Skocz do zawartości

[Lidl] oferta rowerowa

hehe12

Rekomendowane odpowiedzi

No zobaczcie ewidentnie jest na opakowaniu gwarancja na te profesjonalne okulary... i to 3 letnia :D

http://img155.imageshack.us/f/p130710093202.jpg/

Ciekawe czy ta gwarancja będzie aktualne jak pójdę oddać okulary , bo mi się szkła porysowały mimo rzekomej powłoki Anti-Scratch , albo , że szkła mi pękły , lub , że oprawka się złamała przy zakładaniu :) Ciekawe czy by mi pieniądze za okulary oddali...

schodza te okularki jak buleczki, moglem kupowac jak byly, wstrzymalem sie na pare godzin i juz czarnych nigdzie nie ma :D bez sensu powinni zwiekszyc liczbe tych okularow...

nie ma ktos kompletu czarnych extra? odkupilbym :D

Ja sobie kupiłem wczoraj te niebieskie. Na mnie pasują jak ulał, chyba najbardziej spasowane okulary jakie mam, lepiej niż rowerowe Arcttica, które, kupiłem przez Internet. Te z Lidla są delikatniejsze, trzeszczą przy zakładaniu, ale nie wyglądają jakby się zaraz miały połamać, czas pokaże. Uważam, że za takie pieniądze to prawie darmo, w sumie trudno kupić sensowne okulary z wymiennymi szybkami, w tym z bezbarwną, która imho jest największą zaletą tych z Lidla. Okulary z Lidla nieco przypominają TCM, które kupiłem kilka tyg. temu w Sieci za 45zł. TCM są nieco solidniejsze, lidlowe lepiej pasują i łatwiej się wymienia szybki.

widzisz jak ja kupowałem wczoraj czarne to na początku było 3 sztuki czarnych oglądałem je chyba 45 min serio tyle ludzi je brało że japierdziele jakbym wiedział to bym ci wzią bo otych okularach dowiedziałem sie właśnie na forum patrze w domu na gazete no i rzeczywiście około 18godz biegne jak głupek ludzie sie na mnie patrzą jak na idiote bo gdzie ja tak biegnę w bijam do sklepu i są i happy ale niebieskich nie było a dzisiaj byłem przed chwilą z tatą i kupiłem sobie koszulke ;p

To chyba ten sam Lidl - Gdynia na granicy fikakowa i wielkiego kacka :no:

To zapraszam na protestacyjną przejażdżkę pod lidlem :D

Zwykle jeżdżę popołudniami w lesie w trójkącie źródło marii, polifarb, osowa. Ale pod lidlem też można by się polansować w okularach z lidla :)

Pojeździłem trochę w okularach, szkła ciemne, i zauwazyłem, że bez okularów oczy są strasznie wrażliwe na słońce, czasami nie mogę nie mrugać, nie przecierać oczu- tak razi... Wyczytałem gdzieś, że ciemne szkła zwiększają wrażliwość oka na światło słoneczne. Dawno nie nosiłem ciemnych okularów i nie wiem czy to normalne zjawisko, u was też tak bywa? A może to przez "cudowne filtry"?

Bardzo negatywnie. Od tego można dostać astygmatyzmu albo katarakty. Dlatego też alpiniści aby chronić wzrok przed ślepotą śniegową zasłaniają oczy szalikami - okulary wszak mogą właśnie spowodować to co napisałem wcześniej. A plażowicze to już ogólnie naród samobójczy, gdyż po pierwsze oparzenia skóry od opalania i średnia życia mniejsza o 20 lat, a do tego te oczy i ich okulary przeciwsłoneczne - spora ich część kończy co najmniej z kurzą ślepotą.

Zapomniałem dodać, iż okulary chronią też przed ciałami obcymi (owady) - ale przecież nie tak chciała mata natura - ona specjalnie zaprojektowała owady tak aby właśnie do oczu wpadały, tam się rozkładały, nawilżały rogówkę i wzmacniały siatkówkę. Od noszenia okularów przeciwsłonecznych takie naturalne zabiegi są zablokowane...

Bardzo negatywnie. Od tego można dostać astygmatyzmu albo katarakty. Dlatego też alpiniści aby chronić wzrok przed ślepotą śniegową zasłaniają oczy szalikami - okulary wszak mogą właśnie spowodować to co napisałem wcześniej. A plażowicze to już ogólnie naród samobójczy, gdyż po pierwsze oparzenia skóry od opalania i średnia życia mniejsza o 20 lat, a do tego te oczy i ich okulary przeciwsłoneczne - spora ich część kończy co najmniej z kurzą ślepotą.

W takim razie po co w ogóle istnieją okulary przeciwsłoneczne skoro są takie szkodliwe? Pomijam okulary bazarowe bo to zupełne szaleństwo.

Znałem gościa któremu odklejała się siatkówka, lekarz zalecił mu jakieś ćwiczenia. Typu patrz blisko daleko np. Jednak czy one powodowały poprawę stanu siatkówki hmm nie wiem, jednak cosik może w tym jest bo gośćiowi jednak odklejanie się zatrzymało. Może dzięki "temu" może dzięki innym zabiegom.

Zdrówka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...