razem będzie ostrzeżenie.

Napisano
Przymierzam sie do zakupu drugiego roweru, do szalenstw.

w 2010 Cube zrobil ramy carbonowe w serii Reaction.

Czy warto? Czy tlumienie drgan naprawdę o wiele lepsze?

Najlepsze tłumienie ma rama full, karbon się chowa, każdy.

Napisano

co do tłumienia drgań....raczej to bzdura bo jak może być coś sztywnego a zarazem tłumić drgania

No tak się składa, że jak najbardziej może. Pochłaniać, a nie tłumić. Czuć to na w pełni kompozytowym rowerze. Nie wyciągaj wniosków odnośnie całych ram kompozytowych na podstawie pojedyńczych elementów. Trzeba tylko pamiętać, że Carbon ma zdolność pochłaniania drgań, ale nie dziur :P

• 2 miesiące temu...
Napisano

Pozwolę sobie odświeżyć temat.

Nurtuje mnie kwestia rozmiaru ramy w Reaction GTC. Do niedawna byłem posiadaczem stareńkiego Cuba Ltd w rozmiarze 20". Długość rury podsiodłowej miał 51 cm. W zwykłym Reactionie przy 20" jest to 49 cm, a w GTC 46 cm. Długość rury górnej w obu przypadkach jest taka sama (57,8 cm) Czy to znaczy, że przy wzroście 187cm będę zmuszony nabyć 22" GTC, czy po prostu jest on policzony dla sztycy 400mm i 20" będzie dla mnie OK?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...