Skocz do zawartości

[Manetka] Shimano Deore SL-M511

Nice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Mam manetki Shimano deore SL-M511 i przy lewej manetce pojawil sie problem. Problem polega na tym ze dziala tylko w dwu stopniowej przekladni, a nie tak powinno byc w trzy stopniowej. Manetka byla uzywana w innym rowerze i wszystko gralo, a po przelozeniu jej do mojego roweru nastapila taka zmiana. Jak moge to zmienic i czy wogole dam rade ?

Przede wszystkim zastanów się czy to na pewno kwestia manetki a nie przedniej przerzutki. Moim zdaniem solidna regulacja powinna załatwić sprawę. Sam miałem ten problem kilka razy i pokręcenie baryłką, ponowne przykręcenie linki do przerzutki, czy pokręcenie śrubkami L i H przy przerzutce załatwiało sprawę.

Na poczekaniu znalazłem w necie angielską instrukcję ParkToola regulacji przedniej przerzutki. Myślę że może się przydać.

http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=75

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Udalem sie z rowerem do serwisu w GoSporcie w Krakowie i powodem jak sie okazalo bylo to ze linka wyskoczyla z miejsca, w ktorym ma byc zalozona w manetce. Mam nadzieje, ze pomoga piszac to nie ktorym osobom :down:

Polecam serwis ;) zaplacilem 15zl za:linke przedniej przerzutki, wymiane linki przedniej przerzutki, regulacja przedniej przerzutki oraz dostalem gratis pancerz :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...