focus25 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Co myślicie o tym kasku? Cena dość kusząca. Ja za bardzo na kaskach się nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 O kasku było pisane w tym temacie wielokrotnie. Crivit z lidla to nic innego jak Cratoni C-Daily sprzedawany w sklepach po ok 200zł. Warto kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Zakupiłam w Lidlu koszulkę rowerową z długim rękawem (dwie kieszenie na plecach + odblaski). Zobaczymy jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola1 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Agressiva w którym Lidlu robiłaś zakupy? Czy były jeszcze dostępne koszulki męskie, obojętne jaki rozmiar? Pytam bo koszulka damska jest oki ale rękawy mam 3/4 a pewnie męska ma je dużo dłuższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 Tak wygląda - od tyłu - męska: http://img820.imageshack.us/img820/7394/koszulkau.jpg czyli ma rękawy o normalnej długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Go23 Napisano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 niestety w Krakowie w jednym Lidlu przy kocmyrzowskiej brak rękawiczek i kasków, a drugi lidl zamknięty z powodu remontu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Agressiva w którym Lidlu robiłaś zakupy? Czy były jeszcze dostępne koszulki męskie, obojętne jaki rozmiar? Pytam bo koszulka damska jest oki ale rękawy mam 3/4 a pewnie męska ma je dużo dłuższe. Byłam w Lidlu na Limanowskiego przy Hipotecznej. Niestety już mało rzeczy pozostało. Z męskich jedynie L i XL a z damskich S i M. Dla mnie rekaw w M-ce jest ciut za długi, że dla Ciebie będzie w sam raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karola1 Napisano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dzięki, niestety dziś nie dałam rady do tego Lidla na Limanowskiego się udać Pozostaje poczekać do następnej akcji rowerowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Spodnie do biegania są całkiem dobrze pozszywane. Z tyłu kieszeń na suwak. Kilka odblasków. Dodać do tego cenę i już można być zadowolonym. Szkoda ze kilka dni wcześniej kupiłam kask bo lidl'owe wydają się dobrą ofertą. Kupiłam kurtkę...hym jest troszkę dziwnie skonstruowana i przy jeździe "ciągnie" w rękawach, podnosząc cały dół i odsłaniając nerki W sumie byłoby tyle z zakupów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agressiva Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o kurtki to wczoraj w Intersporcie widziałam fajny model kurtki rowerowej firmy Berkner - typowo przeciwdeszczowy. Lekka kurtka rowerowa Berkner Charlie http://hike.pl/product.php?productid=17071&cat=418&page=1&tpl= Ściągacze na rękawach i na samym dole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Orba, to teraz jest jakaś kolekcja biegowa ? Bo o spodniach piszesz.. Ile kosztują? Chyba zaraz pobiegnę do lidla.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 O kasku było pisane w tym temacie wielokrotnie. Crivit z lidla to nic innego jak Cratoni C-Daily sprzedawany w sklepach po ok 200zł. Warto kupić. Ale to kopia innego producenta, czy ten sam producent produkuje dla Lidla? Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Ten sam producent produkuje dla lidla, tylko pod inna nazwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blady123 Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 No i żeby nie było że straciłem okazję zakupiłem sobie kask. W klepie niedaleko najtańszy po stówie lecz bez porównania na korzyść Lidla. Myślę jeszcze o rękawiczkach, przydadzą się niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Jest seria odzieży dedykowanej do nordic'u, biegania i na rower. W sumie nie wiem czy nie te same spodnie pojawią się od przyszłego tygodnia w sieci NETTO. Wyglądają bardzo podobnie z kieszonką z tyłu, nawet umiejscowienie odblasków się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batman Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Oglądałem dziś ten kask. Chyba jutro go kupię skoro piszecie, że taki "fajny" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Ja dziś kupiłem skarpety trekkingowe z dodatkiem wełny za 12,99. Są dość grube i długie. Na zimę będą jak znalazł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orba Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Kurtka z lidla powoduje straszną saunę. Byłam raptem godzinę na kijkach. Pod kurtką miałam tylko koszulkę rowerową z krótkim rękawem. Temp 15-16st. choć pewnie nad samą rzeką mogły być