Skocz do zawartości

[Hamulce Tarczowe] kupno

Marszall

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :rolleyes:

na urodziny chce sobie sprawic hamulce tarczowe :) a właściwie hamulec.

Mam rower Author aGang. Jeden hamulec bo na amortyzatorze niema zaczepow na hamulec.

Najlepiej byłoby gdyby bylo niezadrogo :P

a teraz kilka pytan:

1.Piasta MUSI byc przenaczona na tarcze czy jest taki ,,zaczep" na tarcze ? (w aktualnym rowerze mam takie cos wiec zaraz ide to sprawdzic)

2.kazda tarcza pasuje do kazdego hamulca ?

lepiej sie jezdzi niz na V-Brake ?

Pozdrawiam Michał

• Mod Team

Owy hamulec to jeden z lepszych mechanicznych. Do tego musisz dokupić specjalna piastę pod tarcze (jeżeli sama piasta to i szprychy bo kołnierz takiej piasty jest wiekszy) i chyba tyle. I fakt na tył nie ma sensu tarczy montować, jak zaczynać to na przód.

Też planuje kupić Avid bb5 dlatego specjalnie pod tarcze składam nowe koła. Na twoim miejscu złożyłbym najpierw przednie koło i dał hamulec,no chyba że masz wystarczająco pieniędzy to złóż od razu dwa koła i załóż dwa hamulce.

ehh.. to chyba musze się z tarczami pozegnac..

ale moze i nie :P) jeszcze niewiem czy facet ktory naprawia mi kolo przelozy moją starą piaste do nowego kola, moze bedzie nowa na tarcze :P)

jeśli kupisz piastę o takiej samej średnicy kołnierzy jak ta piasta którą masz to da się przełożyć bez wymiany szprych. Inaczej to będziesz musiał w nowe szprychy się wyposażyć. Na tył sugeruję hamulec hydrauliczny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...