Skocz do zawartości

[amortyzator] Kellys Spider 2009 - zmiana amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Posiadam Kellysa Spider z 2009r, z przodu zamontowany SR SUNTOUR XCM-HLO, 100mm, coil / Lockout. Jest sztywny, czuć na łapach każdą nierówność. Przejechałem nim ok 200km. Chcę zmienić na coś z większą kulturą pracy. Nie startuje w maratonach, XC itp. Rama 19', moja waga -70kg, wzrost -176cm.

Co możecie polecić do ok.1500zł

pozdrawiam

Krzysztof

Napisano

Witam

Posiadam Kellysa Spider z 2009r, z przodu zamontowany SR SUNTOUR XCM-HLO, 100mm, coil / Lockout. Jest sztywny, czuć na łapach każdą nierówność. Przejechałem nim ok 200km. Chcę zmienić na coś z większą kulturą pracy. Nie startuje w maratonach, XC itp. Rama 19', moja waga -70kg, wzrost -176cm.

Co możecie polecić do ok.1500zł

pozdrawiam

Krzysztof

Może ten XCM jest zbyt twardo ustawiony dla Twojej wagi albo ma zbyt twardą sprężynę?

Ciekawym amorem jest wyższy model Suntoura - Epicon. Ja bardzo polecam, a w Twoim budżecie zmieszczą się takie dwa widelce. Na pewno będzie ważył mniej niż XCM.

Napisano

Witam

Dzięki za podpowiedzi.

Sprężynę mam skręconą max na "-", czyli na miękko, tak mi w serwisie ustawili. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej materii. Jak to stwierdzili "Musi się dotrzeć" :D

• 8 miesięcy temu...
Napisano

to bardzo dziwne ze XCM jest twardy przy takiej wadze, ja ważąc 65kg nie ma problemów aby go dobić... jednak zgodzę się że Reba to najlepsze rozwiązanie, ewentualnie poszukaj używanego foxa

• Mod Team
Napisano

Po pierwsze- tematów o wyborze amortyzatora w podanym zakresie cenowym jest na forum sporo, wystarczy poszukać ,poczytać i wyciągnąć wnioski.

Po drugie- wydawanie 1500 pln na amorek do roweru wartego ok. 2000 pln jest ,moim skromnym zdaniem, niezbyt szczęśliwym pomysłem.

Po trzecie i ostatnie- zamykam temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...