Skocz do zawartości

[rower] Kross Trans Alp

cybul26

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie. Poszukuję roweru dla mamy. Wybór padł na Kross'a Trans Alp 2009. Myślicie, że to dobry wybór? A może polecicie w cenie do 1300 zł coś lepszego?

Pozdrawiam i liczę na Waszą pomoc,

Cybul26

Napisano

Wybór nie jest zły.

Tylko mała uwaga. Kross Trans Alp 2009 nie ma osłony łańcucha. Luźne nogawki od spodni (czy długa spódnica) będą się brudzić od łańcucha, mogą się też wkręcać w zębatkę. 24 przełożenia dla kobiety jeżdżącej po mieście nie są potrzebne, a będą sprawiać kłopoty. Trzeba je będzie okresowo regulować.

Polecam dla mamy rower z bezobsługową przerzutką w piaście i osłoną łańcucha.

W cenie, którą proponujesz znajdziesz wiele możliwości. Wystarczy poszperać w kategoriach city na stronach Krossa, Arkusa czy Unibike'a.

Jedna propozycja ode mnie tak dla przykładu (nie wiem nic na temat sklepu ani sprzedawcy - po prostu rower):

http://rower-sport.pl//index.php?products=product&prod_id=274

Ma przedni amortyzator, dynamo w piaście, regulowane położenie kierownicy, bezobsługowe i łatwiejsze w użyciu przerzutki oraz osłonę łańcucha (nowsze modele mają pełną osłonę). Me też wygodniejszą do wsiadania i zsiadania ramę.

Sprawiłem taki swojemu tacie i jest bardzo zadowolony.

Życzę udanych zakupów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...