Gość Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 W zeszlym roku kupilem okulary z 2 wymiennymi szklami sprzedawane w Lidlu pod marka ######vo.Mialy wszystkie dobre atesty szczegolowe opisy przepuszczalnosci swiatla ,wszystkich UV,itd.Dobrze lezaly na mojej glowie-tu rozumiem rozne wrazenia,bo kazdy ma inne preferencje,ale tam szkla pomaranczowe doskonale poprawialy kontrast.Swietnie sie jezdzilo zarowno samochodem,rowerem we mgle,deszczu i ostrym sloncu.Nigdy nie musialem uzywac przyciemnianych,a ciemnoniebieskie z lekka poswiata "benzynki" uzywalem w Alpach na lodowcu.Niestety okulary przesralem na rowerze tez w Alpach.Stwierdzilem trudno ,sral chyba 39zl jak pamietam,ale szkoda bo bylem zadowolony.Swietny twardy futeral,wyscielany gabkami,wszystko sztywne ,ze mozna bylo ubic w plecaku.Okulary to nic innego jak Cratoni model X-change...Po co pisze,bo kupilem wczorajsze. Trudno powiedziec co to za model bo byly 3 typy czarnych rozniacych sie troche ksztalatmi szkiel,szare,jakis odcien niebiesko-szarego i cos tam jeszcze.6 czy 7 typow naliczylem rozniacych sie badz ksztaltem szkiel,badz noskow czy kolorow.Etui-tragedia,napakowane,kiepsko sie cos tam szuka,kiepsko zamyka.Szkla-kiepskie.Bezbarwne do niczego niepotrzebne moim zdaniem bo sa zolte.Zolte-zero poprawy kontrastu.Rozjasniaja tak minimalnie,ze malo sie roznia od bezbarwnych.Szare-takie sobie,rowniez nie mam odczucia poprawy kontrastu jak w starych blizzardach.Najciemniejszych nie przymierzalem poniewaz w moich wyciaganie szkiel zakrawa o paranoje.Wole napisac troche minusow z mojej strony niz krzyczec ,ze sa doskonale.Nie mniej i tak uwazam,ze za 15 zl i 2 letnia gwarancje nie kupi sie nic logicznego-wiec jestem...zadowolony.proponuje jednak przymiezyc,przemyslec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Dzisiaj zaciekawiony Waszymi postami postanowiłem podjechać do Lidla i kupić sobie okulary. Wybrałem jedyny kolor i rodzaj, który mi się podobał, ten z czarnymi ramkami. Take okulary należało by oceniać na dwa sposoby. Mianowicie jako normalne okulary oraz jako okulary za 15zł. Biorąc pod uwagę, że kosztują 15zł są MEGA.. Dlaczego? Dlatego, że za 15zł ciężko kupić nawet sam pokrowiec, nie mówiąc tu o jak by nie patrzeć pełnym zestawie. Piszecie, że do pokrowca nie da się wsadzić całego zestawu - jak dla mnie jest to pokrowiec na zapasowe szkła a nie na okulary. Gdyby go nie było nie wyobrażam sobie jak bym trzymał te 6 szkiełek. Po obejrzeniu okularów oczywiście widać, że jest to "sprzęt" z niższej półki. Materiały nie są najwyższej jakości, szkła nie nadają odczuwalnego kontrastu, jak to w okularach sportowych, nie mają gumowych nosków. Ale mimo tego, okulary są wygodne i ładnie wyglądają na nosie. Ogólnie okulary są dość fajne, w przyszłym sezonie na pewno będę je stosował zamiennie z obecnymi Uvexami. W tym roku niestety już nie będę miał okazji ich przetestować na rowerze, ale za to przydadzą się do auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konik Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Pamiętajcie, że tam są 4 różne modele, różnią się kształtem szkieł i oprawek ;] ja wziąłem czarne, są spoko, chociaż się nalatałem po Lidlach, bo najpierw wziąłem inne i po paru godzinach zorientowałem się, że dodatkowe szkła nie pasują, więc poszedłem je wymienić. Oczywiście została ostatnia rozwalona para i zostałem zmuszony do odwiedzenia jeszcze 2 sklepów. A oto jak je zmieścić do etui: http://imgur.com/D8qEW.jpg Chociaż samo etui mogłoby być sztywniejsze, ale co tam. Zapasowe szkła lepiej pasują do tych przegródek jak się je włoży "do góry nogami" (tzn. mocowaniem w przeciwną stronę od zamka). A co do włosów to cóż, najlepiej być łysym! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Patrzac na zdjecie i oprawki mam dokladnie te same.Bodajze najwieksze szkla powierzchniowo.Jedyny minus w stosunku do reszty,to to ze zauszniki sa prawie proste nie wygiete i gorzej trzymaja glowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sender Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Jam kupił srebrne i niebieskie. Jak się okazało niebieskie są jakieś takie małe rozmiarowo, no ale zostawiłem celem obdarowania żony. W srebrnych zamontowałem żółte szkła i poczułem lekki niesmak, ponieważ jakość spasowania szkiełek do ramek pozostawia wiele do życzenia. Z drugiej jednak strony, kosztowały zaledwie 15zł. Generalnie jestem zadowolony z zakupu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam. Mam proste pytanie. Czy ta oferta w lidlu była jednorazowa, czy w przyszym roku również uda się zakupić kaski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Trudno powiedzieć