Nice Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Witam ! Mam manetki Shimano deore SL-M511 i przy lewej manetce pojawil sie problem. Problem polega na tym ze dziala tylko w dwu stopniowej przekladni, a nie tak powinno byc w trzy stopniowej. Manetka byla uzywana w innym rowerze i wszystko gralo, a po przelozeniu jej do mojego roweru nastapila taka zmiana. Jak moge to zmienic i czy wogole dam rade ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swisstack Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Przede wszystkim zastanów się czy to na pewno kwestia manetki a nie przedniej przerzutki. Moim zdaniem solidna regulacja powinna załatwić sprawę. Sam miałem ten problem kilka razy i pokręcenie baryłką, ponowne przykręcenie linki do przerzutki, czy pokręcenie śrubkami L i H przy przerzutce załatwiało sprawę. Na poczekaniu znalazłem w necie angielską instrukcję ParkToola regulacji przedniej przerzutki. Myślę że może się przydać. http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=75 Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 niestety u mnie nie pomaga to co mowisz i na pewno nie jest to wina przedniej przerzutki, poniewaz nawet jak manetka jest odlaczona od przerzutki to i tak nie da sie zmieniac biegow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nice Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Udalem sie z rowerem do serwisu w GoSporcie w Krakowie i powodem jak sie okazalo bylo to ze linka wyskoczyla z miejsca, w ktorym ma byc zalozona w manetce. Mam nadzieje, ze pomoga piszac to nie ktorym osobom Polecam serwis zaplacilem 15zl za:linke przedniej przerzutki, wymiane linki przedniej przerzutki, regulacja przedniej przerzutki oraz dostalem gratis pancerz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.