Skocz do zawartości

[maraton] Skandia Chodzież - trasa, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Ja mam takie pytanie jak z atmosferą i organizacją na tych maratonach "Skandia Lang Team" wygląda?

Chodzi mi czy jest to porównywalne do Bike Maratonu ?

Czy np. po przejechaniu trasy dostaje się dyplom tak jak w Bike Maratonie?

Może dziwny przykład ale ciekawi mnie jak mają to rozwiązane :icon_mrgreen:

Pozdrawiam ;)

Napisano

Z Dyplomami jajca były w zeszłym roku. W tym roku może będzie lepiej. Atmosfera moim zdaniem dobra no bo atmosfere tworzą przecież ludzie a nie organizator. Organizacja ? hmm Wiadomo zawsze moze byc lepiej :blink:

Napisano

Zostały już niewiele ponad 2 tygodnie do maratonu, więc mam pytanie do "miejscowych": jak wyglada sprawa z piachem na trasie, znowu będzie taka piaskownica jak rok temu, czy może z powodu dość długiej zimy ziemia nie zdązyła wyschnąc ?

Napisano

W tym roku nie będzie raczej takiej piaskownicy jak rok temu, ale ja już jestem z nią oswojony. Trasa w tym roku została zmieniona i jest więcej podjazdów, w porównaniu do trasy zeszłorocznej. Kilka odcinków na pewno "mile" zaskoczy gości z innych miast. Jeśli ktoś przespał zimę i będzie liczył na płaski maraton to się przeliczy. Nawet dystans mini jest dość wymagający thumbsup.gif

Napisano

. Kilka odcinków na pewno "mile" zaskoczy gości z innych miast. Jeśli ktoś przespał zimę i będzie liczył na płaski maraton to się przeliczy. Nawet dystans mini jest dość wymagający thumbsup.gif

Co masz na myśli, bo ja na mini jadę

Napisano

Chodzi mi o to, że aby przejechać dystans w dobrym czasie trzeba trochę pojeździć. "Mile" zaskoczy pod względem widoków, ale co najważniejsze górek do pokonania i jest jeden bardzo ciekawy odcinek techniczny na którym mam nadzieję nikt się nie połamie confused.gif

wejdź na stronę Chdzieskie Towarzystwo Rowerowe tam też jest zamieszczony krótki opis.

Napisano

Jezeli chodzi o nowa trase to wg. mnie mimo, iz jest wiecej górek to jest ona szybsza od starej. Na trasie jest pare plaskich fragmentów, gdzie konieczne bedzie bezustanne krecenie i wlasnie tu mozna sie spodziewac jakichs piaskow jezeli bedzie susza. Reszta trasy to "sekwencje" zjazdow i podjazdow oraz kilka dluzszych podjazdow, niektore moga byc trudne technicznie, wiec nalezy byc ostroznym :icon_wink: Mysle, ze najwiekszym utrudnieniem na trasie nie bedzie piasek a raczej miejsca, ktore zostaly poryte przy okazji scinki drzew w naszych lasach. Podsumowujac zmodyfikowana trasa powinna byc bardziej interesujaca dla osob lubiacych maratony z trudnymi technicznie elementami :P .

Napisano

No ciekawe co tam pozmieniali. Ten interwalowy fragment trasy w Chodziezy zawsze mi sie podobal, bardzo pofaldowany jak na Wielkopolske, choc nietrudny, jedyne utrudnienie to miejscami gleboki piach. Jak te nowe fragmenty maja sie do starej trasy? Teraz mam dylemat gdzie sie wybrac za tydzien, chcialem zobaczyc do Wrocka, ale moze jednak na Chodziez sie skusze? <_<

Napisano

Dzisiaj jechałem obiazd trasy mini maratonu i z przykrością stwierdzam że jest coraz więcej piasku. Tydzień temu było go zdecydowanie mniej , a jeśli słoneczna pogoda będzie się utrzymywała do weekendu to będzie piaskownica.

Przez ten piach miałem nieciekawy wypadek. Przy zjeździe z górki przed wrocławską jest piach i koło mi się zakopało, nie utrzymałem kiery i była katapulta prez kierę. Wnikiem tego jest zbite kolano i możliwość zobaczenia kilku gwiazdek jak uderzyłem glową o ziemię. sad.gif

Napisano

Miotła, łopata i jedziemy równać teren ;)

Jakie opony proponujecie założyć na maraton ?

NN czy może cos z mniejszym bieznikiem typu continental Explorer a może cos jeszcze bardziej gładkiego ? :)

Z tego co widziałem na fotkach od arroyo, większość szlaków to ubite dukty troche asfaltu i troche piachu. Na piachu będzie można się jakos przemęczyć, z semislickami, pytanie czy gra warta świeczki ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...