korbelsky Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 od dzinsow lepsze na bank beda, ale osobiscie nie dalbym tyle za nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 korbelsky, czemu mówisz, że byś za nie tyle nie dał, jak nawet ich nie odtykałeś, ani nie widziałeś na żywo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nanek3 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Jak ktoś posiada te odblaski to proszę o opinię - czy spełniają dobrze swoją funkcję? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_20824.htm Jak masz kasę to kup tyle ile masz szprych, ja musiałem dwa komplety, ale myślę że warto, kierowca zamiast dwóch żółtych punkcików ma złudzenie że widzi okrąg o dość sporej szerokości. A odblaski nie odbijają światła żółtego, tylko te które na nie pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 A od której Lidle są otwarte, bo boje się że emeryci znowu wykupią na handel ciekawsze rzeczy i w wiekszych rozmiarach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdlosz Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Od 8. Sam idę jutro od rana zbadać sytuację. Głównie będę oglądał spodenki długie z pampersem i dużą pompkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianwm Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Co sądzicie o bluzie rowerowej? Spełni swoje zadanie na chłodniejsze wieczory? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Trudno coś sądzić, jeśli nie było okazji obejrzeć i przetestować. Kupiłem w ubiegłym roku w Lidlu coś podobnego, przynajmniej "na oko". Tkanina grubsza od typowej koszulki poliestrowej, ma lekką skłonność do mechacenia. Sprawdza się dobrze w temp. 15...20C. Jeśli jest bliżej 15C, to zakładam pod spód "koszulkę funkcyjną", jeśli bliżej 20C, to bez "podkładki". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon91 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Ta bluza chroni coś przed wiatrem czy to raczej coś w stylu zwykłej koszulki rowerowej tyle,że lekko grubszej i z długim rękawem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Radzę sprawdzić na stronie lidla od której są pootwierane, ja się kiedyś przejechałem, bo pojechałem na 8, a otwarty był od 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Ta zeszłoroczna właśnie tak - "coś w stylu zwykłej koszulki rowerowej tyle, że lekko grubszej i z długim rękawem". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Myślałem, że będzie bardziej grubsza niż "lekko", więc mniej przekonania co do kupna, ale zobaczę jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordon91 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Niestety i ja liczyłem na coś grubszego Pozostaje liczyć,że zeszłoroczna bluza to zupełnie inny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Bluza jak dla mnie za cienka - bardziej koszulka z długim rękawem. Wziąłem 2 pary skarpet i rękawiczki. Ogólnie w Białymstoku na Berlinga conajmniej połowa rzeczy które były z promocji rowerowych, to rzeczy z poprzednich wyprzedaży. 2-3 kaski które były po 70zł, troche rękawiczek bez palców, koszulki rowerowe(biało-czerwona i fioletowo-czarna). Okulary w przeciwieństwie do poprzednich wyprzedaży jakoś tak dobrze nie schodziły(wcześniej w obu lidlach w Białymstoku, 15 minut po otwarciu brak) - może 3-4 komplety. Myślałem jeszcze nad tymi odblaskami, ale musiałbym kupić 2 komplety i tak się zastanawiam czy wracać czy nie, zwłaszcza, że pójdą na to 4 dyszki. //Dodane Patrzyłem jeszcze ten komplet oświetlenia - dioda na 3W nie wyglądała - wielkościowo jak w Mactronicu dif-1w, ale może to jedna z tych niepozornych. Na pewno za 3 dychy opłaca się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damador Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 lidl warszawa gorczewska - bardzo podobne odczucia - kilka kaskow kilka rekawiczek kupilem koszuki z dlugm rekawem - za 40 zl mysle ze beda ok - spodnie niestety obawiam sie ze sie rozpadna - tragicznie wykonczone szwy dlugie rekawiczki - porazka - sztywne i jakos rozmiarowka dziwna 7 8 8,5 i 9 jakos nie pasowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas33 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Panowie a co myslicie o plecakach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalonyrower Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ja kupiłem sobie okulary, spodnie zipp-off. Miałem kupić sobie też rękawiczki, bo fajne, a i na zimę by mi się przydały, ale rozmiar 8,5 był na mnie za duży, a 8 były tylko nierozpinane. Gdyby były rozpinane to bym brał. Okulary bardzo fajne, ja kupiłem sobie te bez oprawki na dole. Spodnie też mi się podobają. Kurtkę bym wziął, gdyby nie była gumowana, bo w takiej to tak samo jak w worku foliowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdlosz Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Po powrocie z lidla okazało się że nowy wypust licznika jest bezprzewodowy. Jak ktoś się zdecyduje kupić to radzę dobrze się przyglądnąć co jest w opakowaniu. U mnie pomieszane były stare liczniki z nowymi. Nowe mają też czarne przyciski. Tamten miał szare. W porównaniu do poprzedniego dużo stabilniej siedzi w uchwycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Publius Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Spodnie, tak obcisłe, jak i zipoff wyglądają fajnie i zakupiłem je. Boje się jedynie o jakość, którą sprawdzić można jedynie w praniu. Z poprzedniego rzutu szorty rozleciały się po 4 wyjazdach... :/ Jeśli zipoffy nie będą tak samo kiepsko wykonane, to będe z nich zadowolony bo fasonowo są eleganckie. Obcisłe też prezentują się ok. Rękawiczki fajne, też wziąłem, ale na Górczewskiej w Warszawie większych rozmiarów już nie było... Kurtka - jak dla mnie kiepski fason (za długie rękawy, cała za króka mimo odpinanego "błotnika" na plecach), a poza tym materiał strasznie parujący w moim odczuciu. Nie zdecydowałem się za tą cenę. Kaski chyba takie same jak w poprzednich rzutach - fajne, ale mam swój. Podobnie pompki obie - wyglądają solidnie, gdybym potrzebował pompki to kupiłbym bez wahania ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Nie wie ktoś czy w lidlu teraz dostępne są maszynki do czyszczenia łańcucha?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ruferzyk Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Byłem w lidlu dziś, Elbląg 8:00 otarcie, 8:03 większość rzeczy przebrana, kilku biznesmenów co wszystkiego po 20 sztuk biorą. Kupiłem okulary, kask i tzw. bluzę (która tak naprawdę jest koszulką z długim rękawem). Kask podobny do poprzednich wersji (różnica w umiejscowieniu lampki). Okularki-jak dla mnie rewelacja w tej cenie, są 3 rodzaje, mają wymienne szkła, jest gumka, etui i woreczek (te dodatkowe fanty to mi się na nic nie przydadzą ale niektórym mogą wydać się atrakcyjne), sprawiają wrażenie solidnych. Bluza-materiał fajny, ale bluzą to bym tego nie nazywał, duży minus jest taki, że z przodu nie ma grubszego materiału aby chronić przed wiatrem. Ogólne wrażenie dobre, zobaczymy jak będzie się sprawować w akcji. Pzdr Ps. Maszynek do czyszczenia łańcucha nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Faktycznie, te bluzy to raczej koszulki letnie z długim rękawem - takie ni pies, ni wydra, może na ciut chłodniejsze, letnie dni. Zeszłorocze były wykonane z zupełnie innej tkaniny - grubszej, cieplejszej, co pozwala jeździć także poza sezonem letnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Heh, ja byłem w Lidlu koło 7 rano, cały Lidl pusty, tylko z 20-30 osób grzebiących w rowerowych rzeczach, szaleństwo o.O Największe zainteresowanie wzbudzały kaski. A drugie miejsce to ciuchy wszelakie obcisłe. Kupiłem pompkę stacjonarną z manometrem, świetna jest, mój znajomy ma taką od 3 lat, też z Lidla. Wreszcie mogę w domu napompować koła nie "na oko" Rękawiczki z długimi palcami chciałem kupić, ale kiszka. To już lepiej kupić takie na budowę Bo dość podobne. Kupiłem też z myślą o zimie, długie spodnie z wkładką. Wchodzą na nie elegancko ochraniacze piszczel/kolano i jest całkiem wygodnie. Na to szerokie spodenki i mam zimowy zestaw P.S. Maszynek nie ma, ale polecam spinkę do łańcucha za 7 złotych, szklany słoik po czymkolwiek i rozpuszczalnik za 5 złotych. Taki zestaw wyczyści lepiej łańcuch niż jakakolwiek maszynka, i jest tańszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 W Gliwicach parę minut po 8 było około 30 osób i dzielnie przeczesywały rowerowe akcesoria Dużo osób mierzyło kaski i próbowało mierzyć ciuchy, niestety nie dało się wyprosić zmierzenia spodni na zapleczu, a za darmo to ja się rozbierać nie będę Poszedłem tylko po spodnie zipp-off które chyba cieszyły się najmniejszym zainteresowaniem. Chociaż zbyt dużo ich nie było. Zakupione, pierwsze wrażenie pozytywne, z rozmiariem się wstrzeliłem ale jeszcze popołudniu autem podjadę to sobie większy rozmiar sprawdzę jeśli będzie tak dla pewności. Miejmy nadzieje że się nie rozpadną. Aha, wewnętrzne z pampersem o jakieś 3 rozmiary za duże w stosunku do zewnętrznych, chyba będę je na pasie musiał rolować PS. Potwierdzam też obecności cześci rzeczy z poprzednich promocji, w tym kaski za 80PLN. Maszynek akurat nie widziałem, ostatnio cieszyły się ogromnym zainteresowaniem chociaż ja też wolę tańszą spinkę i benzynę ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 //Dodane Patrzyłem jeszcze ten komplet oświetlenia - dioda na 3W nie wyglądała - wielkościowo jak w Mactronicu dif-1w, ale może to jedna z tych niepozornych. Na pewno za 3 dychy opłaca się. No właśnie - czy to ktoś kupił i sprawdził czy faktycznie świeci jak 3W? Interesuje mnie jeszcze czy przednia lampka ma tryb pulsacyjny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Też dzisiaj zajrzałem do lidla i kupiłem ten licznik, a w domu niespodzianka bo jest bezprzewodowy ma delikatne luzy w uchwycie, ale to nie przeszkadza, tylko jestem ciekaw czy prawidłowo pokazuje prędkość - zgodnie z instrukcją wpisałem obwód koła 2073 (26") magnes zamontowałem przy skrzyżowaniu dwóch szprych i niby wszystko działa, ale nie wiem czy te 49km/h jakie max udało mi się osiągnąć jest wiarygodne.. niby przełożenie 3x8 i szybko pedałowałem, ale nie wiem czy tyle bym wycisnął (od zawsze jeżdżę bez licznika więc nie potrafię ocenić/wyczuć ) Jeśli wszystko by się zgadzało to licznik chyba bezkonkurencyjny w kwocie do 50zł albo i więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.