Skocz do zawartości

[buty] Shimano SPD problem!?

egpaulus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Może ja się tak zastałem w sprzęcie rowerowym że nie wiem jak to teraz wygląda ale kupiłem te buty:

http://allegro.pl/item934059312_buty_shimano_spd_rozm_41_nowe.html

i po oderwaniu zaślepek okazało się że nie ma do czego wkręcić bloków:( Są otwory ale brakuje tych metalowych insertów. Czy teraz tak to wygląda z butami SH? Czy istnieje możliwość dokupienia tych metalowych blaszek z gwintami?

Pozdrawiam!

PM

Napisano

Zazwyczaj te blaszki dodawane są do bloków, nie do butów...

No ja te blaszki miałem razem z butami. Tyle, że mam SIDI - z butami były blaszki i kompletem śrubek pod bloki. Jednak wydaje mi się, że zawsze powinny być razem z butami, w końcu blaszka ta musi być kompatybilna z butem, bo jest w jego wnętrzu. Ale może SH ma inne zwyczaje - żebyś kupił także bloki. :P

Napisano

Ha! No to wszystko jasne:) No ja mam buty SIDI i Northwave i tam blaszki są w komplecie dlatego byłem trochę zaskoczony jak zacząłem robić z tymi bytami SH;p Nie macie jakiegoś linku do sklepu gdzie można dostać same blaszki? Bo bloki dostałem z pedałami:)

• Mod Team
Napisano

Na Twoim miejscu zwróciłbym się naiwnie do sprzedającego i nich on się martwi, albo zwróci część kosztów, bo sprzedał Ci sprzęt niekompletny. Możesz też wrzucić ogłoszenie do działu Kupię i liczyć, że ktoś będzie miał. Mi się kiedyś udało :huh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...