Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Zapomniałem o tej dzisiejszej ofercie, skleroza nie boli :D Od rana odchorowuje święta ale zrobiłem 30km "do apteki" i koło południa odwiedziłem Lidla, towaru było jeszcze sporo ale maszynek do czyszczenia i torebek z narzędziami zero, także nawet nie obejrzałem. W Rzeszowie pewnie jutro też nic nie znajdę. Co do butów to mi również wydały się nieco ciężkie.

Wróciłem przed chwilą z lidla i kupiłem tylko skarpetki. Naprawdę bardzo fajne, zabaczymy jak sprawdzą się w użytkowaniu. Reszta rzeczy niestety nie przekonała mnie do siebie, zastanawiałem się jedynie nad maszynką do łańcucha ale stwierdziłem że wolę czyścić starą metodą czyli odpiąć łańcuch i wymyć w benzynie ekstrakcyjnej.

więc może wyjaśnij dzisiejsze zjawisko - Kask: Crivit 79 zł = Cratoni ~ 300 zł, okulary: Crivit 39 zł = Cratoni X-Change ~ 230 zł. Podobnie pewnei jest z gaciami i innymi ciuchami rowerowymi.

... o Boże, następny mądry się znalazł :wallbash: ...normalnie, wooow, stary byka za rogi żeś złapał, kup se 10 i sprzedaj za 200% więcej - może wtedy zobaczysz ile to naprawdę jest warte.

Idąc Twoim tropem:

Dacia = Renault

Skoda = VW

Barum = Michelin

itd.....

Wiec może wytłumacz wszystkim na czym ta różnica polega? czekam z niecierpliwością :)))

Poczytaj kilka stron do tyłu to będziesz wiedział i potem ludziom pierdoły opowiadaj.

Nie raz tłumaczyłem to ja i inni na czym bajer polega.

Poczytaj kilka stron do tyłu to będziesz wiedział i potem ludziom pierdoły opowiadaj.

Ale ja nie chce czytać innych tylko chce przeczytać twoje zdanie jeśli takie masz hmm??

Myślisz że Cratoni przy produkcji okularów, albo kasków zmieni cały proces technologiczny?

Koszt produkcji (z zyskiem dla producenta)kasu jak i okularów to może z 10 zł :)))

Dacia = Renault tak to ten sam koncert 80% podzespołów to Clio, Megan wraz ze starymi choć sprawdzonymi silnikami.

Skoda = VW poza buda i znaczkiem to chyba nie ma żadnej różnicy tak samo jak SEAT

należysz do ludzi bazujących na marce co już widać po tym jakie marki wymieniłeś.

Lubie takich ludzi którzy żyją w zakłamanym świecie reklamy i marketingu :))) - przykład z producentami aut był super:)))

zrobilby ktos fotke albo najlepiej filmik, nie wiem czy u mnie nie jest za duzo plastiku w oprawce

W załączniku zdjęcie moich okularów - w czerwonym kółku plastik, który mi nie pozwala na zdjęcie szkieł - zdradzi ktoś sekret w jaki sposób zdjął swoje szkła? Ja już próbuję drugą godzinę i nie da rady. Zastanawiam się nawet nad zwrotem towaru. Co do instrukcji to tam jest tylko jeden obrazek, który nic nie mówi jak to rozbroić - nawet na tym schemacie nie ma tego plastiku co na zdjęciu jest w czerwonym kółeczku.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

post-139303-0-04917300-1303823859_thumb.jpg

Wymieniłem ci kilka marek, które mają swoje tańsze odpowiedniki

Gdzie tańsze wcale nie znaczy złe ale na pewno nie znaczy te same.

Jak w/w cytat pokazuje, na poprzednich stronach znajduje się również moje zdanie, którego nie chce mi się co chwilę powtarzać kiedy to, wyskakują osoby jak ty, którym nagle wydaje się, że odkryły Amerykę, a co gorsza zrobiły biznes życia na produktach z lidla.

