MichasKrk Napisano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 Chodz często gęsto zdarza sie ze dwa identyczne produkty dokładnie tej samej jakości sprzedawane sa pod innymi markami w dwóch rożnych cenach to nikt nie przeskoczy faktu ze jeśli chce sie miec cos porządnego to trzeba płacić. Nie twierdze ze w lidlu sa produkty marnej jakości, ale nie sadze żeby ktos kto ma kasę, poszedł do lidla po kask zamiast kupowac firmowy w dobrym sklepie rowerowym. Słusznie ktos napisał....relacja kwoty do jakości jest taka ze produkty są bardzo dobre... tyle ze jak zwykle rozchodzi sie o kasę. Jeśli ktos jechal nowym ffiatem punto, a potem wsiadł do nowgo audi s4 to chyba poczuł różnice....chodź jeden i drugi to samochód, to jednak roznica jest kolosalna, ale za wszystko sie płaci i zazwyczaj wraz z cena idzie jakość...chociaz zarówno w fiatach jak i audicach zdarzaja sie jakies mankamenty to myśle ze jeśli byłaby kaska to każdy wybrałby audi.... Markowe produkty powinny trzymać okreslone standardy i na pewno tak jest, ale każdy większy producent ma w swojej ofercie produkty średniej, dobrej bądź bardzo dobrej jakości i od zasobności naszego portfela decydujemy sie na jeden z nich. Na chwile obecna na szczescie Lidl, to nie moja bajka, mam trochę wyższe standardy i nie wydaje mi sie żeby w tym sklepie znalazł cos dla siebie do roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Off top: zniszczyłem wyściółkę w kasku Casco Viper i bez problemu dokupiłem nową od producenta. Kask jest drogi ale nadal produkowany. Spróbujcie dokupić cokolwiek do kasku z lidla. Nie chcę tutaj prowokować dyskusji etc. tylko zwrócić uwagę na to, że najczęściej im lepsze/droższe rzeczy tym lepsza dostępność części serwisowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoboD Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Jeśli ktos jechal nowym ffiatem punto, a potem wsiadł do nowgo audi s4 to chyba poczuł różnice....chodź jeden i drugi to samochód, to jednak roznica jest kolosalna Że tak powiem... porównanie z d**y, szczególnie w odniesieniu do: kask Cratoni - kask Crivit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Off top: zniszczyłem wyściółkę w kasku Casco Viper i bez problemu dokupiłem nową od producenta. Kask jest drogi ale nadal produkowany. Spróbujcie dokupić cokolwiek do kasku z lidla. Nie chcę tutaj prowokować dyskusji etc. tylko zwrócić uwagę na to, że najczęściej im lepsze/droższe rzeczy tym lepsza dostępność części serwisowych. Możesz napisać ile zapłaciłeś za nową wyściółkę? Czy aby nie starczy na nowy kask z lidla? Nie chcę tutaj niczego insynuować bo kasku nawet w rękach nie miałem ps. Endurorider po Tobie spodziewałbym się zakupu kasku crivita i jego dokładnego testu Żadnej ironii tutaj nie ma, jestem fanem Twoich recenzji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 @kenjisan, kosztowało to z 70 PLN za całość z przesyłką czyli starczyłoby na kask z lidla tylko, ze casco jest naprawdę mocny z dopinaną szczęką - jedyna ewentualna konkurencja to met parachute, ale mi on nie pasuje. Koszt podbił przelew ze złotówkowego konta i inne opłaty a musiałem się spieszyć bo oni mają w wakacje przerwę kilkutygodniową w produkcji i miałby wesoło :/ Co kasku z lidla to prawie go miałem ponieważ szukałem w zeszłym roku dla kumpla (kiedy nawróciłem go na rower ) ale niestety były same za małe ;/ Za ~55 PLN byłem zachwycony tym kaskiem! Naprawdę. Gdyby rozmiar pasował to na pewno bym w nim kilka dni pojeździł Uważam, że jak na pierwszy kask to naprawdę ciężko go przebić. Niestety uboga rozmiarówka to poważny problem no i dostępność jest mocno wybiórcza w wAw. Niestety, ale polując na coś z lidla trzeba być dosłownie po otwarciu sklepu i brać pierwszego dnia bo później jest resztka przebranego towaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Off top: zniszczyłem wyściółkę w kasku Casco Viper i bez problemu dokupiłem nową od producenta. Kask jest drogi ale nadal produkowany. Spróbujcie dokupić cokolwiek do kasku z lidla. Nie chcę tutaj prowokować dyskusji etc. tylko zwrócić uwagę na to, że najczęściej im lepsze/droższe rzeczy tym lepsza dostępność części serwisowych. W tej cenie kupuje się nowy kask Ewentualnie części od Cratoni. Żebyście pany w końcu zrozumieli: Lidl nie sprzedaje tego, żeby