RyszardZ Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 (Proszę wybaczyć możliwie nazbyt szczegółowy problem, ale nie znalazłem żadnego forum rowerowego czysto poznańskiego) Witam, mieszkam na Szczepankowie, posiadam rower szosowy. Mamy tutaj bardzo ładną trasę rowerową, która jednak kończy się tuż przed wiaduktem prowadzącym do centrum. Wie ktoś może, w jaki sposób mogę się wydostać nie korzystając z tego wiaduktu?
TocaS Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Rozumiem, że Szczepankowo obok Krzesin ?? I na celu masz przedostać się do Centrum Poznania ?? Ja bym poleciał na Twoim miejscu przez Kobylepole w stronę Piwnej dalej Dymka i Baraniaka.
Biera Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 chodzi raczej o szczepankowo przy franowie, jak mniemam? niestety ja nie znam drogi, też śmigałem po tym nieszczęsnym wiadukcie, jak jeszcze pracowałem tam w kurierce...
RyszardZ Napisano 19 Marca 2010 Autor Napisano 19 Marca 2010 Mnie to Szczepankowo, o które chodzi, znane jest jako to koło Spławia. Właśnie wróciłem z jazdy rozpoznawczej trasy poleconej przez TocaS. Trochę się po drodze pogubiłem, popoznawałem nowe zakątki Poznania, ale w końcu trafiłem, gdzie chciałem. Dzięki za pomoc.
TocaS Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Polecam rzucić okiem na mapę, często jadąc do Swarzędza tymi okolicami śmigam.
Dario82 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Mnie to Szczepankowo, o które chodzi, znane jest jako to koło Spławia. Właśnie wróciłem z jazdy rozpoznawczej trasy poleconej przez TocaS. Trochę się po drodze pogubiłem, popoznawałem nowe zakątki Poznania, ale w końcu trafiłem, gdzie chciałem. Dzięki za pomoc. Witam, również jestem ze Szczepankowo i zacząłem działać w temacie przejazdu na moście (Franowo) dzisiaj zrobiłem zdjęcia i współpracuje z SRM Poznań, żeby każdemu z nas było łatwiej pokonywać przejazd mostem na Krzywoustego. Trzymajcie kciuki może się coś uda zdziałać.
piotrulek84 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Kiedyś przebijałem się tamtędy przez tory, motanie jak diabli, w końcu zawróciłem na wiadukt i tyle. Najbardziej racjonalne rozwiązanie to przez Kobylepole
m4ck Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Browarna to najlepsza opcja, a jak nie chcesz jechać ulicami to możesz wjechać z parkingu na Browarnej do lasu i przebijać się na Maltę. Ze Swarzędza prowadzi szlak rowerowy (R-1), więc możesz skorzystać również z niego.
moojmisiu Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Czasem wracam przez Szczepankowo z pracy do domu. Póki co najbezpieczniejszą wydaje mi się trasa: http://tnij.org/g3lv z uwagą, że od ulicy Dymka do ulicy JP II jadę ścieżkami w obrębie Malty.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.