Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że na pewno sa takie same. Po pierwsze nie opłaca się im wprowadzać zmian w technologii produkcji, a dwa ,że większość ludzi nie kupi kasku z Lidla bo jest z Lidla i nie ma dla nich problemu konkurencji "wewnętrznej". Dzięki temu, kto się zna, ten korzysta.

Ja jeżdżę w kasku z zeszłorocznego miotu, ma nawet naklejki In-Mold, Quick Turn Easy, takie jak na cratoni. Wygodę bardzo sobie cenię, na szczęście nie sprawdziłem jeszcze wytrzymałości, ale każdy kask jest przecież jednorazowy .. Ja polecam :icon_wink:

ja sie chyba skusze na niezbednik narzedziowy , czy jak to sie tam nazywa i może na kask (w zależności od tego jak bedzie wyglądał w realu ). jak coś bedzie wogóle bo dopiero po południu bede mógł podjechac . takie same pompki nożne widziałem w tesco po 14,99 więc szału nie ma.jezeli chodzi o skarpety to moim zdaniem już lepiej kupic dekatlonowe - 3 pary za 13,99. tak mi sie wydaje .

• Mod Team

Biorąc pod uwagę że sieci typu Lidl biorą towar wagonami to jest możliwość negocjowania ceny. Jeżeli jeszcze towar zalega w magazynach producenta to kolejny upust cenowy. No i jak jaszcze da się upchnąć towar który został wycofany przez kontrolę jakości to pozostaje przykleić inną nalepkę i cena robi się bardzo konkurencyjna. Ale mimo wszystko pojadę zobaczyć kurtkę p.deszczową, może jednak.... Co do kasku to mam cratoniego fakt że zethosa a nie takiego jak w Lidlu no i jest godny polecenia (firma), wygodny, głęboki, dobra regulacja.

to moze i ja sie wypowiem. mieszkam w niemczech i owa oferta jest "u nas" dostepna juz od tygodnia. kupilam: 2x spodenki (meskie i damskie). licznik, skarpety.

- spodenki dosc kiepskie wedlug mnie. nic innego jednak sie nie spodziewalam za niecale 7€. maja oczywiscie pampers, ale jest on dosc lichy. spodenki sa dosc ceinkie i lekko sie swieca w sloncu. na 1-2 sezony ok. nic rewelacyjnego. jak jednak pomyslec, ze porzadne kolarki kosztuja ok 100€, to nie mozna na lidlowski towar narzekac

- licznik. fajny. przyciski plastikowa i klikaja przy nacisnieciu. koszt jest jednak smieczny (4€ w de)licznik ma duzo roznych funkcji (liczenie kalorii, spalanie tluszczy heheheeh). problem jednak z montazem. czujnik na widelcu nie kontaktuje z czujnikiem na szyprchach :whistling: trzeba zrobic dosc gruba podkladke (ok 1cm) na widelcu, zeby kontakt zostal nawiazany ;)

- skarpety. najlepszy wybor. dosc grube, ze sciagaczami w wlasciwych miejscach. 2 rozne dlugosci (maz wybral te krotsze)i kilka rozmiarow

jesli szukacie wiec czegos taniego, warto wybrac sie do lidla. jesli jednak szukacje czegos na lata, musicie duzo wiecej zainwestowac i rozgladnac sie za ciuchami Pearl Izumi badz Gonzo.

Ja tam do Lidla nie zawitam, byłem tam ze trzy lata temu za namową forumowiczów i z tego wszystkiego pozostał mi ogólny niesmak, czyli pompka nożna co się nadaje do wielu rzeczy ale na pewno nie do pompowania :D Ciuchy może i warto kupić ale tego akurat mam dosyć więc sobie odpuszczam. A co do tego kasku to ja kompletnie nie wierzę, że tamten z lidla to taki sam jak cartoni. Faktycznie nie różnią się na wygląd (na zdjęciach!) ale w cuda nie wierzę. Sprzęt mechaniczny, który tam polecają to kicha i szkoda wydawać na takie cuś pieniądze.

To w końcu jak z tym kaskiem? Cratoni czy nie Cratoni?

Mam mieszane odczucia :D , ale zawitam w Lidlu i obejrzę ten kask.

No ale jaki sens jest sprzedawać kask 4x czy 5x taniej? chyba, że rzeczywiście jest taka cena ze względu na ilość, jaką zakupił Lidl i dlatego, że to rocznik 2009.

:bye2:

Tym razem nie widzę interesujących mnie propozycji, może skarpetki lub koszulka dla dziewczyny ale nic potrzebnego. Czekam kiedy pojawią się stojaki rowerowe bo trochę głupio bulić 20pln za zwykły stojak + drugie tyle za przesyłkę.

Tylko pytanie czy z tych samych materiałów i czy tą samą techniką. :)

Ktoś wie?

O matko...

Myślisz, że kask jest tak zaawansowaną technologią, że komuś opłacałoby się zmienianie sposobu produkcji, żeby sprzedać to dla Lidla? To jest TEN SAM kask, różni się naklejką i tyle. Zresztą różnice cenowe pomiędzy kaskami wynikają tak naprawdę z grupy docelowej klientów, a nie materiałów użytych do produkcji. Lidl i tak zarabia na tych kaskach, bo koszt jego produkcji, jak i kasków innych producentów, jest niewielki. W końcu to kawałek styropianu, plastiku, itp. Płacisz za naklejkę na kasku(prestiż), komfort(liczba otworów, regulacji), ew wagę...

Tak jak napisal premier2.

Dla przykladu mozna powiedziec ze,

- Koszt wyprodukowania takiego kasku to pewnie < 5$

- Koszt wyprodukowania bardzo dobrej ramy carbonowej to pewnie < 30$

To ze potem sprzedaje sie te produkty za kilkaset $ to juz sprawa marketingu, popytu i podazy.

premier2

no właśnie tu sie nie mogę z Tobą zgodzić...

nie wszystkie kaski robione są taka samą techniką, a już na pewno wszystkie nie są z tych samych materiałów.

kiedyś na Discovery był program, w którym pokazywali dwie różne techniki robienia takich kasków i uwierzcie lub nie w wielu przypadkach cena jest odzwiercieldeniem pracy jaka jest włożona w ich wyprodukowanie. więc błędem jest myślenie, że wszystko to jedna lipa, a różni się tylko naklejką czy liczbą otworów...

BandiT, jesteś idealnym przykładem, na skuteczność działań marketingu. Obecnie zdecydowana większość kasków wykonywana jest w technice In-moldingu - można sobie poszukać, czym różni się od tradycyjnej metody.

Sam używam kasku, który jest znacznie droższy od tego z Lidla, ale nie sądzę, że jest w czymś lepszy, jeżeli chodzi o ochronę głowy. Komfort, detale - to pewnie da się zauważyć na pierwszy rzut oka, ale to już pisałem - inna grupa docelowa, inna cena...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...