Leon1 Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Jestem zainteresowany nabyciem roweru crossowego i akurat te modele mi się podobają. Oba sa w porównywalnej cenie.
fw66 Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 No bez jaj Przecież taki sam temat jest poniżej i tam masz odpowiedź
Leon1 Napisano 22 Marca 2010 Autor Napisano 22 Marca 2010 czytalem opinie na temat Kellysa Definite, niewiele mogę znaleźć na temat Meridy Crossway 800V. Jeśli chodzi o osprzęt o lepiej wygląda Kellys, z kolei czytalem na forum, ze Merida ma lepsze ramy. Dlatego poprosilem o pomoc kogoś kto zna się na rowerach troche lepiej.
Rulez Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Niemcy lubują się w różnego rodzaju testach ram , więc ich pytaj ...ja bym sie raczej zastanawiał która geometria bardziej mi podejdzie ...
Pitof Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Zależy Ci na hamulcach tarczowych - Kellys. Wystarczą Ci dobre V-ki - Merida. Zależy Ci na lepszym amortyzatorze - Kellys. Zależy Ci na szybszych przełożeniach - Merida. No i jeszcze raz: te ramy są naprawdę porównywalne. Nie doszukujcie się wielkich różnić w tym przedziale cenowym.
Leon1 Napisano 23 Marca 2010 Autor Napisano 23 Marca 2010 Zależy Ci na hamulcach tarczowych - Kellys. Wystarczą Ci dobre V-ki - Merida. Zależy Ci na lepszym amortyzatorze - Kellys. Zależy Ci na szybszych przełożeniach - Merida. a może ktoś zna sklep gdzie mozna kupic tego Kellysa w dobrej cenie? z góry dziekuję za pomoc. Tą Meridę znalazłem za 3000zł,
Pitof Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Nie wiem jaki rozmiar potrzebujesz, ale jak ja dowiadywałem to tu mieli 17 i 19: Mój odnośnik tu jest trochę drożej, ale warto się zapytać, może bedą skłonni do negocjacji
Logith Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Jak ja szukałem definite, to pełno w internecie było ofert za ok. 3000 zł, po rozmowie telefonicznej okazuje się, że tych rowerów nie ma już od 2 miesięcy Ja bym brał meridę, szkoda, że nie ma ona amortyzatora takiego jak kelly's. Popatrz też na geometrię, rowery różnią się od siebie i lepiej byłoby jak byś wsiadł na każdy. Pozdrawiam,
Leon1 Napisano 23 Marca 2010 Autor Napisano 23 Marca 2010 serdecznie dziekuję, faktycznie maja Kellysa za niecałe 3 tys. jade go dosiąść to sobie porównam w praktyce. Pozdrawiam
Leon1 Napisano 28 Marca 2010 Autor Napisano 28 Marca 2010 Witam jeszcze raz, a jednak zdecydowalem się na Kellysa Definite. Skorzystalem z linka i nabylem go poniżej 3ooo zł. Jak na razie jestem pod duzym wrażeniem, kupilem 19 cALI, jeździ sie nim wygodnie, jak na razie smigalem nim pod twardych drogach, zamierzam go sprawdzić po twardszych drogach sutrowo-leśnych. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.