mmkk95 Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Też chciałbym kupić sobie kurtkę, ale poczekam najpierw na opinie. A co sądzicie o tych licznikach za 29,99zł? Mają podobno 30 funkcji. Wie ktoś może jakie to funkcje? I czy ktoś miał już kontakt z tym licznikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 18 Sierpnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 A co do kurtek - ma ktoś taką jak ta? Kupiłem w kwietniowej ofercie taką tylko od deszczu, cieniutką i jestem z niej niezadowolony. Co z tymi? Dobrze ochronią przed wiatrem i ewentualnym deszczem? Jak z oddychalnością? Oddychalność na poziomie worka foliowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mdlosz Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Też chciałbym kupić sobie kurtkę, ale poczekam najpierw na opinie. A co sądzicie o tych licznikach za 29,99zł? Mają podobno 30 funkcji. Wie ktoś może jakie to funkcje? I czy ktoś miał już kontakt z tym licznikiem? Oprócz takich podstawowych dotyczących prędkości(średnia, aktualna, porównanie) i czasu przejazdów pokazuje jeszcze temperaturę, spalone kalorie(i tak to można o kant d.. rozbić) i ma podświetlenie. To ostatnie jest średniej jakości bo trzeba patrzeć pod innym kontem niż zwykle żeby cyfry były w pełni czytelne. Można też zdefiniować dwa rowery, z tym że nie wiem skąd niby wytrzasnąć drugą podstawkę. Te 30 pewnie im wyszło jak zsumowali wszystkie funkcje z 2 rowerów. Sprawa kurtki ma się dokładnie tak jak jest napisane wyżej. Wiatru to może ona nie przepuszcza, ale ze środka też nic powietrza nie umknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Tu macie całą gazetkę (strony z rowerowym stuffem) w wysokiej jakości - Oferta rowerowa - Lidl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jechan96 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A co sądzicie o tym kasku w ofercie lidla ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalonyrower Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A co powiecie na te okulary dostępne od poniedziałku? 4 szkła, chyba piankowy pasek w oprawce, żeby było bardziej miękko. Warto kupić na za 40zł, bo potrzebuje jakieś okulary od wiatru i meszek, muszek itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Czyli co, licznik niewarty zakupu? Kupować coś trochę droższego, acz markowego? Ja kupuję kask, dwie koszulki, spodnie zipp-off, rękawiczki na pewno. Zobaczymy czy coś więcej sobie zakupię, a na pewno zrobię zdjęcia i recenzje dla forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Licznika używam od kwietnia, ogólnie nie mam zastrzeżeń. Przez 1600km, z dwa razy poprawiałem magnez na szprychach - strasznie beznadziejne mocowanie. Za te pieniądze warty zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 dwa razy poprawiałem magnez na szprychach - strasznie beznadziejne mocowanie. Co prawda mam magnes ale po zamontowaniu nie poprawiałem go ani razu. Licznik jak najbardziej wart wydanych pieniędzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmkk95 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A co powiecie na te okulary dostępne od poniedziałku? 4 szkła, chyba piankowy pasek w oprawce, żeby było bardziej miękko. Warto kupić na za 40zł, bo potrzebuje jakieś okulary od wiatru i meszek, muszek itp. Miałem te okulary ale niestety je zgubiłem. Ogólnie rzecz biorąc były bardzo fajne. 3 pary szkiełek (pomarańczowe, szare, i niebieskie) świetnie dawały radę w każdych warunkach pogodowych. W zestawie był też naprawdę solidny schowek na okulary, pokrowiec, wkładka na okulary na zimne dni oraz elastyczna opaska dzięki której na pewno nie spadną z głowy. Towar godny zakupu. Oceniam na 5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
