rafalek940 Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Witam Mam maly problemik dzis jak pompowalem rebe bo jeszcze bawie sie w ustawienia pompuje ta komore na dole wykrecam pompke po pompowaniu i cale powietrze ucieklo i tak za kazdym razem. Co moze byc przyczyna i jak to mozna zrobic ? mi sie wydaje ze cos z wentylem Pozdrawiam i dzięki wszystkim za pomoc
Vantage Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Miałem taki sam problem w R7. Problem tkwił w zaworku. Przy każdorazowym wykręcaniu pompki zaworek się stopniowo odkręcał, aż do sytuacji, gdy powietrze schodziło powoli, acz regularnie. Kupiłem klucz, dokręciłem i było si
tobo Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 wg mnie to nie jest problem z wentylem - po prostu komora negatywna jest mała. to syknięcie to nie jest ucieczka powietrza przez wentyl z komory tylko z wężyka pompki. prosty eksperyment: po odkręceniu końcówki pompki weź szpiczasty przedmiot i naciśnij zawór w wentylu - jeśli prawdą jest to co mówisz to juz żadne powietrze więcej nie powinno się stamtąd wydostać. jeśli usłyszysz syczenie to znaczy ze wentyl jest sprawny a powietrze ucieka z węża pompki.
RAFI1784 Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 ale amortyzator ci osiada, czy tylko przy odkręcaniu pompki słyszysz syk, może to powietrze z pompki, z wężyka?
Vantage Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Skoro napisał, że całe powietrze uciekło, wnioskuję, że mówi o amorku
rafalek940 Napisano 22 Marca 2010 Autor Napisano 22 Marca 2010 raczej na pewno jest to wentyl bo po 1. Gore spokojnie moge pompowac bez uciekania powietrza 2. W dole nie ma zadnego powietrza
Rulez Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Musiał byś mieć kluczyk do zaworków wentyli i spróbować dokręcić zaworek ( kapturek z kluczykiem z koła samochodowego).
Brooce Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Musiał byś mieć kluczyk do zaworków wentyli i spróbować dokręcić zaworek Jeśli poprzez dokręcenie zaworka rozumiesz dokręcenie tej "pałeczki" w środku wentyla, to ja to kiedyś wykręciłem - i wkręciłem (szczelnie) większą pensetą Więc może i zakup kluczyka nie będzie potrzebny. Czy powietrze uchodzi gwałtownie, słyszysz je?
rafalek940 Napisano 23 Marca 2010 Autor Napisano 23 Marca 2010 juz problem rozwiazany kupieniem kluczyka do wentyla za 2 zł
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.