Skocz do zawartości

[Poznań] trasa Szczepankowo - centrum

RyszardZ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

(Proszę wybaczyć możliwie nazbyt szczegółowy problem, ale nie znalazłem żadnego forum rowerowego czysto poznańskiego)

Witam,

mieszkam na Szczepankowie, posiadam rower szosowy. Mamy tutaj bardzo ładną trasę rowerową, która jednak kończy się tuż przed wiaduktem prowadzącym do centrum. Wie ktoś może, w jaki sposób mogę się wydostać nie korzystając z tego wiaduktu?

Napisano

Rozumiem, że Szczepankowo obok Krzesin ?? I na celu masz przedostać się do Centrum Poznania ??

Ja bym poleciał na Twoim miejscu przez Kobylepole w stronę Piwnej dalej Dymka i Baraniaka.

Napisano

chodzi raczej o szczepankowo przy franowie, jak mniemam? niestety ja nie znam drogi, też śmigałem po tym nieszczęsnym wiadukcie, jak jeszcze pracowałem tam w kurierce...

Napisano

Mnie to Szczepankowo, o które chodzi, znane jest jako to koło Spławia. Właśnie wróciłem z jazdy rozpoznawczej trasy poleconej przez TocaS. Trochę się po drodze pogubiłem, popoznawałem nowe zakątki Poznania, ale w końcu trafiłem, gdzie chciałem. Dzięki za pomoc.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Mnie to Szczepankowo, o które chodzi, znane jest jako to koło Spławia. Właśnie wróciłem z jazdy rozpoznawczej trasy poleconej przez TocaS. Trochę się po drodze pogubiłem, popoznawałem nowe zakątki Poznania, ale w końcu trafiłem, gdzie chciałem. Dzięki za pomoc.

Witam, również jestem ze Szczepankowo i zacząłem działać w temacie przejazdu na moście (Franowo) dzisiaj zrobiłem zdjęcia i współpracuje z SRM Poznań, żeby każdemu z nas było łatwiej pokonywać przejazd mostem na Krzywoustego.

Trzymajcie kciuki może się coś uda zdziałać.

Napisano

Kiedyś przebijałem się tamtędy przez tory, motanie jak diabli, w końcu zawróciłem na wiadukt i tyle. Najbardziej racjonalne rozwiązanie to przez Kobylepole

Napisano

Browarna to najlepsza opcja, a jak nie chcesz jechać ulicami to możesz wjechać z parkingu na Browarnej do lasu i przebijać się na Maltę.

Ze Swarzędza prowadzi szlak rowerowy (R-1), więc możesz skorzystać również z niego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...