fotobiker Napisano 21 Marca 2010 Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam. Mam zamiar kupić błotniki w cenie do ok. 100zł. Chodzi mi głownie o dobra ochronę przed wodą/błotem oraz szybki i łatwy montaż i zdejmowanie. Warte uwagi wydaja mi sie np. modele kellysa: frenzy, sentiel. Jeżeli ktoś ich używa proszę o krótką recenzję, ew. o podanie innych, ciekawych modeli w tej cenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Za ~60zł masz błotniki polskiej firmy Simpla. Tanie dobre, jak coś padnie, możesz sobie u nich na stronce zamówić brakujący element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzeniu Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Spotkałem się z pozytywnymi opiniami o błotnikach firmy SKS.Mam ich pompkę(jestem jak najbardziej zadowolony) i chyba zainwestuję także w błotniki tejże firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 http://www.allegro.pl/item951254126_nowe_blotniki_sks_atb_60_26_komplet_okazja.html + chlapak do przedniego z jakiejś dętki od jakiegoś większego pojazdu. Demontują się wbrew pozorom bardzo szybko. Moim zdaniem wstawianie wszelkiego typu plastikowych namiastek błotników jak zaproponowane przez autora ma to do siebie, że nie daje praktycznie nic poza nieco mniej ochlapanymi plecami a znacząco szpeci rower (nie twierdzę, że zaproponowane przez mnie nie szpecą roweru, wręcz przeciwnie). Z takimi namiastkami stopy i tak mamy mokre co najmniej do kostki (ponoć mokre stopy bardzo skutecznie i szybko wyziębiają organizm) a przednią przerzutkę całą w błocie. Wg mnie dla nieco mniej upapranych pleców szkoda wydawać nawet 5zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 W życiu bym takiego czegoś nie założył to roweru MTB. Mam takie błotniki http://www.bikeman.pl/komplet-blotnikow-topeak-defender-m1m2-p-676.html i sprawują się bardzo dobrze. Przód jest dwuczęściowy i po wypięciu zostaje tylko mocowanie w amorze a tył jest na motylka także zdjęcie zajmuje kilka sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 RadekSki wkładać błotniki do MTB to już jest trochę siara i szpecenie roweru, ale zakładać już takie coś to w ogóle... Brak słów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekSki Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 RadekSki wkładać błotniki do MTB to już jest trochę siara i szpecenie roweru, ale zakładać już takie coś to w ogóle... Brak słów Nie mogę się nie zgodzić ale w sezonie zimowym i tak zakładam takie błotniki i jak wspomniałem dodatkowo z chlapakiem na przednim (szczyt ochydy, wiem ). Ot, kwestia pryiorytetów i upodobań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 24 Marca 2010 Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Tak, ale w okresie zimowym nie jeździsz też zwykle na swoim flagowców, tylko na jakimś trochę rupciu, którego nie będzie Ci szkoda. Bo też w sumie nie mogę się nie zgodzić z faktem, że wszystkie te błotniki chronią w takim stopniu, że suchą mamy tylko górę, bo rower jest ufajdany na maksa, jak i nogi też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Mnie to szczerze nie interesuje co się dzieje na dole. Mam ochraniacze na butach a spodnie nie przemakają. Błotniki mają tylko chronić moją facjatę i tyłek przed błotem, więcej nie wymagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nulus Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Hej Posiadam Wheelera pro 39 i szukam błotniczków które tego roweru nie zeszpecą aż tak bardzo. Wiem, różne są zdania co do montowania tego ustrojstwa w MTB, ale myślę, że na mokre dni warto ochronić rower i siebie. Ważne jest dla mnie w miarę łatwe mocowanie, i cena, no 100 zł to max. ( 50-100 zł,nie chce więcej wydawać). http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-wheeler-pro-39-2009.html?utm_campaign=2010-03&utm_content=594&utm_medium=cpc&utm_source=nokaut.pl. - to ten rower. Co polecicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
endless11 Napisano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 Zakupiłem błotniki simpla hammer set 2 i polecam rewelka, szybko sie zakłada i zdejmuje trwałe i skuteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Z przodu mam SKSa Shockboard. Bardzo dobry błotnik, przede wszystkim jest zrobiony z elastycznego plastiku i nie tylko na kształt, ale właśnie na materiał z którego zrobione są błotniki radziłbym zwrócić baczną uwagę. Jakieś wywrotki przecież sie zdarzają więc ta cecha jest bardzo istotna jeśli zależy nam na trwałości. Nie wiem jak sprawa z Simplą wygląda na dzień dzisiejszy, ale jeśli nie zmienili materiału z którego je robią to z przykrością muszę odradzić ten produkt. Kupiłem Simple kilka lat temu, pierwsza wywrotka i po błotniku z tyłu. Pomyślałem pech, ale po przyjrzeniu się stwierdziłem że plastik jest niezybt elastyczny - drugiej szansy nie dałem. Przód połamałem kilka tygodni puźniej. Teraz z przodu mam wspomnianego SKSa, a z tyłu zakładam najzwyklejszego Longusa błotnik bardzo tani, elastyczny i w moim mniemaniu chroni wystarczająco. Zastanawia mnie jedynie bo nigdy nie używałem w jakim stopniu chroni błotnik montowany na dolnej rurze ramy np. SKS Mud-X. Używacie czegos takiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pianca85 Napisano 22 Maja 2010 Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 W życiu bym takiego czegoś nie założył to roweru MTB. Mam takie błotniki http://www.bikeman.pl/komplet-blotnikow-topeak-defender-m1m2-p-676.html i sprawują się bardzo dobrze. Przód jest dwuczęściowy i po wypięciu zostaje tylko mocowanie w amorze a tył jest na motylka także zdjęcie zajmuje kilka sekund. Ja też jestem zainteresowany kupic dobry tylny błotnik obejrzałem kilka marki Topeak, wydają się najlepsze, mocowanie jest doskonałe, akurat ostatnio kupiłem zestaw błotników Gianta i te mocowanie przez paska na plastiku jest taki dobry że już musze kupic drugi... Gdzie mogę kupic Topeaki w Warszawie? Najlepiej w sklepach czynych też w niedziele. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
handy100 Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Siemka Polecam błotniki Kellysa, tanie i całkiem przyzwoite. I nie uważam że zakładanie sportowych błotników do MTB to jakiś obciach, no chyba że ktos potrzebuje rowerku dla lansu a nie do jeżdżenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.