rmn1 Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Czy ktoś na forum miał styczność z ACCENT LITHIUM? kosztują 50zł, i ważą 265g a więc raczej bardzo mało. Jak z ich wytrzymałością? Chciałem zbić wage roweru bo na razie mam klocka 14,7kg, i pedały zabiorą 300g. Warte są tych 50zł?
Andrew Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Miałem je. Od nowości brakowało kulki w jednym łożysku, przez co pedał czasem strzelał. Serwis jest niemal niewykonalny, ponieważ potrzebne są wymyślne klucze do zakontrowania konusów. Obydwa pękły mi po bokach. Szybko luzy złapały. Mam teraz bardzo podobne pedały accenta, ale na maszynówkach - są świetne, a droższe o 20zł od Lithium.
SilverXC Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Czy ktoś na forum miał styczność z ACCENT LITHIUM? kosztują 50zł, i ważą 265g a więc raczej bardzo mało. Jak z ich wytrzymałością? Chciałem zbić wage roweru bo na razie mam klocka 14,7kg, i pedała zabiorą 300g. Warte są tych 50zł? Troche off topic. Skąd bierze się określenie pedała a nie pedały ? Jakaś moda czy co ?
rmn1 Napisano 23 Marca 2010 Autor Napisano 23 Marca 2010 W sumie myślałem, że taka forma jest poprawna. Nigdy nikt mnie nie poprawiał Ktoś jeszcze zna jakies prawdy o tych pedałach?
Cuberider Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Ogólne niedopracowane i od nowości ciężko się obracają, jak pisał Andrew kłopotliwy serwis Dokładając trochę więcej masz Wellgo C27 w tej wadze http://www.allegro.pl/item941101752_pedaly_mtb_wellgo_lu_c27_gwint_mtb_cnc_czarne.html Pzdrówki
thrawn Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Wszyscy psioczą na te pedały, a ja jakoś nie miałem z nimi problemów. Latam na nich od roku, i faktycznie przez pół roku kręciły się z pewnym oporem. Teraz się wyrobiły. Serwisować ich nawet nie próbowałem. Waga niska, prawda. Byłem z nich zadowolony i do nowej maszyny kupiłem sobie kolejne lithiumy.
rmn1 Napisano 25 Marca 2010 Autor Napisano 25 Marca 2010 No i ja też je zamówiłem, może jutro będą to się zobaczy jak się kręcą.
thrawn Napisano 25 Marca 2010 Napisano 25 Marca 2010 Kręcić to się mogą słabo. Właśnie mam je obok i jak zakręcę na maxa to robią może jeden pełny obrót, więc pewien opór mają. Ale pod butem tego nie czuć. Oby się koledze nowy nabytek dobrze sprawował, to będzie nas już aż dwóch zadowolonych. Pozdrower
rmn1 Napisano 25 Marca 2010 Autor Napisano 25 Marca 2010 Sprzedałem NS Pancake, a tak się ładnie kręciły...ale kloce straszne. Oby te Accenty się nie rozleciły szybko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.