zarobić. Wszystkie akcje rowerowe, ogrodnicze, motocyklowe itd. służą tylko jednemu: aby klient wszedł do sklepu i przy okazji kupił chleb, masło, jogurt i ser. I żeby wrócił, jeśli niezachęcony ceną, to kolejną ofertą tematyczną. I trzeba mieć tego świadomość nabywając u nich sprzęt. To nie jest sklep sportowy. Co nie znaczy, że nie można przy okazji trafić dobrych produktów w dobrej cenie. Co dla kogo znaczy dobry produkt i dobra cena - sprawa indywidualna. Na pewno nie wybiorą się tam reprezentanci z kadry narodowej A wracając do kasku - w weekend zaliczył dwa rajdy, temperatura ok 14-17C, słonecznie, na stromych podjazdach/podejściach w łeb się ciepło robilo (ale tu ogólnie się ciepło robiło - polar nie nadążał z odprowadzaniem wilgoci), ale poza tym wentylacja całkiem spoko. Jedyne czego może brakować to otworów na boku, na wysokości skroni, tu najszybciej temperatura rosła. Siatka skutecznie ochroniła przed gałęziami i sporą ilością owadów, nie uwierał. Jak widać działa nawet bez firmowego logo Zobaczymy jak będzie w maju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 @szych, jestem się gotów założyć z Tobą, że lidl zarabia na swoich produktach Poza tym czy sprawdzałeś ostatnio dostępność części do cratoniego? Nie dam sobie ręki za to uciąć, ale nie nie wydaje mi się żeby pianki i paski do starszych modeli było dostępne Poza tym nie porównujmy kasku za kilkaset pln z kaskiem za kilkadziesiąt pln bo to nie ma sensu z uwagi na zupełnie inne kategorie tych produktów i zrobi się jałowy off topic ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 @enduroriderPL, jeżeli nawet zarabia, to nie jest to głównym celem akcji promocyjnej. W rzeczywistości chodzi właśnie o to, o czym napisał @szych. Takie są założenia każdej gazetki promocyjnej, niezależnie, czy chodzi o Lidla, OBI, czy inną sieć. Ma to pomóc ściągnąć klienta do sklepu, a tam już działa innego rodzaju marketing. I niejedna sieć jest gotowa i co więcej robią to, sprzedać produkt z gazetki ze stratą, byle klient odwiedził jej progi. Po prostu jest to wliczone w koszty marketingowe - tak samo, jak koszt wydrukowania gazetek, reklamy w radio, czy tv. A z dostępnością części do kasków jest krucho nie tylko w tanich egzemplarzach - do mojego Scotta oficjalnie nie da się dokupić wkładek. Trzeba to robić nieoficjalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 @premier2, oczywiście ze tak i ja tego nie kwestionuję jednak nie mówmy że oni na tym tracą Zwróćcie uwagę, że lidl robi promocje po całości tzn od Niderlandów, poprzez Rzeszę aż do Polska i Czech stąd mają dobre ceny - kupują kontenerami Swoją drogą to w tej chwili uważam, że oni mają najlepsze rzeczy z sieci marketów nie stricte sportowych. Ostatnio dałem ciała bo nie kupiłem suwmiarki z wyświetlaczem a okazało się, że cena była naprawdę dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Pewnie cząstka racji w tym jest. Zasadniczo robię zakupy w markecie dla "biedaków" - jak to ostatnio o "biedronce" wyraził się pewien polityk :-) - bo mam sklep pod ręką. Jednak gdy w Lidlu - do którego mam dalej - jest coś ciekawego, oprócz interesujących mnie fantów z promocji nabywam także produkty spożywcze w ramach zakupów "na kilka dni" - zdradzając oczywiście "biedronkę" :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichasKrk Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Że tak powiem... porównanie z d**y, szczególnie w odniesieniu do: kask Cratoni - kask Crivit to było porównanie kasku cartoni/crivit (fiacik) do np lazer genesis xc (audi)....to kask i to kask... a włóż na głowę jeden i drugi to poczujesz różnicę... wcześniej wspomniałem że często takie same dwa produkty sprzedawane pod innymi markami różnią się znacząco ceną...tak jest w przypadku kasków o których wspomniałeś, a które sprzedawane są w lidlu, nie mam co do tego żadnej wątpliwości że warto go nabyć właśnie tam, a nie przepłacać za naklejkę/metkę, ale jeśli ktoś szarpnie się bardziej to nie ma mowy żeby nie poczuł różnicy,zapłacisz więcej, otrzymasz produkt lepszej jakości, no nie ma bata żeby było inaczej. Oczywiscie przykład tych dwóch kasków jest jednym z licznym wyjątków od tej zasady...ale na ogół tak właśnie jest.... chcesz mieć coś dobrego, na dłużej to płać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Głupia