Skocz do zawartości

[suport] Shimano SLX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pojeździłem rowerem trochę w zimie: śnieg, błoto i inne przyjemności. Teraz przygotowuję maszynę na wiosnę. Pytanie - czy warto zdjąć korby oraz rozkręcić suport? Czy tam jest w ogóle coś do czyszczenia i smarowania? Czy też z założenia jest to bezobsługowe?

Napisano

Jest na łożyskach maszynowych, więc jak reszta tego typu łożysk w rowerze - jeśli nie ma problemów, dźwięków, nie kręci się ciężej to nic nie robić. Choć jak masz chęci to możesz przesmarować, ale nie jest to konieczne.

Napisano

Ja mój suport po zimie rozebrałem , niestety nie umiejętnie i uszkodziłem plastikowe osłony więc jeśli nie wiesz jak się do tego zabrać to nic nie rób . W środku suport był nasmarowany więc nie było sensu tego robić .

• 2 miesiące temu...
Napisano

Nie chcę zakładać nowego tematu,wiec podłaczę sie pod ten.Czy wiecie moze,gdzie mogę kupić ściagacz do korby XTR(nowy typ korby -2009 rok)?

W warsztatach(Stolica :icon_redface: )nie maja,a właśnie się dowiedziałem,że do korby XTR-tej już nowego typu(produkowana od 2009 roku)potrzebny jest specjalny klucz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...