Skocz do zawartości

[tuning] kolorystyka roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, składam kolejny rower i teraz mam mały dylemat, tzn. chcę złożyć rower czarno-czerwony lub czarno-zloty.

Czarno-czerwony cos na wzór

link: 03a50437342ccb2dm.jpg

RAMA accent el nino (czarno-czerwona) Lub jakaś inna lepsza którą polecicie (prosze o link).

link: http://www.allegro.pl/item945580796_rama_accent_el_nino_19_cali_wyslka_gratis_stery.html

do tego:

Przerzutka tył Shimano xt Shadow- śruby zmienione na czerwone i kólka.

Końcówki pancerza czerwone- pancerze czarne.

Korba Shimano deore- śruby i zebatka najwieksza czerwona.

Podkładka pod mostek czerwona.

Zacisk Sztycy czerwony.

Amorek, sztyca, opony, siodlo- takie jak w linku.

KOŁA:

Piasta- czerwona

Szprychy- czarne

Nyple- czerwone

Obręcze- czarne

HAK- czerwony jesli znajde taki w Polsce.

Też zastanawiam się nad czarno-złotym wyglądem, tzn. te części które wymienilem wyżej z kolorem czerwonym miały by być złote. Chciał bym żeby ktoś mi doradził który kolor by ładniej wyglądał. Jeśli do czerwonego myślicie że ładniejsza będzie inna rama lub amortyzator to bardzo prosze o link. Jeśli ktoś wybiera złoty to równiez prosze o link do ramy, i napisanie które części dać złote.

Za pomoc daje '+'.

Edit: Jeśli ktoś ma link do sklepu z taka rama jak na zdjęciu bardzo prosze o podanie.

to musisz się zastanowić na charakterem roweru:

-czerwony >> będzie diabelski, ładnie się prezentujący ale też uważaj, żeby nie przesadzić z dodatkami i nie wyszło za pstrokacie

-złoty >> w większości wypadków wygląda zbyt lansersko i nieraz wzbudza drwine, trzeba naprawdę mądrze dobrać komponenty i raczej ich mniej dać niż tych czerwonych

Moja rada złóż czarno-czerwony, polecam ci taką sztyce z małym czerwonym akcentem http://www.raceface.com/components/seatposts/26/ , a cała reszta co zaproponowałeś bardzo mi się podoba :D, chyba, że faktycznie znajdziesz jaką lepszą ramę nawet tego MBika :)

Też zastanawiam się nad czarno-złotym wyglądem, tzn. te części które wymienilem wyżej z kolorem czerwonym miały by być złote. Chciał bym żeby ktoś mi doradził który kolor by ładniej wyglądał. Jeśli do czerwonego myślicie że ładniejsza będzie inna rama lub amortyzator to bardzo prosze o link. Jeśli ktoś wybiera złoty to równiez prosze o link do ramy, i napisanie które części dać złote.

O gustach się nie dyskutuje, więc nie powiem Ci, co będzie ładniejsze a co nie. Ktoś inny napisze Ci coś zupełnie innego i skąd będziesz wiedział, która propozycja jest lepsza? Zresztą nie byłbym obiektywny - kolorystyka mojego roweru też jest czarno czerwona, aczkolwiek czerwień stanowi jedynie akcenty (korki, podkładka sterów i top cap, zacisk sztycy, zaciski kół, nyple, śruby tarcz).

Jeśli jednak mogę coś powiedzieć, to zastanów się nad zmianą amorka i siodła. Ten ze zdjęcia współgra jedynie z białym siodłem. A może lepiej będzie wyglądał czarny z czerwonymi akcentami Rock Shox Reba SL lub inny w tej kolorystyce? Wtedy możesz założyć najbardziej praktyczne siodło czyli czarne smile.gif. Białe niedługo białym pozostanie. Możesz też zaszaleć i kupić czerwono-białe Selle Italia Flite Gel Flow Special Edition. Trochę to wszystko kosztuje, ale za oryginalność się płaci smile.gif.

O gustach się nie dyskutuje, więc nie powiem Ci, co będzie ładniejsze a co nie. Ktoś inny napisze Ci coś zupełnie innego i skąd będziesz wiedział, która propozycja jest lepsza? Zresztą nie byłbym obiektywny - kolorystyka mojego roweru też jest czarno czerwona, aczkolwiek czerwień stanowi jedynie akcenty (korki, podkładka sterów i top cap, zacisk sztycy, zaciski kół, nyple, śruby tarcz).

Jeśli jednak mogę coś powiedzieć, to zastanów się nad zmianą amorka i siodła. Ten ze zdjęcia współgra jedynie z białym siodłem. A może lepiej będzie wyglądał czarny z czerwonymi akcentami Rock Shox Reba SL lub inny w tej kolorystyce? Wtedy możesz założyć najbardziej praktyczne siodło czyli czarne smile.gif. Białe niedługo białym pozostanie. Możesz też zaszaleć i kupić czerwono-białe Selle Italia Flite Gel Flow Special Edition. Trochę to wszystko kosztuje, ale za oryginalność się płaci smile.gif.

Mnie chodzi o to żeby ktoś kto zna się na tym doradził i dał swoje propozycje co zrobić zeby ładnie wyglądało a poźniej ja wybiore coś dla siebie.

Jeśli możesz to wyślij zdjęcie swojego roweru na PW, chcę zobaczyć jak Twój komplet wygląda. :icon_wink:

na razie posiadam rame Accent m001.

Link: Mój odnośnik

Ale wydaje mi się że nie będzie to pasowało z inny komponentami (czarno-czerwonymi). Chociaż jak bym dał do tego amorek biały i siodełko? Jak Wam się wydaje?

Znalazlem też taka:

http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_Rama+TORMENTA.html?PT=53138887&PZTA=8&HNT=T&PD=53010497&WSZDZ=T

Która bardziej bedzie pasowała? Ta co mam, tormenta czy moze ta el nino?

moim zdaniem z ram podanych przez ciebie najlepiej będzie wyglądać El Nino :D

a tu kilka moich propozycji:

http://www.allegro.pl/item969773755_giant_xtc_composite_2_carbon_karbon_19_igla.html

http://www.allegro.pl/item961052979_no_saint_maxari_r_2_czarna_lemonbike.html (bardzo bardzo fajna)

postaram się jeszcze coś ciekawego znaleźć poza allegro, ale nic nie obiecuje :D

• Mod Team

Osobiście wybrałbym czerwone dodatki, bo raz że bardziej mi się podobają a dwa że na rynku jest ich więcej niż tych złotych.

Popatrz na mojego El Nino w forumowym garażu, również mam trochę czerwonych dodatków, więc może to pomoże ci w podjęciu decyzji.

W prawdzie mój rower teraz wygląda troszkę inaczej, bo przeszedł kilka zmian w zimę, między innymi nie ma już czerwonych pancerzy.

Po więcej zdjęć zapraszam na moją stronkę www.bogus-bike.yoyo.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...