wicekpl Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Witam!jestem zmuszony do wymiany hamulców-jakie polecacie z tej strony- http://www.synkros.pl/cat-pol-1222686279-Hamulce-V-Brake.html -mają być tanie i w miarę dobre do zwykłej jazdy bez szaleństw-czy acery wystarcza czy brać coś lepszego/droższego? Pozdrawiam
RadekSki Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 W zupełności wystarczą. Zwróć uwagę, że niżej masz Doere droższe o złotówkę więc jeśli chcesz coś z podanej strony to bierz te Deore a zapewne będziesz zadowolony. Z Acery zresztą też.
wicekpl Napisano 20 Marca 2010 Autor Napisano 20 Marca 2010 Zgadza się złotówkę drożnej ale myślałem bardziej nad kompletem za 45-czy te acery są tez dobre-bo ten za 35 wygląda trochę inaczej.Wiec chyba nie warto dopłacać do deore?jeśli zamierzam spokojnie jeździć ?:-)
Warthog Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Trochę nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, ale ja bym wziął Deore, bo to tylko 2 zł na komplecie, a jednak wyższa klasa.
d0cent Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Na Twoim miejscu brałbym te tańsze. Dobrze zamocowane V'ki wbrew pozorom są jednym z najbardziej wytrzymałych komponentów w rowerze. I w zasadzie większość Vek shimanowskich z ostatnich kilku lat naprawdę jest świetna - a do spokojnej jazdy - to już nie ma o czym mówić. Moim zdaniem brać tańsze a za różnicę w cenie (jeśli jest takowa) kupić sobie porządne zapasowe klocki. I wypowiem się odnośnie klocków - staraj się nie kupować tych najtańszych (po 5pln) - problem z nimi jest taki, że poza wątpliwymi właściwościami w mokrych warunkach (i przy okazji o wiele szybszemu zużyciu) należy brać pod uwagę ich marnej jakości wykonanie. Znanym jest fakt (który mi się również przytrafił), iż w takich najtańszych klockach czasem jest zatopiony kawałem aluminium czy metalu (zwykłe odpadki - przypadek), czasem mocowanie gumki po prostu wchodzi w gumę za daleko - summa summarum zdarza się, iż taki kawałek wychodzi na zewnątrz wraz ze zużyciem i zaczyna rysować obręcz - i jest to niezauważalne dopóki nie zacznie się robić poważny rowek. A wtedy obręcz do wymiany. Podsumowując - ja Ci proponuje tańsze Vki, ale za to dobieraj lepsze klocki
wicekpl Napisano 20 Marca 2010 Autor Napisano 20 Marca 2010 Dzieki za odpowiedz :-)czy przy zakupie tych hamulców klocki są w komplecie tak jak na tych obrazkach?bo jeśli są to chyba na razie nie mam co myśleć o zakupie dobrych klocków:-)
RadekSki Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Tak, przy zakupie hamulców masz klocki w komplecie. d0cent tu różnica wynosi 2 zł więc żadnych klocków za to nie kupi.
d0cent Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Ano w link nie klikałem, więc faktycznie - przy takiej różnicy to chyba nie ma się co zastanawiać..
viechooo Napisano 24 Marca 2010 Napisano 24 Marca 2010 A koniecznie musi być z tego synkrosa? Nie wiem jak tam u Ciebie ze sklepami, ale ja w tamtym roku kupiłem takie V-ki Alivio w INTERSPORT za 30zł na jedno koło z tymi klockami z wymiennymi wkładkami. Chwalę sobie za te pieniądze. Klik
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.