W załączniku zdjęcie moich okularów - w czerwonym kółku plastik, który mi nie pozwala na zdjęcie szkieł - zdradzi ktoś sekret w jaki sposób zdjął swoje szkła? Ja już próbuję drugą godzinę i nie da rady. Zastanawiam się nawet nad zwrotem towaru. Co do instrukcji to tam jest tylko jeden obrazek, który nic nie mówi jak to rozbroić - nawet na tym schemacie nie ma tego plastiku co na zdjęciu jest w czerwonym kółeczku.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Nie wiem do czego jest ci ten plastik potrzebny. Ciśnij, nie ma rady. :E Nie bój się, ja też na początku miałem problemy, po prostu wyczuj te okulary i przyłóż trochę siły. Powinno Ci się udać. Naciskaj na okulary na dole, ramkę trzymaj, a szkła na zewnątrz.

no i ja zrobiłam sobie zakupy w Lidlu, niestety nie wszystko co chciałam dostałam w swoim rozmiarze jak np.: rękawiczki najmniejsze jakie były to 7,5 a ja potrzebowałam jakieś 6/6,5 :/ no nic będę dalej szukała okazji :)okularów też u mnie nie było :/ kupiłam sobie zapięcie do roweru a mój mąż kupił sobie skrzynkę z narzędziami i spodenki oraz licznik do roweru :)

Wymieniłem ci kilka marek, które mają swoje tańsze odpowiedniki

Gdzie tańsze wcale nie znaczy złe ale na pewno nie znaczy te same.

Jak w/w cytat pokazuje, na poprzednich stronach znajduje się również moje zdanie, którego nie chce mi się co chwilę powtarzać kiedy to, wyskakują osoby jak ty, którym nagle wydaje się, że odkryły Amerykę, a co gorsza zrobiły biznes życia na produktach z lidla.

Nie odkryłem ameryki i nie zrobiłem biznesu życia na Lidlu, po prostu wiem co kupiłem i za ile - w czym problem w tym że ja np. wole kask z Lidla za 49 zł beż napisu Cratoni, a ty zapewne wolisz ten sam kask z napisem Cratoni ale już w cenie 230 zł.

Z przyjemnością poświecę te 5 minut i poszukam twoich uzasadnień mam nadzieje ze będą lepsze niż te z autami :)))

Nie odkryłem ameryki i nie zrobiłem biznesu życia na Lidlu, po prostu wiem co kupiłem i za ile - w czym problem w tym że ja np. wole kask z Lidla za 49 zł beż napisu Cratoni, a ty zapewne wolisz ten sam kask z napisem Cratoni ale już w cenie 230 zł.

Z przyjemnością poświecę te 5 minut i poszukam twoich uzasadnień mam nadzieje ze będą lepsze niż te z autami :)))

Tyle, że ponoć w kasku z lidla mocowanie jest inne niż w Cratoni.

Zresztą, mniejsza o to.... jak wiesz co kupujesz to kupuj i o by ci służyło, bo przecież "Lidl - mądry wybór"

Pozdrawiam

Pchaj od środka, dół chyba pierwszy powinien wyjść. Nie bój się, niczego nie zepsujesz. ; p Trzeba użyć troszkę siły, ale ogólnie nie wymienia się tych szkieł jakoś tragicznie imo.

Zakupiłem dzisiaj, prócz okularów, również koszulkę oraz skarpetki. Skarpetki za tę cenę rewelacja, koszulka nic specjalnego, ale za tę cenę nie ma co narzekać. ;)

ja np. wole kask z Lidla za 49 zł beż napisu Cratoni, a ty zapewne wolisz ten sam kask z napisem Cratoni ale już w cenie 230 zł.

Nie przekonasz go. Już wcześniej dał się poznać jako fan marki. Dlatego kupuje za 230... Zaraz pewnie napisze, że ten z napisem to jakaś kosmiczna technologia etc. :whistling: Na pudełkach marketoidy wypisują takie mundrości, że ho ho :icon_mrgreen: i niektórzy to łykają jak młode pelikany :icon_mrgreen:

Tyle, że ponoć w kasku z lidla mocowanie jest inne niż w Cratoni.

