RAFI1784 Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 No to wczoraj dokonana przesiadka na: Rockrider 8 XC Rama: aluminiowa ze stopu DBXL cieniowana Amortyzator: Rock Shox Reba Team 100 mm Motion Control Poc Lock Hamulce: Avid Juicy 7 carbon, rotor 160 mm Koła: Mavic Crossmax SLR Disc; + para kół szosowych (700) z tarczami i kasetą 12x23 Opony: Hutchinson Piranha 2.0 tubeless light Korba: Shimano XT 22x32x44 Manetki: Shimano XT Przerzutka przednia: Shimano XT Przerzutka tylna: Shimano XTR Carbon Kaseta: Shimano XT 11x 34 9 biegów Łańcuch: KMC X9 Kierownica: płaska Rockrider XC oversize Mostek: Rockrider XC. 31,8 mm Sztyca: Rockrider Comp 29,8 Środek suportu: Shimano Deore XT Hollowtech II Siodło: Selle Italia SLR Titanium, 135g; Pedały: Xpedo SL-CR, zatrzaskowe Stery: oversize Rockrider A55AC by VP Licznik: Sigma BC 2006 MHR Silver Edition Waga całkowita: 10,6 kg Fotki: http://w933.wrzuta.pl/obraz/4g0STSvCw3c/img_0001 http://w933.wrzuta.pl/obraz/8H4LZxHS4dM/img_0009 http://w933.wrzuta.pl/obraz/3qggEMZf3ro/img_0020 http://w933.wrzuta.pl/obraz/20254UtS3um/img_0022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emorider Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 zaszalałeś z kołami... :-) fajna maszynka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgud Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 przyznaj się za ile go kupiłeś?? hę, jeszcze pracujesz czy już Cię wyrzucili?? było poczekać na wersję carbonową... co do kół oryginalnie przy zakupie 2 komplety... Rower w wersji prosto ze sklepu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Imponujący Ale te odblaski na kołach to wywal Jeszcze musisz ładne pedałka XT do niego dokupić i jakiś lekki koszyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Brzydko wyglądają te 2 gussety koło główki ramy ale tak to bardzo fajna maszynka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Po co ma przepłacać za pedały XT skoro to, to samo co 540. Już lepiej kupić XTR. Odblaski na SLRach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 22 Marca 2010 Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 3 gramy lżejsze są Poza tym będą się ładnie z grupą komponować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micusek Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Rowerek wypas... szkoda że ja nie mam tyle kasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 No to przytyło mu się o 48g. Zainstalowane koszyki Accent Calisto (2x20g) + śrubki 8g Można dopisać do treści pierwszego posta, pod licznikiem: Koszyk na Bidon: 2x Accent Calisto + śruby (48g) I zmienić wagę dodając powyższą wagę koszyków? Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubart Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 He spoko nawet podobny do mojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 13 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Rażą odblaski na szprychach i bardzo nie podoba mi się ta osłonka za kasetą. Ale ogólnie rower bardzo fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 Odblasków już nie ma, ale "protektor" szprychowy pozostał dla ochrony szprych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawsudol Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 tylko pozazdroscic sprzetu, mala uwaga z mojej strony (raczej sprostowanie) srubki miales wiec do wagi doliczyc tylko 40g pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 14 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Rażą odblaski na szprychach i bardzo nie podoba mi się ta osłonka za kasetą. Ale ogólnie rower bardzo fajny. Swego czasu jak pracowałem w decathlonie to odblaski i ta osłonkę w 8XC zdjęliśmy nawet na wystawę... Panie taki rower i takie gadżety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 No odblaski (na szczęście już zdjęte..) i protektor za kasetą rażą strasznie. Ale chyba jeszcze bardziej przeszkadza mostek, który jest paskudny. Nie wiem jak wagowo, ale ja bym zaczął wymiany od rurek. Zresztą - poważ wszystko, to będzie można coś doradzać. No i dosyć wysoka główka ramy, też jakoś tak nie pasi. Poza tym, obwieszony dobrym osprzętem, no ale jednak to na razie sklepowy set. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.