7Devis Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Również posiadam owy licznik z Crivita który kupiłem bodajże 2 razy użyty i nie mam najmniejszych zastrzeżeń, może jest troszkę duży (bynajmniej przy innych tak wygląda ) ale daje radę. Wszystkie funkcje działają ale nie wszystko pokazuje zgodnie z prawdą (ot tak jak wymienił kolega wyżej o kilka postów) czyli kalorie. Poza tym funkcje dla 2 rowerów, z czego możemy zaprogramować obwód koła dla roweru 1 i 2, temperatura, wyżej wymienione kalorie, łączny czas jazdy, czas wycieczki, przebieg ogólny, długość wycieczki (km), i wiele innych.Wadą może być ciężkość wciskania się przycisków i to że pod odpowiednim kątem podświetlenie działa tak że na ekranie nic nie widać Trzeba mieć dobrze ustawiony licznik i wszystko będzie ok. Według mnie wart polecenia za te 30zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Licznik (ten z poprzedniego rzutu, wygląda identycznie) nie jest taki idealny. Wady: 1. słaba czytelność wyświetlacza, widać tylko pod określonym kątem, 2. bardzo słabe podświetlenie; na tyle słabe, że bezużyteczne, 3. niestabilne mocowanie licznika z podstawką- zbyt duże luzy; u mnie przestawał łączyć na wertepach albo przy dużych prędkościach (>50km/h przy zjazdach), dopiero po własnoręcznych modyfikacjach działa jak należy. Podsumowanie: drugi raz bym nie kupił. Dołożyłbym do jakiejś nowej sigmy (1009 albo 1609) ew. w tej samej cenie (~30zł) kupiłbym starą sigmę bc700 czy bc800 (korzystam z takiej w innym rowerze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 2. bardzo słabe podświetlenie; na tyle słabe, że bezużyteczne, Mam ten licznik w ręku. W pokoju półmrok i licznik po włączeniu podświetlenia (fakt dość słabego) uwidacznia swoje dane. W całkowitej ciemności będzie tylko lepiej... tekst o bezużyteczności mija się więc całkowicie z prawdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ten kask za 50 zł jest coś wart? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slababateria Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ten kask za 50 zł jest coś wart? Tak, pięć dych. A na serio - kolega wyżej pisał, że całkiem dobrej jakości jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Mam ten licznik w ręku. W pokoju półmrok i licznik po włączeniu podświetlenia (fakt dość słabego) uwidacznia swoje dane. W całkowitej ciemności będzie tylko lepiej... tekst o bezużyteczności mija się więc całkowicie z prawdą. W pokoju być może podświetlenie wydaje się wystarczające. Na trasie, podczas jazdy, z odległości w jakiej zwykło się trzymać głowę oddaloną od kierownicy, po uaktywnieniu tej funkcji nic nie można odczytać. Wczoraj, żeby sprawdzić godzinę zwyczajnie musiałem się zatrzymać, nie dało się odczytać. Ze wzrokiem problemów nie mam, kąt wyświetlacza także zmieniałem. Nic tam po prostu nie widać, ot taka niebieska poświata. Nawet zmieniałem baterie na inną. Później odpuściłem. Moim zdaniem ten typ tak ma. Z licznika korzystam chyba od kwietnia czy maja. Na tym rowerze przejechałem 1.5tys km. Takie mam przemyślenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Tak gadacie o tym liczniku, a mi jakoś podświetlenie dobrze działa, tylko trzeba go trochę przekręcić. Jak się trzyma licznik w pionie (kąt patrzenia w stosunku do płaszczyzny wyświetlacza - 90 stopni), to rzeczywiście jest średnio, ale jak się popatrzy pod kątem około 135 stopni to jest dobrze. Zresztą - wskażcie mi licznik z tyloma funkcjami z podświetleniem w cenie nie większej niż dwukrotność tej ceny. A funkcje to: temperatura aktualna temperatura minimalna (jaka była) temperatura maksymalna (jaka była) stoper licznik kalorii(tutaj mi zawsze 0 pokazuje) ilość spalonych kalorii fat-burn czas jazdy wycieczki dystans wycieczki średnia prędkość wycieczki zegarek całkowity dystans roweru nr 1 całkowity dystans roweru nr 2 całkowity czas jazdy roweru nr 1 całkowity czas jazdy roweru nr 2 całkowity dystans obu całkowity czas jazdy obu vmax odliczanie/liczenie przejechanych kilometrów(np ustawia się 20km i odlicza) automatyczny start-stop porównanie prędkości 30 nie wypisałem, może po prostu troche głupot policzyli ;p A co sądzicie o tej bluzie rowerowej i rękawiczkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Zresztą - wskażcie mi licznik z tyloma funkcjami z podświetleniem w cenie nie większej niż dwukrotność tej ceny. Tutaj, pierwszy lepszy przykład. Dwa miesiące temu byłem bardziej zadowolony z tego licznika, teraz jestem w stanie ocenić ten produkt bardziej obiektywnie. Gdyby starsze sigmy bc700/800 miały temperaturę oraz podświetlenie to nie szukałbym niczego innego. