Skocz do zawartości

[amortyzator] RS Reba SL 80mm luz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam amortyzator jak w temacie i pojawił się na nim wyczuwalny luz, ( na początku myślałem, że to luz na sterach, sprawdzałem na hamulcu i ruszałem kierownicą).

Dodam, że amortyzator jest nowy i dopiero go "docieram"

Co Wy na to??

Napisano

Powiem Ci ze mam taką samą sytuację. Zamówiłem nowy amortyzator SR Epicon, po zaciśnięciu hamulca przedniego jest wyczuwalny luz na amortyzatorze. Luz na sterach i hamulcu przednim odpada, stwierdzone juz w dwóch serwisach. Takze amortyzator puki nie jeżdzony - odsyłam.

Napisano

Najlepiej wyjmij amora i poruszaj koroną, albo po prostu przyłóż rękę w okolicach uszczelki i ruszaj rowerem.

Bardzo możliwe, tak jak pisze Schwefel, że to luz na hamulcu.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...
Napisano

Zazwyczaj dość rzadko taka sytuacja się zdarza, zwłaszcza przy nowym amorze.

Z tego co opisujesz to wygląda na wadę fabryczną, bo chyba na początku nikt z Rebą nie miał takich problemów.

Na Twoim miejscu bym reklamował.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.