Skocz do zawartości

[rower] Kellys Magnus vs. Rockrider 8.1 vs. Cube Acid

4Free

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Co do przesyłu roweru to wszystkie firmy rzucają horrendalne ceny, najkorzystniej wychodzi przesłać pocztexem

koszt z lublina do Krakowa to 45 zl, więc niedużo a opakowałem rower: odkręciłem pedały, przednie koło, skręciłem kierownice i ostreczowałem wszystko, na rowerze ani śladu , tak co do transportu..

Napisano

W tym pocztexie to wychodzi jeszcze drożej niż gdziekolwiek indziej. Przesyłka szłaby z okolic Poznania do Bielska. Nie wiem czy ja źle patrzę ale przesyłka 15-20kg (liczę opakowanie itd.) wychodzi coś około 170zł. Horror!

Napisano

W tym pocztexie to wychodzi jeszcze drożej niż gdziekolwiek indziej. Przesyłka szłaby z okolic Poznania do Bielska. Nie wiem czy ja źle patrzę ale przesyłka 15-20kg (liczę opakowanie itd.) wychodzi coś około 170zł. Horror!

To źle patrzysz. Wysyłałem ostatnio rower pocztexem, żaden wymiar nie może przekraczać 1.50m , max 20 kg = 55 zł i na drugi dzień jest.

Ja nie odkręcałem pedałów i paczka miała 148cm x 60cm x 70 cm ;-)

Napisano

Jeśli znalazłby się jego prawowity właściciel, musiałbyś grzecznie oddać rower i ewentualnie dochodzić swego u osoby sprzedającej.

To jest oczywiście opis hipotetycznej sytuacji.

Niech sprzedająca osoba da ci wszystkie dokumenty jakie posiada do roweru i weź od niej wszystkie jej dane.

Napisano

Jeśli znalazłby się jego prawowity właściciel, musiałbyś grzecznie oddać rower i ewentualnie dochodzić swego u osoby sprzedającej.

To jest oczywiście opis hipotetycznej sytuacji.

Niech sprzedająca osoba da ci wszystkie dokumenty jakie posiada do roweru i weź od niej wszystkie jej dane.

Gorzej jak nie będzie żadnych dokumentów. Ale wszystkie maile od niej i od allegro będę trzymał w archiwum, jej dane oczywiście też sobie zachowam.

Napisano

Gorzej jak nie będzie żadnych dokumentów. Ale wszystkie maile od niej i od allegro będę trzymał w archiwum, jej dane oczywiście też sobie zachowam.

Łojezu, Sporządź umowę kupna sprzedaży, jak? - to już odsyłam do google.

Pozdrawiam,

Napisano

Łojezu, Sporządź umowę kupna sprzedaży, jak? - to już odsyłam do google.

Pozdrawiam,

No chyba to będzie najlepsza opcja :). Wiem że jestem marudny i zadaję masę pytań, ale cóż, taki już jestem że jak czegoś nie wiem to pytam.

Napisano

Dostałem rowerek. Złożyłem go i...

Ogólnie stan bardzo dobry. Żadnych zadrapań i rys. Jedyne czego do tej pory się doszukałem to trochę zjechane zębatki przy korbie i tylnej kasecie, ale nie wiem czy bardzo bo nie mam porównania. Poza tym przerzutki i zębatki oraz łańcuch lekko brudne od smaru i piasku, będę musiał wyczyścić. Przypuszczam że to właśnie przez ten piasek zębatki zostały nadszarpnięte.

Mam jednak problem z damperem. Ani drgnie! Jest przy nim tylko wentyl od powietrza i nic poza tym. Nie da się go przekręcić, nie ma żadnej blokady. Co zrobić? (chodzi o N.E.U.F. X-Fusion 02).

Napisano

Może za duże ciśnienie w damperze? Ten model nie ma żadnych regulacji wiec za dużo się nie wymyśli. Próbowałeś na nim jeździć czy tylko naciskać na siodełko. Jeśli to drugie, to z tego co wiem NEUF nie reaguje za bardzo na takie próby.

Napisano

Wyczytałem trochę z pomocą kolegów z innego forum, że ten damper w spoczynku jest bardzo sztywny, dopiero w terenie pokazuje co potrafi. Tak więc na razie go zostawię a w sobotę wybiorę się w góry :). Jutro jeszcze skoczę do Decathlonu po jakieś pedały platformowe bo na razie nie mam kasy na buty SPD.

Tu mam kilka fotek (90% zdjęć poszło do kosza bo ostrość do bani, ale jutro zrobię jeszcze raz).

przerzutkatylna.th.png przerzutkatylna2.th.png korba.th.png kaseta.th.png

Przerzutki brudne od starego smaru i piachu oraz starte zębatki przednie i tylne (nie znam się więc pytam - czy są bardzo zjechane?)

tarczatyl.th.png tarczatyl2.th.png tarczprzod.th.png koloprzod.th.png

Tarcze wyglądają chyba całkiem przyzwoicie. W sensie że nie są zużyte.

klockitylne.th.png opona.th.png

Klocki tylne. Jutro zrobię lepsze zdjęcia. Bieżnik opony wygląda bardzo dobrze ale też nie mam porównania więc napiszcie proszę co Wy o tym myślicie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...