MikeSkywalker Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Wiedziałem że kasku nie widziałem jak dziś dorwałem gazetkę Oferta regionalna, szkoda że nie ma w Rzeszowia i cena podbita,bo kumpla namawiam na zakup a tańszy kask może kupi Ja też pewnie maszynkę wezmę, taka z Finish Line kilka razy droższa, na allegro nawet nie widziałem (ale już luknąłem) a jeszcze jakieś smarowidło dają to się zużyje bo się kończy FL, byle było do suchej jazdy bo tych do wilgoci używam tylko w śniegu. Pytanie tylko ile jakiś tani specyfik do czyszczenia kosztuje, żeby potem maszynkę było łatwo domyć, bo butelki po jogurtach pitnych po shakeowaniu łańcucha w benzynie robią się czarne w środku i na zewnątrz (ale w sumie ich nie myję bo po co). Buty wyglądają ciekawie, ale nikt nie testował bo fakt chyba pierwszy raz są. Mi nie chodzi nawet o SPD ale o jakieś w miarę przewiewne buty na szosę/XC i do łażenia po mieście, tylko żeby te lidlowskie się nie rozleciały szybko. Ktoś może ma torbę podsiodłową z Lidla, chyba już kiedyś były? Mniejsza o zawartość, byle była w miarę solidna i dobrze mocowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja się szykuję na maszynkę do czyszczenia łańcucha: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_18314.htm Wygląda jak ta z allegro za 30+przesyłka dzięki stary tez kupuje !!! i do tego te okulary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SifoDyas Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Chyba kupię okulary i te buty. Na allegro w miarę fajne spd zaczynają się od 160zł, a te są prawie za połowę tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale na maszynce wyraźnie widnieje logo Barbieri. http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_18314.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foto29 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Ja się szykuję na maszynkę do czyszczenia łańcucha: http://www.lidl.pl/c...index_18314.htm Wygląda jak ta z allegro za 30+przesyłka Ja również chyba ją kupie to maszynka Barbieri http://allegro.pl/zestaw-do-czyszczenia-lancucha-barbieri-2-oleje-i1550854410.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Z butami jest poważna wada: 45 to max rozmiar a coś czuję, że może być zaniżone. Chciałem kumpla wsadzić w te buty, ale nic z tego nie będzie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 pytanie do użytkowników okularów z wiosny 2010, nadal dobrze się spisują? są wytrzymałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 pytanie do użytkowników okularów z wiosny 2010, nadal dobrze się spisują? są wytrzymałe? Dobrze, sprawiają wrażenie nieco delikatnych, ale przeszły swoje, nic się z nimi nie dzieje. Były to jednak zupełnie inne okulary niż w najbliższej ofercie. W miękkim pokrowcu, szybki również wymienne (3 szt.) i znacznie tańsze - 14,99 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2011 Te z wczesnej wiosny byly lepsze, bez wymiennych szybek ale z polaryzacja. Wiadomo czy te obecne beda z polaryzacja? Wada to pelne ramki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garp Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 W Biedronce też będą koszulki i spodenki rowerowe, z Coolmaxu, podejrzewam że ta sama produkcja co Lidlowe. http://www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/juz_za_tydzien/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
syn3c Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Co myślicie o rękawiczkach oraz okularach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deoksyryboza Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 A co o spodenkach? Te wkładki w spodenkach z marcowej promocji były wygodne, czy nie bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
foq Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Spodenki do 40-50km spokojnie dają radę (dalej na razie nie sprawdzałem). Kosztowały chyba 30zł więc cudów nie ma się co spodziewac ale jak za tą cenę myslę, że ujdą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 To samo co w zeszlym roku, nie warto. Jedyne co ze sa bardziej przewiewne od nalini mog. Wkladka to jest kompletna imitacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holdegron Napisano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Z poprzedniego rzutu mam bezrękawnik i gatki z pampersem - to taka bielizna raczej. Ale muszę przyznać że koszulka jest świetna, mocno dopasowana i dobrze