sprawa, nie wiem czy nieudolnie przeglądnąłem instrukcje, ale czy ten licznik Crivit się wyłacza? Ponieważ cały czas mam godzinę pokazaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 Głupia sprawa, nie wiem czy nieudolnie przeglądnąłem instrukcje, ale czy ten licznik Crivit się wyłacza? Ponieważ cały czas mam godzinę pokazaną. Tak, jeżeli nie ma impulsu po jakimś czasie przechodzi w stan czuwania, powinien się obudzić po pokręceniu kołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 @MichasKrk, nie zgodzę się z tym, że kask za 150-200zł musi być wygodniejszy od Crivita. Mam kask Giro i przymierzając Crivita wrażenia mam dość zbliżone. Jedynie w Giro bardziej podoba mi się sposób regulacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Głupia sprawa, nie wiem czy nieudolnie przeglądnąłem instrukcje, ale czy ten licznik Crivit się wyłacza? Ponieważ cały czas mam godzinę pokazaną. U mnie też cały czas godzina (a co najmniej 24h bez jazdy leży sobie na biurku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 5 Kwietnia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jak pokazuje godzinę to jest w stanie czuwanie, czeka na ruch koła. Niektóre sigmy też tak mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Jak pokazuje godzinę to jest w stanie czuwanie, czeka na ruch koła. Niektóre sigmy też tak mają. Jest dokładnie tak jak kolega napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Apropo licznika, zauważyłem jedną irytującą rzecz - przy przejściu z trybu prostego do zaawansowanego resetuje dane. Czyli jeśli nie wrzuciliśmy konkretnej opcji do trybu prostego, to nie ma jak jej sprawdzić. Za to całkiem przydatna okazała się funkcja stopera, którą dopiero można znaleźć w Sigmie 1606. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlodziutki Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy ktoś zakupił z was koszulkę funkcyjną i spodnie funkcyjne. Jeśli tak proszę o opinie czy jest warto czy lepiej trochę dołożyć i kupić coś lepszego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szych Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Spodenki mam, obecnie używam 3/4, na krótkie dystanse się sprawdzają nieźle, natomiast na dłuższe potrzeba będzie grubszej i lepszej pieluchy. Więcej powiem, jak zrobi się cieplej i zmniejszę ilość warstwa, bo obecnie warstwa ocieplająca jest najsłabszym ogniwem i robi się mokra po godzinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molek Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 jeśli chodzi o te fukncyjne z najnowszej oferty (bo oni tam mają wszystko funkcyjne) to skusiłem się, po przymierzeniu wydają się spoko ale jeszcze nie testowałem w boju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Kupiłem najnowszą koszulkę "funkcyjną". Znowu za mała rozmiarówka, mam 170cm i na szczęście kupiłem L choć noszę większość ubrań koło M. Nie wiem jak będzie spisywać się na rowerze. Ani to bielizna ani koszulka wierzchnia. Za to na motocykl pod kurtkę w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroriderPL Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wygodność kasku zależy tylko i wyłącznie od profilu baniaka rowerzysty i wnętrza kasku. Kask nie może być ani zbyt płytki, ani głęboki, ani za duży, ani za mały. Często mierzyłem różne kaski drogie/tanie i cena nie jest wyznacznikiem dopasowania, które odpowiada za wygodę. Cena to jakość mocowania kasku (tutaj jest przepaść) oraz materiały i staranność wykonania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrsSil Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy ktoś zakupił z was koszulkę funkcyjną i spodnie funkcyjne. Jeśli tak proszę o opinie czy jest warto czy lepiej trochę dołożyć i kupić coś lepszego ? Materiał jak Brubeck więc warto ze względu na cene. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 6 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Mam pytanie czy ktoś zakupił z was koszulkę funkcyjną i spodnie funkcyjne. Jeśli tak proszę o opinie czy jest warto czy lepiej trochę dołożyć i kupić coś lepszego ? Dzisiaj pierwsza jazda w koszulce funkcyjnej - zrobione 32km, rano temperatura 9*C - teraz jak dojechałem 14*C, sprawdziła się wyśmienicie! A trochę się napociłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.