3oda Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja zakupiłem licznik, trzeba sie troche namęczyć, żeby dobrze ustawić sensor. Ale licznik działa dobrze. I wkładki do butów. Najgorsze są mohery co grzebały w tych rzeczah i to rozkopywały. Wyciągały wkładki i takie tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pilon Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Po 17 tego samego dnia są nikłe szanse, a co dopiero następnego ;p Ja sie od 3 lat nie moge załapać pheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 według instrukcji końcówka z manometrem nadaje się do wszystkich wentyli, tylko coś tam trzeba dokręcić. trzeba tą końcówkę odkręcić , wyjąć tą gumową podkładkę , włożyć drugą stroną ten "cypek" i na to nałożyć tą gumową podkładkę , ale odwrotnie jak była pierwotnie czyli małą dziurką do góry i wtedy masz preste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Rogi i uchwyty- strzal w dziesiatke, Gripy zakupiłem dla taty do roweru, bo narzekał że niewygodnie mu i nadgarstki czuje. Dziś pojechał do pracy i jak wróci będę mógł spytać o opinię Wczoraj montowałem, sprawiały bardzo dobre wrażenie. Gripy skręcane, solidne. Rogi dość lekkie, ale nie ważyłem. Całość się pięknie reprezentuje. Za taka cenę myślę że warto kupić jak ktoś potrzebuje (i jeszcze gdzieś zostały ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pikuas Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Byłem w obu Lidlach koło domu (Kraków, północ) i dzisiaj było sporo liczników, okularów i pompek (oba rodzaje) i nikogo przy koszykach. Więc to nie jest tak do konca prawda ze juz po 17 nie ma tam czego szukac. Kupiłem tę pompkę dzisiaj rano, razem z kaskiem dla brata. Oglądam go właśnie w domu i dochodze do wniosku, że jest mniej wygodny i gniecie mnie na czubku glowy, szerszy niż ten poprzedni, ma tę siatkę przeciw owadom na stałe i nie ma dodatkowych padów jak ten z poprzedniej serii. Dodatkowo wykończenie jakies tanie niedbałe, poszarpane :/ ale cena dobra Ktos wie czy te lampkę można odpiąć jakoś? Skusiłem się jeszcze na te bluze ale raczej jako koszulke z długim rękawem niż coś cieplejszego. Ciężko było znaleźć rozm. XL, a Ci wspomniani "biznesmeni" już je na allegro sprzedają za 49 zl !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ooggii Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Oglądam go właśnie w domu i dochodze do wniosku, że jest mniej wygodny i gniecie mnie na czubku glowy, szerszy niż ten poprzedni, ma tę siatkę przeciw owadom na stałe i nie ma dodatkowych padów jak ten z poprzedniej serii. Dodatkowo wykończenie jakies tanie niedbałe, poszarpane :/ ale cena dobra Ktos wie czy te lampkę można odpiąć jakoś? To co gniecie to pewnie te naklejko-rzepy. Ja odkleiłem i dałem je bardziej na środku kasku, jest lepiej. Lampkę w kasku się wyjmuje - wkładana od góry (luźno chodzi, warto coś podłożyć w szczelinkę mocującą bo nie ma zatrzasku i może wypaść.) Kask po regulacji jest wygodny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksawcio97 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Szkoda że nie ma w Lidlu odzieży dla dzieci . Ale kupiłem wczoraj siodełko, pompkę oraz oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Co do swiatelka to masz tam zatrzask i wystarczy nacisnac ta mala "dzwignie" i CI wyjdzie lampka z uchwytu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziemian Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kupował ktoś może sakwy i może się wypowiedzieć czy warto bo się zastanawiam nad zakupem i nie wiem??? Proszę o szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gajos988 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/65361-lidl-oferta-rowerowa/page__view__findpost__p__929639 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neverhood Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 lampki cd.. W instrukcji lampek jest napisane o jakimś niemieckim dopuszczeniu dla rowerów wyścigowych <11kg. Inne rowery muszą mieć obowiązkowo dynamo Możliwe, że stąd wynika brak migania. W lampce tylnej 3 ledy świecą do tyłu, a boczne są skierowane w bok - widać to. Z mojego doświadczenia nadmiar trybów migania w lampce przeszkadza. Po prostu trzeba się naklikać, aby wyłączyć lampkę. W lampce przedniej chwaliłem optykę. Po testach drogowych jest fajnie, ale .. Pewnie aby zapewnić niemieckie normy, skupiono się na tym by nie oślepiało przeciwnika. Lamka świeci też wprost pod koła, przerwa i tam gdzie powinna. Czyli oświetla elementy roweru np. przednie koło - robi olśnienie jeźdźca. W trybie średnim/oszczędnym świeci dużo lepiej od tego mojego tigera 3w . Jego światło po prostu znika. Czyli wszelkie 1W mactroniki i inne wynalazki wypadną jeszcze gorzej... Nowoczesna dioda led, znośna optyka i jest naprawdę fajnie. Także jeśli chodzi o światło polecam. Niestety fabryczne mocowanie lampki do kierownicy pozwala lampce nadmiernie drżeć na dziurach. Próba dołożenia podkładki w uchwyt nie przyniosła pełnego sukcesu. Lamka jest zasilana 4 bateriami AA, czyli jest ciężka. Uchwyt poddaje się na wstrząsach i światełko się obniża. Można to marketingowo podciągnąć pod inteligentną lampkę. Jak są wstrząsy znaczy ,że celujesz w dziury, nie widzisz ich, to lampka ci poświeci pod