Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Licznik jest okey, działa, trzyma się stabilnie. Wyświetlacz i przyciski nie te co w Sigmie, ale jak na licznik bezprzewodowy, cena jest rewelacyjna. Długie spodnie obcisłe z wkładką Coolmax Silver. Mogłyby bardziej przylegać, ale to wina spodni, tylko raczej moich chudych nóg. Są naprawdę okey, myślę, że za 44 zł opłacało się :) I jeszcze kask. Nie miałem, musiałem w końcu coś kupić. tak sie zbierałem na jakieś Giro, Alpine, aż w końcu dałem sobie spokój i kupiłem lidlowy :) Nie jest to szczyt wygody, ale trzyma się łba. 11 otworów to niewiele, ale jest siateczka przeciw owadom. matowy, konstrukcja inmodl, waga 260g. Na pewno w swojej cenie wart zakupu.

Dotykałem bluzy i kurtki. Ojj nic ciekawego. Cieniutkie jak bibuła. Kurtka to jakaś porażka. Już czuję ten gorąc pod sobą.

Napisano

To ja mam pytanie do tych co dzisiaj kupili licznik. Czy u was też nadajnik na widelcu działa tylko wtedy kiedy jest odwrócony "baterią" na zewnątrz? Trochę psuje to estetykę. :P Jak na sucho machałem magnesem to działało po obu stronach.

Napisano

Lampka nie ma trybu pulsacyjnego (Ani przód ani tył), przód ma tylko 2 tryby "mocniejszy" oraz słabszy. Co do mocy to ciężko mi stwierdzić. Raczej szau ni ma

Napisano

To ja mam pytanie do tych co dzisiaj kupili licznik. Czy u was też nadajnik na widelcu działa tylko wtedy kiedy jest odwrócony "baterią" na zewnątrz? Trochę psuje to estetykę. :P Jak na sucho machałem magnesem to działało po obu stronach.

Niestety tak.

Napisano

oplaca brac sie te okulary, czy w tej cenie mozna znalezc podobne np w decathlonie? Bo chcialbym sobie jakies kupic ale tych w lidlu przymierzyc sie nie da ;/

Napisano

Rozmiar M będzie idealny na wzrost 172-178cm.

L pewnie coś 180-186, XL 186-192, XXL powyżej 192.

Sprawdzałem wszystkie pary :)

A na szerokość? ;)

Napisano

Okulary z lidla są dosyć duże. gdybym mógł przymierzyć to pewnie bym ich nie wziął.

Mają głęboki nosek i z tymi poduszeczkami są trochę niewygodne. Po zdjęciu poduszek i wymianie zauszników na pasek jest dużo lepiej.

Jak ktoś jest z BP to mam dzisiejsze do przymiarki.

Napisano

oplaca brac sie te okulary, czy w tej cenie mozna znalezc podobne np w decathlonie? Bo chcialbym sobie jakies kupic ale tych w lidlu przymierzyc sie nie da ;/

Dlaczego się nie da? Ja jak w przypadku akcesoriów ala okulary itp otwieram pudełka i przymierzam. Potem wszystko ładnie pakuję i nikt się nie czepia. Ludzie nawet przymierzają niektóre ubrania :)

Napisano
kilku biznesmenów co wszystkiego po 20 sztuk biorą

Napisz mejla do centrali lidla z pytaniem czy to jest sklep czy hurtownia. Mówię poważnie. Obsługa nie powinna pozwalać na hurt.

Napisano

Z ubraniami to ja mam tak, że nie chce mi się tego wypakowywać, a potem z powrotem składać jeśli bym nie brał - a rozwalonych zostawiać nie wypada. Ku zdziwieniu, dużo osób stało przy tych kurtkach, a przy bluzach średnio. Najbardziej dzisiaj rozbawił mnie facet, koło 40 - truchtem do stoiska, chwycił szybko pompke i do kasy :D

Napisano

Okulary są w blistrze. Trzeba najpierw rozciąć.

Uuuuu to się wycwanili. Tylko chyba wyszło gorzej, ja bez przymiarki też bym nie wziął.

Napisano

lampki rowerowe.

Bardzo ciężko to kupić, dopiero w 5 lidlu znalazłem kilka sztuk.

