Skocz do zawartości

[rowe]Kross Hexagon V3 czy Kands KV-2

Jet84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam planuje kupic nowy rower MTB do rekreacyjnej jazdy szosa+lesne drogi do 800zł.

Zastanawiam sie nad tymi :

http://www.allegro.pl/item960117254_kross_hexagon_v3_dobry_sportowy_rower_lublin.html

http://www.allegro.pl/item952784923_rewelacyjny_rower_kands_kv_2_mozo_vibe_e_czerwony.html

Inne propozycje mile widziane ( najlepiej jak by rama była alu).

:icon_mrgreen:

sorrka za blad w tytule [rowe] miało być [rower]

• Mod Team
Napisano

Rowery mają zbliżony osprzęt, jednak koła w Krossie są lepsze, z resztą o kołach w Kandsie niewiele wiemy.

Kilka drobiazgów, ale nie są to znaczące różnice, przemawia za Krossem.

• Mod Team
Napisano

Kands ma lepsza zmieniarke tylną i amor (niegdyś mozo robiło bardzo dobry sprzęt, teraz to nie wiem) a złoom to złoom.

Reszta osprzętu podobna.

Napisano

Moim zdaniem miedzy nimi nie ma wielkiej roznicy, jeden ma lepsze to, drugi ma lepsze co innego, ale w tej cenie raczej szalu nie bedzie tak czy tak. Ja jakies 2 lata temu doradzilem koledze kupic wlasnie hexagona v3, bo w zasadzie nic lepszego w moim miasteczku nie bylo. Do dzis na nim jezdzi i nie mial zadnej powazniejszej awari. Poza tym jest chyba ladniejszy :P Polecam krossa :sorcerer:

Napisano

Kands KV-2 rama błyszczy się jak psu jajca... :bye2: Wygląda jak rower z straganu :icon_wink: Kross to jest producent znany stawiałbym na KROSS nie ze względu że sam mam z tej firmy rower ale że Widziałem tego Kands z bliska bo sąsiad ma w klatce nie polecam... :icon_wink:

• Mod Team
Napisano

Kands KV-2 rama błyszczy się jak psu jajca... :) Wygląda jak rower z straganu :) Kross to jest producent znany stawiałbym na KROSS nie ze względu że sam mam z tej firmy rower ale że Widziałem tego Kands z bliska bo sąsiad ma w klatce nie polecam... :)

Zgadza się, Kands jest trochę odpustowy - oglądałem. Stawiałbym na uznanego Krossa mimo że jeżdżę Wheelerem (też notowania takie sobie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...