Skocz do zawartości

[przerzutka] Sram X9 2009 vs 2010

Wampi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

stoję przed zakupem tej przerzutki. Przy oglądaniu różnych ofert w internecie natknąłem się na modele z 2009 i 2010 roku. Do tej pory wydawało mi się, że różnić się mogą co najwyżej designem i ceną. Jednak patrząc na zdjęcia obu przerzutek dochodzę do wniosku, że przeszła radykalne zmiany, sądząc po wyglądzie kółek i obecności/braku tego czegoś czarnego wystającego, co widać na zdjęciach (tak apropo, do czego to służy). Do tego jeszcze śrubka imbusowa(?) zamiast nitu.

Do tej pory jeździłem na shimano i po wysłuchaniu wielu opinii postanowiłem przesiąść się na srama, ale chyba tego sprzed 2010 roku, bo jak widzę po zdjęciach to nie są one takie same.

Pytanie brzmi: jakie są różnice pomiędzy tymi dwoma rocznikami? Inaczej: znajdź różnice.

0x.9-2010.jpg0x9_rearderailleur_med_large.jpg

Pozdrawiam.

Byl taki temat.

Roznice:

- Waga , nowsze lzejsze i to sporo

- Nowe standardowe koleczka w 2010, latwiej znalezc lzejszy/lepszy zamiennik.

Cenowo 2010 mozna dostac juz za ~245zl

Szukałem na forum :) Znalazłem coś na temat kółeczek, ale tyczyło się to modelu X0 dużo droższego. Ale ten argument z zamiennikami mnie przekonuje. Pytanie jeszcze co to jest to coś czarne w lewym górnym rogu prawego zdjęcia i na lewym też jest coś podobnego? I dlaczego zrezygnowano z tej śrubki, która była w miejscu nita?

Ad 1) Wampi ta śruba imbusowa trzyma linkę i nie zrezygnowano z niej tylko pewnie jest po drugiej stronie :)

Ad 2) "To coś" jak to fajnie określiłeś w lewym górnym rogu prawego zdjęcia :) jest miejscem, przez które poprowadzona jest linka :)

Ad 3) Tak w obu przerzutkach "to coś" :P występuje :)

Ad 1) Wampi ta śruba imbusowa trzyma linkę i nie zrezygnowano z niej tylko pewnie jest po drugiej stronie :P

Ad 2) "To coś" jak to fajnie określiłeś w lewym górnym rogu prawego zdjęcia :thumbsup: jest miejscem, przez które poprowadzona jest linka :)

Ad 3) Tak w obu przerzutkach "to coś" :P występuje :icon_wink:

Ok, czyli jednak kosmetyka :) Dziękuję bardzo za odpowiedź, w takim razie będzie 2010 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...