Zresztą, mniejsza o to.... jak wiesz co kupujesz to kupuj i o by ci służyło, bo przecież "Lidl - mądry wybór"

Pozdrawiam

poświeciłem sie i zjechałem do 12 strony, przeczytałem twoje wypowiedzi i szczerze mówiąc one nic konkretnego nie wnoszą poza tym że jak z marketu to nić nie wart ale lepiej mieć z marketu niż wcale.

moje zdanie

jest takie że to nie to samo i koniec. Owszem konstrukcyjnie to może być to samo

ale materiały będą inne. Nigdy bym nie kupił rzeczy odpowiedzialnej za bezpieczeństwo w markecie.

Jeżeli masz jeździć bez - lepiej kup lidla

Jeżeli stać cię na markowy - inwestuj

ile według ciebie kosztuje wyprodukowanie jednego kasku rowerowego przez dobrego producenta z tej branży?

Bo według mnie to może z 10-15 zł i wątpie żeby producent dla oszczędności 0,50 groszy czy tez 1 zł zmieniał dla lidla cały proces produkcji/montażu - osoby które pracują wiedza jak to wygląda zmiana takiego procesu.

Ja zakupiłem pompkę tą długą serwisową - muszę przyznać, że jest całkiem wporzo.

Parę lat temu kupiłem plecak i gdyby nie wyblakł paskudnie i wszystkie gumki się nie

ponaciągały to pewnie bym do dziś z nim jeździł.

hmm mam wrażenie że tu chyba sam sobie zaprzeczasz no, ale w końcu jestem podobno FANEM Lidla wiec mam prawo się mylić :)))

..i jeszcze taka uwaga do kolegów, ba jak słucham to mi się w kieszeni otwiera :) - nie

łudźcie się, że kupicie np. kask 5x taniej - taki sam co jakiś croni/sroni czy jakiś inny.

Pewnie są na tej samej taśmie robione odlewane z jednych form ale na pewno nie z tych samych

materiałów, jak pewnie niektórzy zauważyli np. w realu można kupić plecaki identyczne z HI-TECem,

całkiem przyzwoicie wykonane ale koło oryginału nawet nie leżały - nie można czegoś wartego 150 kupić za 19,99

Dętka - spoko, klucze - spoko, pompka - spoko ale kasku z marketu bym w życiu nie kupił

to samo co wyżej wiem dla czego bym nie kupił w markecie , ale wam nie powiem.

...to kupujcie sobie jak chcecie i zachwycajcie się tym badziewiem, też starałem Wam wytłumaczyć,

że kupiłem plecak Carefoura identyczny jak HI-TEC - identyczny wzór ale niestety materiał wiele

gorszy niż oryginał i tak działa współczesny chiński marketing

oj tak HI-TEC nic nie robi w Chinach tylko zapewne w Tajwanie:)))

Jesteś świadomym użytkownikiem produktów z Lidla, licząc się z tym iż ich jakość może być na

poziomie chińskiej zabawki, a produkty wzorowane na znanych markach mogą być gorsze.

to może zdradź wszystkim ta swoją tajemnice i gdzie sie to produkuje oryginalne rzeczy jak nie w Chinach/Tajwanie??

żałosne to sa wypowiedzi tego stylu w twoim wykonaniu - nie potrafisz ani jednego konkretnego argumentu podać poza obrażaniem innych.

Masz racje Lidl i KROSS-maniacy to bezmyślna biedota żyjąca w błogiej niewiedzy - życzę powodzenia :)))

Torba pod siodłowa zakupiona, zamontowana pod lidlem na winklu :D Jakby ktoś nie był wtajemniczony to od razu mówię, że jej wyposażenie jest ........ :icon_redface: (no może poza łatkami, które rzeczywiście przydać się mogą, chociaż nie wiem jak to z nimi w praktyce wygląda :rolleyes: ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...