fortipianek Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Witam Posiadam Kellysa Spider z 2009r, z przodu zamontowany SR SUNTOUR XCM-HLO, 100mm, coil / Lockout. Jest sztywny, czuć na łapach każdą nierówność. Przejechałem nim ok 200km. Chcę zmienić na coś z większą kulturą pracy. Nie startuje w maratonach, XC itp. Rama 19', moja waga -70kg, wzrost -176cm. Co możecie polecić do ok.1500zł pozdrawiam Krzysztof
adriansocho Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Witam Posiadam Kellysa Spider z 2009r, z przodu zamontowany SR SUNTOUR XCM-HLO, 100mm, coil / Lockout. Jest sztywny, czuć na łapach każdą nierówność. Przejechałem nim ok 200km. Chcę zmienić na coś z większą kulturą pracy. Nie startuje w maratonach, XC itp. Rama 19', moja waga -70kg, wzrost -176cm. Co możecie polecić do ok.1500zł pozdrawiam Krzysztof Może ten XCM jest zbyt twardo ustawiony dla Twojej wagi albo ma zbyt twardą sprężynę? Ciekawym amorem jest wyższy model Suntoura - Epicon. Ja bardzo polecam, a w Twoim budżecie zmieszczą się takie dwa widelce. Na pewno będzie ważył mniej niż XCM.
fortipianek Napisano 23 Marca 2010 Autor Napisano 23 Marca 2010 Witam Dzięki za podpowiedzi. Sprężynę mam skręconą max na "-", czyli na miękko, tak mi w serwisie ustawili. Nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej materii. Jak to stwierdzili "Musi się dotrzeć"
matkell Napisano 20 Grudnia 2010 Napisano 20 Grudnia 2010 to bardzo dziwne ze XCM jest twardy przy takiej wadze, ja ważąc 65kg nie ma problemów aby go dobić... jednak zgodzę się że Reba to najlepsze rozwiązanie, ewentualnie poszukaj używanego foxa
Mod Team durnykot Napisano 21 Grudnia 2010 Mod Team Napisano 21 Grudnia 2010 Po pierwsze- tematów o wyborze amortyzatora w podanym zakresie cenowym jest na forum sporo, wystarczy poszukać ,poczytać i wyciągnąć wnioski. Po drugie- wydawanie 1500 pln na amorek do roweru wartego ok. 2000 pln jest ,moim skromnym zdaniem, niezbyt szczęśliwym pomysłem. Po trzecie i ostatnie- zamykam temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.