Skocz do zawartości

[rower] Merida Crossway 800 V czy Kellys Definite 09

Leon1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem zainteresowany nabyciem roweru crossowego i akurat te modele mi się podobają. Oba sa w porównywalnej cenie.

Napisano

czytalem opinie na temat Kellysa Definite, niewiele mogę znaleźć na temat Meridy Crossway 800V. Jeśli chodzi o osprzęt o lepiej wygląda Kellys, z kolei czytalem na forum, ze Merida ma lepsze ramy. Dlatego poprosilem o pomoc kogoś kto zna się na rowerach troche lepiej.

Napisano

Niemcy lubują się w różnego rodzaju testach ram , więc ich pytaj ...ja bym sie raczej zastanawiał która geometria bardziej mi podejdzie ...

Napisano

Zależy Ci na hamulcach tarczowych - Kellys.

Wystarczą Ci dobre V-ki - Merida.

Zależy Ci na lepszym amortyzatorze - Kellys.

Zależy Ci na szybszych przełożeniach - Merida.

No i jeszcze raz: te ramy są naprawdę porównywalne. Nie doszukujcie się wielkich różnić w tym przedziale cenowym.

Napisano

Zależy Ci na hamulcach tarczowych - Kellys.

Wystarczą Ci dobre V-ki - Merida.

Zależy Ci na lepszym amortyzatorze - Kellys.

Zależy Ci na szybszych przełożeniach - Merida.

a może ktoś zna sklep gdzie mozna kupic tego Kellysa w dobrej cenie? z góry dziekuję za pomoc. Tą Meridę znalazłem za 3000zł,

Napisano

Jak ja szukałem definite, to pełno w internecie było ofert za ok. 3000 zł, po rozmowie telefonicznej okazuje się, że tych rowerów nie ma już od 2 miesięcy :)

Ja bym brał meridę, szkoda, że nie ma ona amortyzatora takiego jak kelly's. Popatrz też na geometrię, rowery różnią się od siebie i lepiej byłoby jak byś wsiadł na każdy.

Pozdrawiam,

Napisano

serdecznie dziekuję, faktycznie maja Kellysa za niecałe 3 tys. jade go dosiąść to sobie porównam w praktyce. Pozdrawiam

Napisano

Witam jeszcze raz, a jednak zdecydowalem się na Kellysa Definite. Skorzystalem z linka i nabylem go poniżej 3ooo zł. Jak na razie jestem pod duzym wrażeniem, kupilem 19 cALI, jeździ sie nim wygodnie, jak na razie smigalem nim pod twardych drogach, zamierzam go sprawdzić po twardszych drogach sutrowo-leśnych. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...