Skocz do zawartości

[hamulce] dual cotrol, oliwka

maryce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Konkretnie - klamkomanetki hydrauliczne dual control st-m775, zamontowany przewód BH59. Próbuje go skrócić. Płyn spuściłem, uciąłem przewód idealnie prostopadle, na koniec wbiłem taki bolec, ale oliwkę mogę zdejmować i zakładać, chodzi zupełnie luźno. Myślałem że to się w tej sytuacji powinno 'zacisnąć', czy tak? A kupiłem końcówki te: http://www.centrumrowerowe.pl/09703033010/Shimano-Oliwka_z_wkladem_do_SM_BH59/Produkt.aspx

Proszę gorąco o pomoc, bo ani instukcja shimano ani youtube ani google nie pomagają :)

Hm co prawda to nie dual controle ale ja skracałem ostatnio przewody do hamulców slx. I tak jak kolega: przewód uciety, baryłka (oliwka) założona luźno, tulejka wzmacniająca wbita w koniec przewodu (wbita bo ciezko szło). Potem wystarczyło włożyc to do gniazda i zacisnąć dokręcając tą hmm jak to nazwać, wkrętkę. To co się wykręca z hamulca, u mnie znajduje się pod gumową osłonką. Trzeba to solidnie dokrecić, żeby się baryłka zakuła na przewodzie. Chodzić luźno jak kolega napisał to w żaden sposób nie powinno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...