Skocz do zawartości

[pedały] Accent Lithium

rmn1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś na forum miał styczność z ACCENT LITHIUM? kosztują 50zł, i ważą 265g a więc raczej bardzo mało. Jak z ich wytrzymałością? Chciałem zbić wage roweru bo na razie mam klocka 14,7kg, i pedały zabiorą 300g. Warte są tych 50zł?

Napisano

Miałem je.

Od nowości brakowało kulki w jednym łożysku, przez co pedał czasem strzelał.

Serwis jest niemal niewykonalny, ponieważ potrzebne są wymyślne klucze do zakontrowania konusów.

Obydwa pękły mi po bokach.

Szybko luzy złapały.

Mam teraz bardzo podobne pedały accenta, ale na maszynówkach - są świetne, a droższe o 20zł od Lithium.

Napisano

Czy ktoś na forum miał styczność z ACCENT LITHIUM? kosztują 50zł, i ważą 265g a więc raczej bardzo mało. Jak z ich wytrzymałością? Chciałem zbić wage roweru bo na razie mam klocka 14,7kg, i pedała zabiorą 300g. Warte są tych 50zł?

Troche off topic.

Skąd bierze się określenie pedała a nie pedały ?

Jakaś moda czy co ?

Napisano

W sumie myślałem, że taka forma jest poprawna. Nigdy nikt mnie nie poprawiał;)

Ktoś jeszcze zna jakies prawdy o tych pedałach?

Napisano

Wszyscy psioczą na te pedały, a ja jakoś nie miałem z nimi problemów. Latam na nich od roku, i faktycznie przez pół roku kręciły się z pewnym oporem. Teraz się wyrobiły. Serwisować ich nawet nie próbowałem. Waga niska, prawda.

Byłem z nich zadowolony i do nowej maszyny kupiłem sobie kolejne lithiumy.

Napisano

Kręcić to się mogą słabo. Właśnie mam je obok i jak zakręcę na maxa to robią może jeden pełny obrót, więc pewien opór mają. Ale pod butem tego nie czuć. Oby się koledze nowy nabytek dobrze sprawował, to będzie nas już aż dwóch zadowolonych. Pozdrower

Napisano

Sprzedałem NS Pancake, a tak się ładnie kręciły...ale kloce straszne. Oby te Accenty się nie rozleciły szybko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...