plubart Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Problem dotyczy hamulca Magura Louise BAT tarcza 180. Podczas hamowania tyłem, gdzieś między momentem gdy klocki zaczynają łapać tarczę a zablokowaniem koła, zacisk zaczyna wpadać w silne wibracje. Wibracje te przenoszą się na wahacz i dalej na całą ramę tak że czuć je na kierownicy i siodle. Towarzyszy temu nieprzyjemny dźwięk tarcia. Wydaje mi się że hamulec jest już dotarty. Ma za sobą 150 km i kilka zjazdów. Ponadto klocki potraktowałem raz papierem ściernym. Próba podniesienia zacisku za pomocą podkładek także na niewiele się zdała. Co mogę jeszcze zrobić? Dodam, że jest to mój pierwszy hamulec hydrauliczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
canar Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Rozumiem, że krzywą tarczę wykluczyłeś tak samo jak dokręcenie wszystkiego odpowiednio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plubart Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 tak tarcza jest prosta wszystko dokrecone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Pokaż jaką masz tarczę (i nie chodzi mi o rozmiar). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plubart Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 http://www.eclipsesports.net/event_gallery/albums/album01/magura_disc.jpg tą IS nie centerlock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 I Ty się dziwisz, że hamulec szarpie ...to jest "wada" falowanych tarcz, jakbyś spytał przed zakupem jakie grać to byś nie miał tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plubart Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 No niestety ale miałem ten kibel razem z rowerem. Później szukając rozwiązania problemu spotkałem się już z taka opinią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati123 Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Miałem tez taka sytuacje na falowanych jak i prostych tarczach na heblu tektro IO trochę to denerwowało i zakupiłem inne heble Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.