Skocz do zawartości

[licznik] Sigma BC 1106 Vs. Cateye Velo 8

detomasso

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bym brał Sigmę. Jest ładniejsza no i ta nieutracalna pamięć po wyjęciu baterii. Raz mi się licznik otworzył przy glebie a jaki miałem dystans Bóg wie. No i Sigma ma zegar w trybie 24h a nie 12 - nie wielki detal ale jednak na plus jak dla mnie.

Napisano

Obie firmy sa godne polecenia, no ale chyba sigma jest bardziej godna zaufania.. no i jej wyświetlacz, przynajmniej mi bardziej przypadł do gustu...

Napisano

Cieszy mnie to bo ja również jak Wy wszyscy Koledzy skłaniam się ku Sigmie. Przed zakupem jak zawsze chce być pewny, że dokonałem możliwie najlepszego wyboru.

Napisano

W tym wypadku akurat nie ma znaczenia, który wybierzesz. Miałem do czynienia z jedną i drugą konstrukcją i oba liczniki korzystają z połączenia kablowego i działają bardzo dobrze. To co przemawia na korzyść sigmy to to, że bardzo łatwo można dokupić sobie podstawkę przy zniszczeniu oryginalnej.

Napisano

podpisuje się pod poprzednimi opiniami: oba są ok, ale jako że osobiście posiadam sigmę 1106, która jak na razie mnie nie zawiodła, polecam Ci właśnie ją :)

Napisano

A moim zdaniem lepszy i dokladniejszy jest Cateye Velo 8. Starej wersji uzywam w zimowce od 3 lat. W tym czasie raz zmienialem baterie. Zegar jest 24h, to kwestia ustawienia. No i mocowanie podstawki i czujnika na opaski zaciskowe jest o niebo lepsze niz gumki Sigmy.

Obsluga tez jest lepsza - do wszystkiego uzywa sie tylko jednego przycisku, a nie trzech, i to dosc tandetnych (znam dwie osoby, w tym jedna to ja, ktorym te przyciski po prostu wypadly).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...