Lvcas Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 No dobra, napompuję i co ? mam patrzyć czy ją bardziej "wybuli" czy się aby unormuje ?
RAFI1784 Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 Zakładam że to druciak? Pewnie druty masz pogięte, ja bym zainwestował w nową gumę to nie majątek...
Lvcas Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 Zakładam że to druciak? Pewnie druty masz pogięte, ja bym zainwestował w nową gumę to nie majątek... Kenda SBE zwijana 2.1
YankeZ Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 No dobra, napompuję i co ? mam patrzyć czy ją bardziej "wybuli" czy się aby unormuje ? no powinna się dobrze osadzić. ale pod warunkiem że to kewlarowa wersja... Rafi1784: Jeśli to drutówka to pewnie masz racje, ja kombinuje jak koń pod góre, a nie wpadł mi do głowy pomysł że to może nie jest kewlar edit: no i urzedziłeś mój post Lvcas to w takim razie jeśli wykluczyłeś winę dętki to tak jak wcześniej pisałem, dać jej ciśnienie, to może wskoczy ps. jeśli możesz to wrzuć tu fotkę tej oponki tak by było widać tą wadę
Lvcas Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 Tak, to jest kevlarowa wersja. Macie tutaj screen, gdzie widać dokładnie brak tego paska, czyli jest ok oraz podkreślone miejsce, gdzie ten pasek zaczyna się pojawiać: http://www.bankfotek.pl/image/577380.jpeg
YankeZ Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 no oponka wyraźnie nie wskoczyła w tym miejscu w obręcz. Najpierw radziłbym Ci jeszcze raz się upewnić że to nie wina dętki, rozmiar 2,0 do 3,0 to jednak całkiem sporo, jak na oponę 2,1, choć teoretycznie nie powinno być problemów. Spróbuj założyć opone na jakiejś innej dętce, najlepiej nieco mniejszej od tej. Jeśli dalej nie będzie chciała wskoczyć spróbuj patent z ciśnieniem bliskim max. nominalnego, a jak to dalej nie pomoże, to pozostaje wtedy tylko wciśnięcie jej w obręcz siłą woli
Lvcas Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 Siłą woli to ja ją wciskałem lecz i tak niestety wyskakiwała. TYlko z tą dętką to jest tak.. miałem od nowości dętki przystosowane do 1.95, max. 2.0 opon, a fabrycznie byly założone opony 2.3 a że ja lubię mieć opony twarde aby się komfortowo jeździło pompowałem dosyć mocno. No i właśnie te dętki zaczęły często pękać... więc kupiłem te dętki które mam teraz (2.0 - 3.0) aby móc pompować i mieć spokój. No i spokój był na starych oponach, nic nie pękało. Tyle że stare opony od nowości (3 lata) i częstej jazdy (śr. 2.9 tys. km na sezon) się starły i na ten sezon kupiłem lżejsze. Fakt, lżejsze są i jeździ się na nich super i szybko.. no gdyby nie ten problem, o którym wyżej piszę.
onkiel Napisano 21 Marca 2010 Napisano 21 Marca 2010 ja mam propozycje, wez kolo z opona do sklepu gdzie kupowales i popros zeby ci poprawnie zalozyli jesli sami nie beda umieli i nadal opona bedzie miala bicie, bo np jest zle nadlana lub cos innego to popros o wymiane na nowy egzemplaz bez wad.
Lvcas Napisano 21 Marca 2010 Autor Napisano 21 Marca 2010 ja mam propozycje, wez kolo z opona do sklepu gdzie kupowales i popros zeby ci poprawnie zalozyli jesli sami nie beda umieli i nadal opona bedzie miala bicie, bo np jest zle nadlana lub cos innego to popros o wymiane na nowy egzemplaz bez wad. Na allegro kupowałem.
Lvcas Napisano 24 Marca 2010 Autor Napisano 24 Marca 2010 Byłem dzisiaj na stacji, napompowałem i oponę bardziej wybuliło, tzn pasek nie był widoczny - ale teraz jest widoczni i opona chodzi juz prosto
YankeZ Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 Byłem dzisiaj na stacji, napompowałem i oponę bardziej wybuliło, tzn pasek nie był widoczny - ale teraz jest widoczni i opona chodzi juz prosto bingo! a jednak ciśnienie fajnie że udało się rozwiązać problem
Lvcas Napisano 24 Marca 2010 Autor Napisano 24 Marca 2010 No tak, ciśnienie Wielkie dzięki za pomoc! Plusy tam wam powrzucam. Forum super, na pewno polecę znajomym Pozdrawiam wszystkich rowerzystów i życzę dużych prędkości w nowym sezonie
RAFI1784 Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 hehe nie ma to jak ciśnienie, ono sobie ze wszystkim poradzi:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.