koło. Ew. dostosowane na niemiecką nawierzchnię. W przycisku włącznika lampki ukryto światełko sygnalizujące koniec energii w akumulatorach. A myślałem, że tego nie dali. Klapka na baterie i samo wyciągnięcie ich z lampki nie jest wygodne. Jak dla mnie to jest taka budżetowa odpowiedź/kopia starej , fajnej sigmy pava (ile ona ma już lat, 3, 5?). Dla zwykłego kowalskiego jest wystarczająca na rower. I jeszcze ta cena ... To jest to czego szukałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Teraz żałuję, że tych lampek nie rzucili na początku roku, zanim kupiłem swoje oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy35 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja kupilem sakwy do pracy,listonosz rowerowy, dzisiaj montaz jutro napisze czy sie sprawdza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolopl Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Mnie zastanawia dlaczego mamy uboższą ofertę od sąsiadów zza południowej granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mxdanish Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Zdecydowałem się na okulary. 'Szkła' pomarańczowe, tęczowe ciemne i lustra przyciemniane wymienia się na początku dość problemowo ale idzie. Generalnie mam dość spory nos i te okulary (mimo iż w sklepie rozpakowałem i przymierzyłem) po 1h noszenia pod kaskiem troszkę zaczęły w kinola uwierać. Na plus: - wymienne szkiełka - dość dobrze przywierająca gąbka, którą łatwo się zdejmuje - możliwość wymiany 'zauszników' na gumkę - i w tej opcji jest wygodniej - cena - opakowanie Na minus: - noski na małe nosy - dość duży rozmiar i jak ktoś ma głęboki kask to on się oprze na oprawkach, i będzie dociskać do nosa - dość uciążliwe bynajmniej na początku Jak będzie z rysowaniem to czas pokaże, so far so good Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Zna ktoś jakiś produkt który będzie pasował do lidlowych szortów rowerowych? Chodzi mi o bokserki z wkładką i guzikami po bokach do wpięcia w spodnie. Bo na jednym komplecie sobie nie pojeżdżę, jak po każdym razie idą do pralki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Kręciłem kołem ok 1 minuty i nic. Może "slababateria" napisze po jakim czasie uruchamia się jego licznik Z tym licznikiem skopali po prostu stronę czujnika. Mocujemy baterią od zewnętrznej strony. To co gniecie to pewnie te naklejko-rzepy. Ja odkleiłem i dałem je bardziej na środku kasku, jest lepiej. Lampkę w kasku się wyjmuje - wkładana od góry (luźno chodzi, warto coś podłożyć w szczelinkę mocującą bo nie ma zatrzasku i może wypaść.) Kask po regulacji jest wygodny. Kas daje radę. Dzisiaj zrobiłem 50km w kasku. Początkowo denerwowały mnie paski przy brodzie, jakoś cisnęły w szyję. Po regulacji lepiej. Wykonanie tanie, ale nie wygląda źle. Dość wygodny, nigdzie mnie nie uwiera. No i lampka z tyłu to dobry patent. Gorzej z tymi długimi spodniami obcisłymi. Kupiłem M, bo zwykle kupuje M, ale te okazały się i za długie i za szerokie. Zwracam jutro. Pewnie coś tam się będą czepiać, ale wymienię na mniejsze bo nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Ja zwracalem i sie nie czepiali, mialem tylko odlozyc na miejsce, ja te dlugie wzialem L-ke i pasuja prawie idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sle Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Może ktoś kto kupił te długie spodnie obcisłe podać wymiary w cm dla rozmiaru M i L? długość, długość od kroku, szerokość w pasie bez i z rozciąganiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amr Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Mi wyszło tak: Długość: 104cm Długość od kroku: 75cm Szerokość bez rozciągania: 42cm Szerokość z rozciąganiem: 50cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Legion84 Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dla którego rozmiaru podałeś? Czy ktoś ma te spodnie w rozmiarze XL? Również poprosiłbym o rozmiarówkę. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amr Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Zapomniałem podać rozmiar: L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Dla którego rozmiaru podałeś? Czy ktoś ma te spodnie w rozmiarze XL? Również poprosiłbym o rozmiarówkę. Dzięki Ja kupiłem XL, nie mam pod ręką, jak bardzo Ci zależy to mogę później zmierzyć. Ale, mam 184cm, i jak przyłożyłem L przy pasie to nogawki były do łydki... XL są takie w sam raz, mogły by być troszkę dłuższe jeszcze tak naprawdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Kupiłem szorty z odpinaną wkładką i teraz żałuję, po drugiej przejażdżce już pękają szwy na tyłku Spodenki wyglądają fajnie, ale wg. mnie jakość do d... natomiast z wkładką zero problemów dobrze leży i fajnie się w niej jeździ(mój pierwszy pampers) i mam nadzieję, że chociaż ona mi trochę dłużej posłuży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROtrack Napisano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2011 Ja kupiłem pompkę małą /bo w poprzedniej ofercie kopiłem dużą i pracuje bardzo dobrze/ oraz bluzę szaro-białą, długi rękaw w rozmiarze XXL i niestety jest za dużą /albo ze mnie jest za mały chłop/ więc jakby ktoś chciał zamienić na większą lub kupić po kosztach to proszę o info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.