Skocz do zawartości

[amortyzator] Tora 302 SA czy Skareb?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Część, koledzy, jestem tu świeży i mam takie pytanie. Czy opłaca się zmienić Tore na Skareba (oba używane i w dobrym stanie). Rower do zwykłej jazdy. Chciałbym zbić wage bo straszna krowa z niego, dlatego pomyślałem o Tory.

Napisano

Skareb do zwykłej jazdy jak najbardziej OK. pracuje bardzo ładnie, wiotkość ... dużo zależy od wago bikera, do normalnej jazdy nawet przy 80 kg. jest spoko.

Napisano

Waga kierowcy to 90kg... Poradzicie coś lepszego niż Tora za 300zł i lżejszego sporo? Czy nie da się?

Napisano

Ej, poszukałem troche, i ludzie piszą, że mają 85-90 kg i jeździ się normalnie. Mam tarcze, jak będzie się objawiał brak sztywności? Na szosie jest to uciążliwe?

• 2 tygodnie później...
Napisano

parę sugestii: amor z goleniami o większej średnicy będzie z reguły sztywniejszy, czyli lepiej będzie znosił obciązenie twoją masą i wielkością tarczy hamulcowej, czyli recon przy goleniach 32 mm będzie (teoretycznie bo praktycznego doświadczenia nie mam) sztywniejszy niz duke o goleniach 30 mm. poza tym gdybam że recon będzie działał lepiej ze względu na nowsze bebechy.

również pozostałe parametry recona - np kształt i masywność korony - powinny poprawić jego walory użytkowe w stosunku do duke'a.

z manitou bardzo uniwersalnym starszym widelcem był black.

Napisano

Tylko z tego co widze, Black ma 30mm jak Duke i skok 120mm więc za dużo troche, chyba że da się go zmniejszyć rozbierając na części...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...