oddycha. Pod koszulkę typowo rowerową na chłodniejsze dni jak znalazł. Natomiast gatki mają pampers jakiego do tej pory w Lidlu nie było - bardzo podobny do Shimano Originals pod względem profilu i wypełnienia. W nadchodzącej ofercie ciekawie zapowiadają się rękawiczki. Buty też mogą być spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Wiem że trochę nie na temat się teraz spytam ale dobra. Czy ktoś kupował spodenki i koszulkę w biedronce ? I co myślicie o koszulce z Lidla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Czy ktoś kupował spodenki i koszulkę w biedronce ? I co myślicie o koszulce z Lidla. Nie wydaje mi się, żeby do tej pory w Biedronce były jakiekolwiek ciuchy rowerowe. Co do koszulek z Lidla - bardzo przyzwoite uwzględniając cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ujme tak. Nie neguje, ze dany asortyment jest identyczny materialami bo tego nie spradze. Sam ogladalem np plecaki,ktore kosztowaly 50 zl i jak na moj gust nie byly tego warte. Mozna kupic produkt taki sobie jak i lepszy ,podobnie z Decathlonem.Wspominalem kiedys o okularach ,ktore pod logo ######vo wygladaly identycznie jak Cratoni X-Change ,nawiasem piszac juz nie ma ich w ofercie Cratoni. Ogladalem i porownywalem z oryginalami ,nie znalazlem roznic,lacznie z atestami,przepuszczalnoscia UV,AV, wszystko identyczne.okulary znow beda za tydzien we wtorek,mnie pasily bo mam duza i szeroka twarz.sprawdzily sie swietnie na rowerze,w Alpach podczas wspinaczki /niebieskie szkla zwlaszcza na lodowiec/. Tu ze strony hiszpanskiej gdzie maja podobne problemy - http://www.foromtb.com/showthread.php?588953-ofertas-del-LIDL ######vo nie posiadaly oczywiscie naspisow Cratoni. Teraz widze znow to samo tylko Crivit..... Te ida w przezroczyste szklo,ja mialem takie "czarne szklo" http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=19844 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Nie wydaje mi się, żeby do tej pory w Biedronce były jakiekolwiek ciuchy rowerowe. Co do koszulek z Lidla - bardzo przyzwoite uwzględniając cenę. Z miesiąc temu były koszulki w Biedronce, porównywalne do tych z lidla Cena jakoś 25-30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piku Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Witajcie, czy ktoś już rozwikłał zagadkę nowych kasków z Lidla? bo zastanawiam sie nad kupnem a od 23.IV. czyli tej soboty w Aldim będą znowu c-daily ale pod inną nazwą. Dlatego dobrze byłoby wiedzieć co to za jeden z Lidla i czy warto dołożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 21 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2011 Ciekaw jestem czy skuszę się na maszynkę do czyszczenia łańcucha. W sklepie rowerowym jakoś napomknąłem sprzedawcy o tej ofercie w Lidlu ale stwierdził że szkoda pchać się w takie zabawki, w których nie za bardzo czym jest czyścić łańcuch, pomijając specjalne specyfiki. Pokazał mi całe pudełko spraya W5 Chain Cleaner również z Lidla które kupili na serwis. Znalazłem to dziś w Lidlu, cena 5.99 a jeśli nie do roweru to użyję kiedyś do czyszczenia łańcucha w motocyklu. Zobaczymy jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 @MikeSkywalker, przecież można tam wlewać benzynę ekstrakcyjną (chyba, że się mylę?). Itak itak zawsze jej używam do czyszczenia napędu, a tu pójdzie jej dość mało Tylko zastanawia mnie jak bardzo to umyje łańcuch. We wtorek się przekonam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Onyxer Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 o, nawet mają urządzenie do czyszczenia łańcucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jayacek Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 @MikeSkywalker, przecież można tam wlewać benzynę ekstrakcyjną (chyba, że się mylę?). Itak itak zawsze jej używam do czyszczenia napędu, a tu pójdzie jej dość mało Tylko zastanawia mnie jak bardzo to umyje łańcuch. We wtorek się przekonam Tak można wlewać benzynę ekstrakcyjną.A co do skuteczności czyszczenia to lepszym sposobem jest spinka do łańcucha i mycie samego łańcucha w benzynie ekstrakcyjnej ta metoda jest skuteczniejsza polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 22 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 @jayacek, ale zajmie to więcej czasu i upieprzysz sobie przy tym ręce (i nie tylko). Swoją drogą miałeś taką maszynkę? Może napisał byś coś o jakości czyszczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.