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że ten licznik kalorii nie może być wiarygodny. Żeby nie pisać całkiem OT dodam, że z innych dyskontowych zakupów (koszulki, spodenki, kask, okulary, skarpetki, rękawiczki) jestem zadowolony. Jedynie na tym liczniku się zawiodłem, spodziewałem się czegoś bardziej dopracowanego i solidniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Odnośnie spodenek, to te z oferty wiosennej są do d**y - rozchodzą się na szwach. Dla kontrastu, mam inne krótkie spodenki z Lidla sprzed dwóch lat i złego słowa nie mogę na nie powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simonello Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Też mam ten licznik - funkcjonalnie wypada super, wyświetlacz jest moim zdaniem duży i czytelny, na dodatek jest tani. Na tym jednak koniec zalet, bo wszystko to przyćmiewa badziewne mocowanie na kierownicy - taka mała popierdółka jak licznik bywa u mnie podczas jazdy najgłośniejsza - trzeszczy całe mocowanie, które nie dość że jest dość luźne, to na dodatek nie zapewania odpowiedniego trzymania. (licznik wypadał podczas zjazdów z krawężnika!) Na dodatek, przynajmniej mój egzemplarz, podczas deszczu przestaje działać. Kabelek jest cieniutki, nie ma możliwość montażu na mostku. Teraz jeszcze podrożał o 5 zł i będzie kosztował 30 zł, ale mimo tego, że to wciąż mało jak za licznik, to jednak polecam rozejrzeć się za czymś solidniejszym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M1n1s7eR Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Widać albo ja dobrze trafiłem, albo wy źle. U mnie nic nie trzeszczy, nic nie wypada, nic się podczas deszczu nie wyłącza (chociaż nie wiem w jakich wy ulewach jeździcie) - ogólnie ja sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kogut1992 Napisano 20 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Ja też mogę śmiało polecić ten licznik . Podświetlenia nigdy nie używałem więc się nie wypowiadam , fakt na kierownicy u mnie czasami potrafi się lekko obkręcić ale to akurat nie jest problem . Najpierw miałem problem z przestawiającym się zegarkiem ale wyjęcie baterii i ponowne włożenie naprawiło sytuacje . Magnezu ani razu nie musiałem poprawiać a zrobiłem jak na razie z 1800km z tym komputerkiem na kierownicy ;] Ogólnie polecam ! Zastanawiam się nad kupnem Bluzy i tych rękawiczek . Trochę nie podoba mi się w tych bluzach że cała szyja jest odkryta . Chyba pod to potrzebna jest jakaś bielizna termoaktywna z wysokim stanem . Jak sądzicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadi90 Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 no ja chciałem właśnie kurtkę, bluze, spodnie i rękawiczki, ale kupię chyba tylko bluze i rękawiczki bo kurtka zbiera słabe opinie i spodenki chyba tez nie będą dobrej jakości. Czy pod te bluzę można zakładać krótki rękawek na zminiejsze dni czy jest raczej nie wygodnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gasek Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Jak ktoś posiada te odblaski to proszę o opinię - czy spełniają dobrze swoją funkcję? http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_20824.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szalonyrower Napisano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 To jak w końcu z tymi spodniami z odpinanymi nogawkami? Za te pieniądze warto je wziąć na rower, co by się w dżinsach nie katować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.