małe odchylenia. Szkoda że nie posiada choć jednej wąskiej kieszonki z boku. Jest tylko jedna duża zasuwana na plecach. Może przy niższych temp się spisze lepiej ale na obecną aurę jest zdecydowanie za ciepło. ps. Wczoraj pojawiła się oferta dla biegaczy w sieci http://www.aldi.pl/index.shtml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 2 Września 2010 Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Kask jeden jeszcze w moim Lidlu został, kurtki ze dwie i nic poza tym, dopiero wczoraj jak podczas latania zmarzłem w łapki przypomniałem sobie o rękawiczkach ale spóźniłem się, za takie pieniądze nie wiem czy w rowerowych coś znajdę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zakupiłem niedawno w Lidlu kask W sumie to mama zafundowała I wydaje mi się, że chyba od środka mam za mało tych miękkich, amortyzujących elementów, doczepianych na rzepy, co skutkuje tym, że po mocnym uderzeniu ręką w kask, w pewnych miejscach tan twardy styropian uderza o głowę powodując ból. Więc nie wiem co będzie podczas wypadku .... Rozmiar raczej dobry, bo kupiłem ten mniejszy i pasuje w sam raz. Mógłby ktoś zrobić fotkę skorupy od środka ??? Z tymi poduszkami ... U mnie są takie dwie, tak jak wcześniej mówiłem przyklejane na rzep . :EDIT: Aha i nie wiem jak u was, ale u mnie, to światełko mocowane na pokrętło do regulacji z tyłu, jest dość luźne... Nie wiem czy podczas jazdy nie spadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam LSTR Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 "lidl jest TAAANI" - i masz odpowiedź kask z lidla hmm no bym uważał jak bedziesz przypadkiem nurkował na asfalt takim:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Zakupiłem niedawno w Lidlu kask W sumie to mama zafundowała I wydaje mi się, że chyba od środka mam za mało tych miękkich, amortyzujących elementów, doczepianych na rzepy, co skutkuje tym, że po mocnym uderzeniu ręką w kask, w pewnych miejscach tan twardy styropian uderza o głowę powodując ból. Więc nie wiem co będzie podczas wypadku .... Rozmiar raczej dobry, bo kupiłem ten mniejszy i pasuje w sam raz. Mógłby ktoś zrobić fotkę skorupy od środka ??? Z tymi poduszkami ... U mnie są takie dwie, tak jak wcześniej mówiłem przyklejane na rzep . :EDIT: Aha i nie wiem jak u was, ale u mnie, to światełko mocowane na pokrętło do regulacji z tyłu, jest dość luźne... Nie wiem czy podczas jazdy nie spadnie Poduszki - w kształcie V są dwie + jedna owalna od wewnątrz elementu, którym się reguluje kask + taka długa poduszka na tej plastikowej taśmie przylegającej do czoła. Skoro rozmiar pasuje to jest ryzyko, że kask nie pasuje do Twojej głowy, bo to bardzo indywidualna sprawa. Kask powinno się mierzyć i dobrze dobrać, bo z reguły to co się odczuwa jako lekki dyskomfort przy mierzeniu może podczas jazdy dość mocno uwierać/doskwierać. Jak Ci bardzo zależy na porównaniu tych poduszek - ty zrób im fotę, a my napiszemy czy jest tak jak u nas, ew. czego brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam LSTR Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 co jak co ale na kasku nie bede oszczedzał.... - na wyprawy sie nie stosuje ale jak mam szorowac łbem o asfalt wole mieć pewność że mi sie nie odepnie cyz nie zsunie z głowy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktotek Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 co jak co ale na kasku nie bede oszczedzał.... - na wyprawy sie nie stosuje ale jak mam szorowac łbem o asfalt wole mieć pewność że mi sie nie odepnie cyz nie zsunie z głowy:D Kask z Lidla spełnia normę EN 1078 - zapewnia odpowiedni poziom bezpieczeństwa głowy, mało tego jest bardzo przyzwoity - używam od kilku m-cy - nie mam nic co do jego trwałości czy wygody. Wiadomo - lepszy kask jest lepszy ;-), ale kask z Lidla jest raczej ofertą dla osób mających dylemat czy w ogóle używać kasku i tu musisz przyznać, że lepiej szorować takim kaskiem o asfalt niż łbem ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 5 Września 2010 Udostępnij Napisano 5 Września 2010 ktotek jednak mam tyle poduszek co piszesz ..... wydaje mi się, że lekko dobija kask w miejscu tych wypukłych krawędzi, z których wychodzą paski materiałowe od zapinania kasku, te przednie. Da się coś z tym zrobić ??? :EDIT: Jednak po jeszcze dokładniejszych próbach dopasowania, uderzenie w kask jest bolesne tylko(albo aż) od boków. Tam gdzie wychodzi pasek plastikowy od regulacji, pionowo w dół, jest takie wgłębienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.