Wampi Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam, stoję przed zakupem tej przerzutki. Przy oglądaniu różnych ofert w internecie natknąłem się na modele z 2009 i 2010 roku. Do tej pory wydawało mi się, że różnić się mogą co najwyżej designem i ceną. Jednak patrząc na zdjęcia obu przerzutek dochodzę do wniosku, że przeszła radykalne zmiany, sądząc po wyglądzie kółek i obecności/braku tego czegoś czarnego wystającego, co widać na zdjęciach (tak apropo, do czego to służy). Do tego jeszcze śrubka imbusowa(?) zamiast nitu. Do tej pory jeździłem na shimano i po wysłuchaniu wielu opinii postanowiłem przesiąść się na srama, ale chyba tego sprzed 2010 roku, bo jak widzę po zdjęciach to nie są one takie same. Pytanie brzmi: jakie są różnice pomiędzy tymi dwoma rocznikami? Inaczej: znajdź różnice. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Byl taki temat. Roznice: - Waga , nowsze lzejsze i to sporo - Nowe standardowe koleczka w 2010, latwiej znalezc lzejszy/lepszy zamiennik. Cenowo 2010 mozna dostac juz za ~245zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Byl taki temat. Roznice: - Waga , nowsze lzejsze i to sporo - Nowe standardowe koleczka w 2010, latwiej znalezc lzejszy/lepszy zamiennik. Cenowo 2010 mozna dostac juz za ~245zl Szukałem na forum Znalazłem coś na temat kółeczek, ale tyczyło się to modelu X0 dużo droższego. Ale ten argument z zamiennikami mnie przekonuje. Pytanie jeszcze co to jest to coś czarne w lewym górnym rogu prawego zdjęcia i na lewym też jest coś podobnego? I dlaczego zrezygnowano z tej śrubki, która była w miejscu nita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ad 1) Wampi ta śruba imbusowa trzyma linkę i nie zrezygnowano z niej tylko pewnie jest po drugiej stronie Ad 2) "To coś" jak to fajnie określiłeś w lewym górnym rogu prawego zdjęcia jest miejscem, przez które poprowadzona jest linka Ad 3) Tak w obu przerzutkach "to coś" występuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Ad 1) Wampi ta śruba imbusowa trzyma linkę i nie zrezygnowano z niej tylko pewnie jest po drugiej stronie Ad 2) "To coś" jak to fajnie określiłeś w lewym górnym rogu prawego zdjęcia jest miejscem, przez które poprowadzona jest linka Ad 3) Tak w obu przerzutkach "to coś" występuje Ok, czyli jednak kosmetyka Dziękuję bardzo za odpowiedź, w takim razie będzie 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Na plus dla modelu 2010 waga i standardowe kółeczka. W pracy podejrzewam nic się nie zmieniło czyli... miód! @Edit: Sorcerer mnie uprzedził... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.