co będzie w przyszłym roku, niemniej do tej pory oferta z kaskami się powtarzała co jakiś czas (w ramach oferty rowerowej), więc pewnie nie później niż na wiosnę znów się pojawią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 W tametej ofercie zakupiłem koszulkę i polar jak za tą cene to bardzo fajne ciuchy na rower, polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tor23 Napisano 20 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Zakupiłem dzisiaj w Aldi całkiem niezłe rękawiczki : http://www.aldi.pl/OFFER_PL_SA/OFFER_46/OFF16.SHTML . Po pierwszej krótkiej przejażdżce przy temp. 5 st-super. Trudno powiedzieć co będzie przy -10 st, ale bynajmniej wykończenie na dobrym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysi3kk Napisano 22 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 od 29 bedzie można zakupic koszulke termoaktywną http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_14695.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 koszulka termoaktywna zakupiona , uwaga na rozmiary , ja normalnie kupuje L a tu M-ka pasuje, materiał fajny - przyjemny, super rozwiązanie na ocieplenie dłoni i kieszonkę, w boju jeszcze nie przetestowana , pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 jak oceniasz koszulkę? do ilu na minusie było by ciepło? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzik86 Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 super rozwiązanie na ocieplenie dłoni i kieszonkę , pzdr O czym jest mowa , bo ja kupiłem i nic nie mam edit. już wiem o co chodzi, w czarnym modelu tego nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 29 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2010 jak oceniasz koszulkę? do ilu na minusie było by ciepło? ;p co to to nie , raczej jako 1 warstwa a na to coś jeszcze i będzie git, wykonanie bardzo dobre, wygodna fajna bluza, sugeruje wersje czarno zieloną bo właśnie ma kieszonkę i ocieplenie na dłonie , .. także i do biegania i na rower sie nada, absolutnie nie ma szans zeby tylko w tym na mrozie.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Jutro czyli 31.01 ma się pojawić w Lidlu ciekawa latarki m.in. na rower http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_16339.htm Na światełkach piszą, że jest całkiem niezła jak za tą cenę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morcin2 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Z opisu wynika ze ta latarka jest idealna ale jak w promocji to nie zawsze wszystko musi być idealne gdzieś czytałem w internecie że te diody można segregować żeby jescze takie uchwyty na rower było dopasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalek Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Od czwartku 17 marca w Lidlu znowu będzie oferta rowerowa - kaski, koszulki, spodenki, rękawiczki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Skąd masz tą informację ??? Na stronie Lidla widzę tylko, co będzie do 14.03 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 7 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ja również, a codziennie przeglądam stronę Lidla, czyhając na pojawienie się oferty rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 W internecie jeszcze tego nie ma. W gazetce (papierowej) którą przeglądałem dziś są rzeczy wymienione przez Michalka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandro Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 może ktoś wrzucić skan? ;P bo zastanawiam się czy kupować w innych sklepach kilka rzeczy, a widzę że lidl często zadziwia atrakcyjna ofertą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalek Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Pewnie w czwartek oferta będzie w internecie. W gazetce wygląda to całkiem atrakcyjnie, kaski chyba te same co w zeszłym roku, tylko w innym wzorze i kolorach - chociaż wydaje mi się, że bardziej zaokrąglone boki. Chyba, że facet z gazetki ma bardziej kształtną głowę od mojej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 A mógłbyś Michałek wymienić chociaż dokładnie, co będzie z rzeczy rowerowych ?? Muszę się przygotować na zakup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Hmm.... wygląda na to, że trzeba zajrzeć do skrzynki za makulaturą z lidla. Te same rzeczy co wcześniej mają być, czy może jakaś 'nowość' pojawi się w lidlowej ofercie ? Edit: W mojej gazetce nie ma wzmianki o żadnych akcesoriach rowerowych itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandro Napisano 7 Marca 2011 Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 gazetki-widma krążą po Polsce, tylko dla wybranych ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.