aretzky Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 przegladalem troszke forum i znalezc ni cholery nie moge. jak wygladala trasa chodziezy w zeszlym roku? piach o ktorym slyszalem w relacjach obrosl legendami, a niewiele lepiej mialo byc w kwidzyniu... ktory pod wzgledem samej trasy jakis specjalnie wymagajacy nie byl... a jesli faktycznie wiekszosc rasy po piachac, to jakie opony najlepiej zalozyc przy zalozeniu ze rider ma gruby tylek i wazy kolo 100...
arroyo Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Było sucho, dlatego też dużo piachu. Jeśli mnie pamięć nie myli to w kwietniu zeszłego roku było ciepło i prawie nie padał deszcz. Poczekaj do ostatnich dni przed wyścigiem to dowiesz się jak będzie wyglądała trasa bo jeśli kwiecień będzie deszczowy to niestety czeka wszystkich jazda w błocie.
slaweksie Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Piach był, ale bez masakry. Parę podejść z powodu sypkiego piachu. Ja niestety nie jeżdżę w czołówce (o ile to nie Harpagan i staruje się jak jest ciemno:), tak więc jak przejdzie przede mną klika set osób to piach jest nawet tam gdzie na początku dało się jechać. Tragedii nie było, chyba dwa lata temy na jednym z Harpaganów był piach, tam to był piach ...
aretzky Napisano 19 Marca 2010 Autor Napisano 19 Marca 2010 czyli tak czy tak rocket rony trzeba sobie sprawic?
slaweksie Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 ja miałem takie zestaw, przód Mynthos XC, tył Tioga Endura z odwróconym bieżnikiem. Piach nie miał szans
Klosiu Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 W Chodziezy mniej wiecej polowa petli jest interwalowa po sporych gorkach, i tutaj piach jest na pewnych odcinkach. Odcinki z bardzo duzym piachem sa niezbyt czeste, ale sa. Druga polowa jest calkiem plaska i tu piachu nie ma, tylko drogi lesne o dosc twardej nawierzchni.
kosciczek Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 W tym roku trasa została troche zmodyfikowana, ale i tak jak będzie ciepło to piachu nie unikniemy.
strzala4 Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Myślę że bedzie ciepło, mam taka nadziej przynajmniej. A co do kwidzyna (pierwszego postu) Było chyba trudno bo trasa szła przez wyciete krzaki, no i pizgało niesamowicie.
kosciczek Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 strzala4 możemy więcej nie wspominać tego wiatru który był w Kwidzynie
strzala4 Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 ok Wymarzmy to wszyscy z pamięci ;] no a co do chodzieży to które odcinki mniej wiecej sa zmodyfikowane? (chodzi mi o miejsce czy poczatake czy koniec. Bo po ciezkim poczatku ten płaski koniec nudnawy był )
aretzky Napisano 20 Marca 2010 Autor Napisano 20 Marca 2010 strzala4 możemy więcej nie wspominać tego wiatru który był w Kwidzynie nie wiem co chcecie od wiatru... dzieki niemu na tym pierwszym asfalcie pobilem moj absolutny rekord predkosci i to do tego na oponach ktore byly napompowane na niecale 2 atmosfery...
kosciczek Napisano 22 Marca 2010 Napisano 22 Marca 2010 Zmiany w trasie są, ale nie chciałbym się w tym momencie dokładnie wypowiadać gdyż osobiście nie jechałem jeszcze nowymi trasami. Widziałem jak to wygląda na mapie i oczywiście od osoby odpowiedzialnej za ułożenie trasy. Jeśli chodzi o początek i końcówkę czyli dość długie momenty asfaltu to one zostają.
slaweksie Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 ...a strona langa bez zmian, maraton tuz tuz a strona MY2009
jonypi Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Chyba wrescie sie cos pojawi, bo na strone nie mozna sie dostac, wiec pewnie jakas aktualizacja.
slaweksie Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Wszedłem bez problemu, wszystko po staremu. Pojawił się tylko baner z TDP.
arroyo Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Może coś tam robią bo równierz nie mogę się połączyć.
borowka Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 właśnie mam to samo, arroyo jesli tak to trochę późno się ockneli
kosciczek Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 Hmm jak to nie możecie wejść na stronę Skandii?? Ja z mojej przeglądarki bez problemu mogę wejść co nie zmienia faktu że nic nowego na niej nie ma. Informacje o maratonie w Chodzieży mnie nie interesują, ale chętnie zapoznałbym się z trasami w innych miejscowościach.
madziort Napisano 26 Marca 2010 Napisano 26 Marca 2010 Nie no ten lang to normalnie ma ludzi w d... gdzie jest regulamin? zapisy? rezerwacja numerów? konkurencja jest lata świetlne przed nimi... rezygnuję ze skandii w tym roku bo nie lubię jak mnie ktoś w żywe oczy robi w butelke
AndrzejM Napisano 26 Marca 2010 Napisano 26 Marca 2010 Witam. Nie rozumiem czemu się denerwujesz. Trasa jest zapewne taka sama jak w ub. roku a poza tym zima poważnie uszczupliła budżety miast organizatorów. Na pewne rzeczy niestety brakuje kasy i masz rozwiązanie zagadki dlaczego nic się nie dzieje. Zwłaszcza jak organizator życzy sobie (tu nie podam nazwy)30 tys PLN dotacji z kasy miasta współorganizatora. Pozdrawiam
Klosiu Napisano 26 Marca 2010 Napisano 26 Marca 2010 AndrzejM --> z tego co pamietam to problem ze strona jest co roku. Poza tym, jesli organizator Skandii nie ma kasy nawet na strone, to strach pomyslec, co bedzie sie dzialo na maratonie . Od dwoch lat Chodziez jezdzilem, ale w tym chyba sobie odpuszcze.
AndrzejM Napisano 26 Marca 2010 Napisano 26 Marca 2010 Koszty prowadzenia strony to są sprawy groszowe. Mogę przypuszczać tylko, że Lang Team zajęty jest bardziej imprezami dla zawodowców, a amatorów zostawił Skandii. A ci zajęci są robieniem kasy, a nie jakimiś tam maratonami. Bardzo możliwe, że prezesowi znudziło się jeżdżenie na rowerze i stąd ta cisza.
Kubolt Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Gdzie ty widzisz nową stronę ? Ja tam nic nowego nie widzę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.