Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanko, czy ktoś się skusił na skarpety rowerowe?

Nie miałem dotąd kontaktu z żadnymi specjalnymi skarpetami rowerowymi, więc stwierdziłem że się w takowe zaopatrzę. Noga się w nich strasznie poci, szybko zaczynają śmierdzieć, słowem, gorzej niż zwykłe bawełniane.

Dla porównania mam jakieś zwykłe tanie brubecka i są nieporównywalnie lepsze (a cena chyba była podobna).

Pytanko, czy ktoś się skusił na skarpety rowerowe?

Tak, kupiłem 2x po 2 pary. To moje pierwsze skarpety typowo rowerowe, wcześniej używałem bawełnianych, czasami sportowych, znacznie droższych od tych z Lidla. Póki co jestem bardzo zadowolony z zakupu, zrobiłem w nich ze trzy jazdy 30-80 km, w butach SPD Shiman0 MT41. Skarpety są wygodne, stopy suche nawet po kilku godzinach jazdy, super. Czas pokaże jak będą wyglądać po kilku praniach i zachowywać się w wyższych temperaturach.

Co do skarpet - w tamtym roku kupiłem 2 pary i przejechałem w nich ok 2000 km. Sprawdziły się bardzo dobrze, zarówno w obuwiu standardowym, jak i SPD.

W tym roku dokupiłem dodatkową parę.

I jeszcze jedna sprawa. Na stronie nimieckiego Lidla mają sklep online (http://www.lidl.de/de/Online-Shop-Uebersicht). Ceny takie same jak u nas, a w niektórych przypadkach nawet niższe. No i co najważniejsze, sporo asortymentu rowerowego.

Jedyny problem to dostawa. Ma ktoś doświadczenie w zakupach online zagranicznych?

Jesli chodzi o skarpetki, to na razie zero uwag, komfort taki sam jak w trekingowych, które znacznie więcej kosztowały. Temperatura wzrośnie, będzie można więcej powiedzieć.

I jeszcze jedna sprawa. Na stronie nimieckiego Lidla mają sklep online (http://www.lidl.de/de/Online-Shop-Uebersicht). Ceny takie same jak u nas, a w niektórych przypadkach nawet niższe. No i co najważniejsze, sporo asortymentu rowerowego.

Jedyny problem to dostawa. Ma ktoś doświadczenie w zakupach online zagranicznych?

Niesteyt asortyment też przetrzebiony. Damskich eSek i eMek 3/4 to ze świeca można szukać :) I niestety wysyłka jedynie na terenie Niemiec, więc trzeba poszukiać rodziny/znajomych za granicą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...