pinkhc Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam. Chodzi mi to po głowie od dłuższego czasu, a nic nie mogę znaleźć. Miałem kiedyś korbę z owalnymi koronkami i za nic nie mogę sobie przypomnieć, jak nazywał się ten system. To była chyba korba Truvativa, ale głowy sobie uciąć nie dam, a nazwa patentu kojarzy mi się z wyrazem pacemaker, ale google nic o tym nie wie. Miał ktoś taką korbę / wie coś o tym? BTW śmigała niesamowicie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buka Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 biopace kolego, kształt tarczy miał minimalizować zło które niesie za sobą martwy punkt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 obecnie robi takie korby firma Rotor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinkhc Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ooooo Buka mega dzięki, dokładnie o to mi chodziło ;d. I damian24 również dziękuję ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 20 Marca 2010 Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 mozna kupuic same blaty kasujace np do szitmano komplet mtb 700 wiem bo sie pytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
easton Napisano 23 Marca 2010 Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 Tak jest to biospace tak się nazywa jeśli chodzi o shimano. te owalne zębatki miały zmniejszyć odczucie martwego punktu, korba miała przez niego przechodzić bardziej gładko, został wycofany z powody nadwyrężeń stawu kolanowego, po jakimś czasie powstała 2 seria trochę miej owalna i ta był już ok. jak dla mie bardzo dobre rozwiązanie, obecnie wycofane z produkcji, sam się zastanawiam dlaczego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.