n4k5 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Witam, chciałem zapytać posiadających tych opony (continental mountain king 2.2 zwijane, 55-559) co mają wklepane do licznika żeby ładnie liczył Jeśli dojdzie do tego, ze będę musiał sam to sprawdzić to zrobię, po prostu tego nie lubię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 2minuty i po sprawie. Co więcej jak ktoś ci poda tutaj jakiś rozmiar, może on być niezgodny z twoim. Siadź na rower i przejedź nim tak, żeby koło zrobiło cały obrót (2PI), zmierz odległóść od "startu" do "mety" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 2minuty i po sprawie. Co więcej jak ktoś ci poda tutaj jakiś rozmiar, może on być niezgodny z twoim. Siadź na rower i przejedź nim tak, żeby koło zrobiło cały obrót (2PI), zmierz odległóść od "startu" do "mety" Nie lubię tych 2 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xanadu Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Nie lubię tych 2 minut. Ech... No to może minuta i po sprawie? Nie znoszę "bylejakości", ale jeśli nie masz tych dwóch minut, to może zmierz po prostu średnicę koła i oblicz teoretyczny obwód. W ten sposób nie uwzględnisz ugięcia opony, ale jeśli nawet obwód będzie obliczony z dokładnością +/- 5 cm, to błąd w pomiarze prędkości i dystansu wyniesie 2,5%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Nie prosiłem o porady jak zmierzyć obwód koła, bo nie mam z tym najmniejszych problemów. Jeśli piszę posta tego typu, w taki sposób, to widocznie mam ku temu powód. Proszę o niezaśmiecanie tematu. Jeśli ktoś ma obwód to byłbym wdzięczny. Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Lenistwo boli Szybciej byś sam zmierzył, niż się doczekasz od kogoś odpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Root Admin Mieciu Napisano 19 Marca 2010 Root Admin Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Wiadomość wygenerowana automatycznie Ten temat został zamknięty przez moderatora/administratora. Powód: Problem rozwiązany Jeżeli nie zgadasz się z zamknięciem tego tematu, prosimy użyć przycisku RAPORT dla tego tematu. Ekipa moderująca rozważy Twoją propozycję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.