rafalek940 Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam Mam maly problemik dzis jak pompowalem rebe bo jeszcze bawie sie w ustawienia pompuje ta komore na dole wykrecam pompke po pompowaniu i cale powietrze ucieklo i tak za kazdym razem. Co moze byc przyczyna i jak to mozna zrobic ? mi sie wydaje ze cos z wentylem Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Miałem taki sam problem w R7. Problem tkwił w zaworku. Przy każdorazowym wykręcaniu pompki zaworek się stopniowo odkręcał, aż do sytuacji, gdy powietrze schodziło powoli, acz regularnie. Kupiłem klucz, dokręciłem i było si Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 wg mnie to nie jest problem z wentylem - po prostu komora negatywna jest mała. to syknięcie to nie jest ucieczka powietrza przez wentyl z komory tylko z wężyka pompki. prosty eksperyment: po odkręceniu końcówki pompki weź szpiczasty przedmiot i naciśnij zawór w wentylu - jeśli prawdą jest to co mówisz to juz żadne powietrze więcej nie powinno się stamtąd wydostać. jeśli usłyszysz syczenie to znaczy ze wentyl jest sprawny a powietrze ucieka z węża pompki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 ale amortyzator ci osiada, czy tylko przy odkręcaniu pompki słyszysz syk, może to powietrze z pompki, z wężyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Skoro napisał, że całe powietrze uciekło, wnioskuję, że mówi o amorku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 raczej na pewno jest to wentyl bo po 1. Gore spokojnie moge pompowac bez uciekania powietrza 2. W dole nie ma zadnego powietrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Musiał byś mieć kluczyk do zaworków wentyli i spróbować dokręcić zaworek ( kapturek z kluczykiem z koła samochodowego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Musiał byś mieć kluczyk do zaworków wentyli i spróbować dokręcić zaworek Jeśli poprzez dokręcenie zaworka rozumiesz dokręcenie tej "pałeczki" w środku wentyla, to ja to kiedyś wykręciłem - i wkręciłem (szczelnie) większą pensetą Więc może i zakup kluczyka nie będzie potrzebny. Czy powietrze uchodzi gwałtownie, słyszysz je? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalek940 Napisano 23 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 juz problem rozwiazany kupieniem kluczyka do wentyla za 2 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.