Skocz do zawartości

[suport] Euro BB

Szokobons

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Potrzebuję kupić nowe łożyska Euro BB. Najchętniej kupiłbym same łożyska, a nie ten cały "zestaw"(łożyska, miski, tuleje, podkładki). Czy ktoś orientuje się gdzie mogę kupić łożyska łożyska pasujące? Nie chcę mi się wydawać tych 90 zł kiedy mogę kupić (o ile mogę) same łożyska za (około) 3 razy mniejsze pieniądze.

Pozdrawiam!

Wiedz o tym że łożyska pasujące do suportów shimano są o milimetr szersze (gosc w sklepie mowil ze nie ma wezszych) wiec czarna plastikowa zaslepka ktora je przykrywa uszczelniajac bedzie odstawac, przez co łożyska szybciej się zasyfią i padną.

(przy pierwszej wymianie uszkodzilem wlasnie ta zaslepke a przy kolejnej juz calkiem sie rozleciala)

Polecam suport Accenta: http://www.velo.com.pl/www/produkt/?m=1&pk=%&id=2316 jest szerszy od shimano o ten wlasnie milimetr (prawdopodobnie shimano robi łożyska o tej szerokosci tylko dla siebie) do tego suportu pasuja te zamienniki łożyska idealnie

Smigam na takim suporcie i jestem zadowolony

Oryginalne łożyska maja symbol :6805RD 25x37x6mm

Zamiennik ktory wchodzi do accenta to:6805 2RS wymiary to 25x37x7mm

Zapytaj w jakimkolwiek sklepie z łożyskami powinni sciagnąć

Chyba wyraźnie jest napisane, że chodzi o suport EuroBB, a nie HT2...

Jak masz te łożyska to zmierz obie średnice i grubość i poszukaj takich albo weź te i idź z nimi do sklepu z łożyskami to powinni znaleźć takie same.

Okej, dzięki :icon_wink:

A odnośnie tamtych Chukków i suportu to wykręciłem je zwykłym kluczem na wielowypust, tylko że jak właśnie teraz zakręciłem to, że tak powiem, dziwnie trzeszczy. Z początku myślałem, że trzeba będzie dać smaru (to swoją drogą), ale chyba trzeba wymienić łożyska.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...