maryce Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam, Konkretnie - klamkomanetki hydrauliczne dual control st-m775, zamontowany przewód BH59. Próbuje go skrócić. Płyn spuściłem, uciąłem przewód idealnie prostopadle, na koniec wbiłem taki bolec, ale oliwkę mogę zdejmować i zakładać, chodzi zupełnie luźno. Myślałem że to się w tej sytuacji powinno 'zacisnąć', czy tak? A kupiłem końcówki te: http://www.centrumrowerowe.pl/09703033010/Shimano-Oliwka_z_wkladem_do_SM_BH59/Produkt.aspx Proszę gorąco o pomoc, bo ani instukcja shimano ani youtube ani google nie pomagają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Hm co prawda to nie dual controle ale ja skracałem ostatnio przewody do hamulców slx. I tak jak kolega: przewód uciety, baryłka (oliwka) założona luźno, tulejka wzmacniająca wbita w koniec przewodu (wbita bo ciezko szło). Potem wystarczyło włożyc to do gniazda i zacisnąć dokręcając tą hmm jak to nazwać, wkrętkę. To co się wykręca z hamulca, u mnie znajduje się pod gumową osłonką. Trzeba to solidnie dokrecić, żeby się baryłka zakuła na przewodzie. Chodzić luźno jak kolega napisał to w żaden sposób nie powinno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dokładnie , jeśli mocno wkręcisz tą wydrążoną śrubę zakładaną na przewód , która dociska całość, to baryłka zaciśnie się na przewodzie i nie będzie się przesuwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryce Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ok, zrobione tak jak napisaliście i ... działa wyśmienicie Dzięki wielkie za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.