seker1995 Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam! Właśnie wróciłem z garażu , gdzie naprawiałem rower. Ogólnie od soboty rozbieram cały rower i czyszczę po zimie. Dzisiaj miałem założyć łańcuch i wyregulować przerzutki. Wszystko było pięknie fajnie do momentu, gdy założyłem łańcuch, wstępnie wyregulowałem tylną przerzutkę i właśnie brałem się za przednia... Wymieniałem również linki i pancerzyki I gdy naciągnąłem linkę od przerzutki, zakręciłem ja śrubka do tego przeznaczoną. Jednak za mocno ją naciągnąłem więc chciałem poluzować... i właśnie tutaj zaczął się cały problem Nawet po całkowitym wykręceniu nakrętki śrubka nie chciała się poluzować. Myślałem więc, że może się zakleszczyła, dlatego psiknąłem tam trochę WD-40 i puknąłem lekko młotkiem. Niestety śruba dalej nie chciała wyjść . Jak już mówiłem linka nie była mocno przykręcona, więc bez większych problemów ją wyjąłem, no a śrubka dalej nic Więc pukałem młotkiem w to, bo innego wyjścia nie było. Wyjąłem tą cholerna śrubkę i próbuję ją włożyć jeszcze raz i nie idzie . No to patrze tam co jest grane i zauważyłem, że jak tam jest na przerzutce mocowanie tej linki i jest dziura na tą śrubę, to tam jakby się trochę zagięła ta dziura. Więc ruszyłem kilka razy śrubokrętem płaskim, no i git Wkładam śrubkę, chce zakręcić ale niestety śrubka się obraca A od strony główki się jej nie da złapać, bo raz, że jest okrągła, a dwa, że jest w średnio dostępnym miejscu ... I teraz pytanie czy da się coś zrobić z tym?? Czy da się dokupić samą tą śrubkę, ewentualnie tą część, gdzie jest na nią dziura w wypadku, gdy ją za bardzo rozepchałem? Sory, że się tak rozpisałem, ale chciałem, żeby było wiadomo o co chodzi Pozdrawiam i liczę na pozytywną odpowiedź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 22 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Daj jakieś fotki obrazujące sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Masz śrubę z otworem w który wkłada się linkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Ale fotki śruby czy tam przerzutki?? A śrubę już nagwintowałem więc nie ma śladu zbytnio :EDIT: Miecho87 Nie mam bez dziury . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easton Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 myślę że zepsuł ci się gwint w przerzutce, ten co trzyma tą śrubkę, bo nieraz tak się zdarza, jeśli to gwint w przerzutne to nic nie zdziałasz, jeśli gwint w śrubie no to wystarczy nowa śrubka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Dzięki za pomoc :* Sprawa wyjaśniona Nagwintowałem śrubkę i nakrętkę i wszystko jest ok Można zamknąć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.