Przednia,

Nie wiem jak ją rozebrać, jakoś tak mało śrubek. Optyka jest naprawdę fajna. Nie jest to szmelcy - latarka z uchwytem na rower. Ma linie światłocienia i rozkład światła lepszy na rower niż latarkowe - okrągłe. Czyli prostokąt, z odcięciem na górze i zmniejszającym się rozkładzie w dół. Kolor światła biały w porównaniu do mojego tigera 3W, tamten świeci na trupio biały. Wązka szersza i mocniejsza niż tego tigera 3W. Tamten naprawdę wystarcza na rower, a to świeci mocniej. Ma 2 tryby świecenia, mocno (pobór 0.42A) i średnio (0.2A). Żadnego migania. W stanie wyłączonym pobiera ~ 0.5 mA, czyli po pół roku zjada całą energię z baterii. Powinna być bardzo fajna.

Tylna,

nie miga, świecą wszystkie, albo nic.

Napisano

Okulary nadadzą się jako ochronne do szlifowania/cięcia - w gąbkach dosyć dobrze przylegają.

Gdyby były mniejsze wyglądałyby trochę bardziej estetycznie.

Jest w ofercie mała pompka teleskopowa z mocowaniem pod otwory koszyków bidonowych. Pasuje do różnych typów wentyli. Manometr na wężyku tylko do wentyli samochodowych.

Napisano

Cysman, Neverhood - dzięki za opis oświetlenia. Brak migania z przodu mogę zrozumieć, w sumie ten tryb chyba nie może być używany jako podstawowe oświetlenie w rowerze, ale z tyłu brak trybu migającego to jakieś nieporozumienie.

Napisano

Ja kupiłem wkładki z coolmaxu bo nie dostałem kasku xl. Miałem sobie kupić spodenki i koszulkę ale xl wszystkie wykupili!!! To skandal jak widziałem że ludzie biorą po 3-4 pary okularów!!

Napisano

Ja kupiłem wkładki z coolmaxu bo nie dostałem kasku xl. Miałem sobie kupić spodenki i koszulkę ale xl wszystkie wykupili!!! To skandal jak widziałem że ludzie biorą po 3-4 pary okularów!!

rozmiarówka jest "germańska" - ich M to jak dla mnie L

Napisano

okulary są super ...;) kupiłem je dzisiaj

miałem problem z wyciągnięciem szkiełek ale to jest tak zawsze przy nowym towarze ..

Napisano

Szorty rowerowe są super - mają odczepiane bokserki z wkładką, więc po wycieczce gatki do pralki, a ja łażę jak w cywilnych. Mogliby same te wnętrza sprzedawać, bo to faktycznie dobry patent.

Koszulki szału nie robią, acz są fajne. Kupiłem sobie dwie sztuki i nie żałuję. Uwaga - XLki nie mają kieszonki z tyłu.

Długie spodnie (legginsy) średnio mi się podobają, chce ktoś kupić Mkę?

Licznik jak za takie grosze fajny. Bezprzewodowy, co mnie bardzo miło zaskoczyło. Po przejściu wszystkich funkcji włącza się tryb SCAN, przeskakujący czas wycieczki/dystans wycieczki/maksymalna prędkość/średnia prędkość. Miła rzecz.

Kask trochę plastikowy, ale wygodny. Wyściółki we wszystkich miejscach styku. Fajny patent ze światłem pozycyjnym z tyłu.

Napisano

rozmiarówka jest "germańska" - ich M to jak dla mnie L

Dobrze, że nie amerykańska, bo nic byśmy sobie nie mogli kupić ^^

Ja dokupiłem jeszcze 2 komplety odblasków na szprychy, trzeba będzie przetestować w nocy.

Napisano

Doszedłem do wniosku że te okulary to wersja damska. Zasłaniają mi pół twarzy i wyglądają jak gogle. Mojej siostrze bardziej pasują - będzie gift.

Kask crivit - nie wiem czy tak jak wcześniej są to te same kaski co cratoni. Na opakowaniu inf. made in China.

Estetyka średnia (krawędzie styropianu postrzępione i nierówne), siatka w miejscu wtopienia w styropian jest na wierzchu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...