Skocz do zawartości

[maraton] Skandia Chodzież - trasa, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przegladalem troszke forum i znalezc ni cholery nie moge. jak wygladala trasa chodziezy w zeszlym roku?

piach o ktorym slyszalem w relacjach obrosl legendami, a niewiele lepiej mialo byc w kwidzyniu... ktory pod wzgledem samej trasy jakis specjalnie wymagajacy nie byl...

a jesli faktycznie wiekszosc rasy po piachac, to jakie opony najlepiej zalozyc przy zalozeniu ze rider ma gruby tylek i wazy kolo 100...

Napisano

Było sucho, dlatego też dużo piachu. Jeśli mnie pamięć nie myli to w kwietniu zeszłego roku było ciepło i prawie nie padał deszcz. Poczekaj do ostatnich dni przed wyścigiem to dowiesz się jak będzie wyglądała trasa bo jeśli kwiecień będzie deszczowy to niestety czeka wszystkich jazda w błocie.

Napisano

Piach był, ale bez masakry. Parę podejść z powodu sypkiego piachu. Ja niestety nie jeżdżę w czołówce (o ile to nie Harpagan i staruje się jak jest ciemno:), tak więc jak przejdzie przede mną klika set osób to piach jest nawet tam gdzie na początku dało się jechać.

Tragedii nie było, chyba dwa lata temy na jednym z Harpaganów był piach, tam to był piach ...

Napisano

W Chodziezy mniej wiecej polowa petli jest interwalowa po sporych gorkach, i tutaj piach jest na pewnych odcinkach. Odcinki z bardzo duzym piachem sa niezbyt czeste, ale sa. Druga polowa jest calkiem plaska i tu piachu nie ma, tylko drogi lesne o dosc twardej nawierzchni.

Napisano

Myślę że bedzie ciepło, mam taka nadziej przynajmniej. A co do kwidzyna (pierwszego postu) Było chyba trudno bo trasa szła przez wyciete krzaki, no i pizgało niesamowicie.

Napisano

ok :D Wymarzmy to wszyscy z pamięci ;] no a co do chodzieży to które odcinki mniej wiecej sa zmodyfikowane? (chodzi mi o miejsce czy poczatake czy koniec. Bo po ciezkim poczatku ten płaski koniec nudnawy był ;))

Napisano

strzala4 możemy więcej nie wspominać tego wiatru który był w Kwidzynie thumbsup.gif

nie wiem co chcecie od wiatru... dzieki niemu na tym pierwszym asfalcie pobilem moj absolutny rekord predkosci i to do tego na oponach ktore byly napompowane na niecale 2 atmosfery... ;)

Napisano

Zmiany w trasie są, ale nie chciałbym się w tym momencie dokładnie wypowiadać gdyż osobiście nie jechałem jeszcze nowymi trasami. Widziałem jak to wygląda na mapie i oczywiście od osoby odpowiedzialnej za ułożenie trasy. Jeśli chodzi o początek i końcówkę czyli dość długie momenty asfaltu to one zostają.

Napisano

Hmm jak to nie możecie wejść na stronę Skandii?? Ja z mojej przeglądarki bez problemu mogę wejść co nie zmienia faktu że nic nowego na niej nie ma. confused.gif Informacje o maratonie w Chodzieży mnie nie interesują, ale chętnie zapoznałbym się z trasami w innych miejscowościach.

Napisano

Nie no ten lang to normalnie ma ludzi w d... gdzie jest regulamin? zapisy? rezerwacja numerów? konkurencja jest lata świetlne przed nimi...

rezygnuję ze skandii w tym roku bo nie lubię jak mnie ktoś w żywe oczy robi w butelke

Napisano

Witam. Nie rozumiem czemu się denerwujesz. Trasa jest zapewne taka sama jak w ub. roku a poza tym zima poważnie uszczupliła budżety miast organizatorów. Na pewne rzeczy niestety brakuje kasy i masz rozwiązanie zagadki dlaczego nic się nie dzieje. Zwłaszcza jak organizator życzy sobie (tu nie podam nazwy)30 tys PLN dotacji z kasy miasta współorganizatora. Pozdrawiam

Napisano

AndrzejM --> z tego co pamietam to problem ze strona jest co roku. Poza tym, jesli organizator Skandii nie ma kasy nawet na strone, to strach pomyslec, co bedzie sie dzialo na maratonie :). Od dwoch lat Chodziez jezdzilem, ale w tym chyba sobie odpuszcze.

Napisano

Koszty prowadzenia strony to są sprawy groszowe. Mogę przypuszczać tylko, że Lang Team zajęty jest bardziej imprezami dla zawodowców, a amatorów zostawił Skandii. A ci zajęci są robieniem kasy, a nie jakimiś tam maratonami. Bardzo możliwe, że prezesowi znudziło się jeżdżenie na rowerze i stąd ta cisza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...