yanga Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Witam szanowne grono forumowiczów ! Od około dwóch tygodni czytam forum oraz opinie i planuje zakup roweru. Na wstępie wyjaśnię iż planowałem zakup roweru do 1000zł z uwagi na to iż ma być on używany rekreacyjnie. Chodzi mi o rower dla mnie tj. 192cm oraz 110kg. Z opinii wielu osób na tym forum wynika iż dobrym rowerem jest Kross Level A2 2009. Proszę o info czy konkretnie ten http://masterbike.com.pl/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&Itemid=1&category_id=7&product_id=23 byłby dla mnie odpowiedni oraz czy jest to dobry wybór. Jak widzicie zakładam dołożenie 200zł do pierwotnie przygotowanego 1000zł Proszę Was o pomoc w podjęciu decyzji... Dziekuje i pozdrawiam Koledzy rozumiem, że jestem nowy a temat przewijał się wielokrotnie lecz jeśli jest możliwość udzielcie mi jakiejś rady... Czy A2 2009 spełni moje oczekiwania ?
adii22 Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Za tę cenę się jak najbardziej opłaca:) Sam takiego używam jestem zadowolony, a jeszcze ta cena... Tylko standardowe opony wołają o pomstę do nieba, ale ich wymiana to już marginalna sprawa
C00BA Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Nie, nie oplaca sie. To jest stanowczo za slaby rower na twoje wymiary. Za slaby amor, za slaba korba i za slabe hamulce.
afly Napisano 18 Marca 2010 Napisano 18 Marca 2010 Nie, nie oplaca sie. To jest stanowczo za slaby rower na twoje wymiary. Za slaby amor, za slaba korba i za slabe hamulce. Ale myśląc typowo takimi kategoriami to musiałby na rower przeznaczyć około 1800/1900zł aby otrzymać coś "odpowiedniejszego"
yanga Napisano 19 Marca 2010 Autor Napisano 19 Marca 2010 Dziękuje bardzo za zainteresowanie. Cieszy mnie, że potwierdzacie opinie o A2 w kategoriach cenowych 1000-1200zł. Prawda jest taka, że obawiałem się i nadal obawiam czy nie jest to rower dla mnie za mały/słaby ale na wydatek rzędu 1800zł po prostu nie jestem przygotowany. Ma to być rower do jazdy - nie oczekuje wyczynowego roweru - ma on mi pomóc wrócić do właściwej formy - czytaj wagi Pozdrawiam
rastatajm Napisano 19 Marca 2010 Napisano 19 Marca 2010 Myślę, że lepszy rozwiązaniem byłoby dołożenie do tego egzemplarza Level A4: http://allegro.pl/item947377344_kross_level_a4_21_super_cena_sklep.html Kosztuje niewiele więcej, ale ma lepszy osprzęt i lepszy amortyzator pod twoją wagę. Ramy są identyczne, tylko w innym malowaniu.
yanga Napisano 19 Marca 2010 Autor Napisano 19 Marca 2010 No to kurcze teraz mam problem... 100zł jest niczym skoro ma być bardziej odpowiedni do mojej wagi. Nie mam pojęcia co robić - zakupy na allegro kontra sklep stacjonarny w którym mogę nabyć tego A2. Hmmm... Musze to wszystko przemyśleć. Bardzo dziękuje za zainteresowanie ! Dziękuje wszystkim za pomoc a w szczególności "rastatajm" za wskazanie linka... Zamówiłem i mam nadzieje, że będę zadowolony... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.