Micusek Napisano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Zważyłem wczoraj całe przednie koło: cała obręcz - 925g dętka (kenda) - 180g opona - 620g Szkoda że na CR'ach dużo nie zejdę, ale tak to musiałbym brać coś koło tysiaka ... no cóż, dzisiaj zapewne zrobię zamówienie bo internet już chodzi A i ta opona to chyba też do najlżejszych nie należy , co nie ? PS Wczoraj kupiłem łańcuch PC-791 ze spinką. Myślę że za kilka dni napisze coś - może będzie już zmodyfikowany rowerek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micusek Napisano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Mam jeszcze jedno pytanie, jak myślicie, czy srebrny zestaw pasowałby do tego.. ? Bo ja dochodzę do wniosku że chyba średnio i coś mnie ruszyło ... czy jest sens kupować ORO K-18 zamiast J5 ? Myślę że o wiele ładniej by to wyglądało, tyle że musiałbym dorzucić ze 150 zł ... ;/ Kross jest w wersji biało czerwonej, amor w przyszłości pewnie też będzie biały... no a jakby nie patrzeć to rower też powinien wyglądać .. nie wiem już co mam kupować... muszę przespać się z tym do końca weekendu i wypatrywać za ew. możliwościami zdobycia pieniążków. Ma ktoś może zdjęcie krossa biało-czerw ze srebrnymi zaciskami ? Bo bym się zmartwil jakby marnie wyglądał taki zestaw ;/ Zaraz to przejdzie w typowy monolog, ale jak mam coś kupować za , no jakby nie było, sporą sumę to wole żeby to było ładne i sprawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micusek Napisano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 No i nie mam problemu - jakiś nowy właściciel bez mojej wiedzy przywłaszczył krosika ... czytaj ukradł A po 1 czerwca miały wkroczyć ogromne zmiany... Zamieszczam (może się komuś przyda) rozpiskę wagową, części pogrubione - nie zważone. Nazwa Waga Bar Plugs: (Korki do kierownicy) NoNejm 4 Bottom Bracket: (Suport) 200 Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid SD5+pancerz 240,5 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid SD5+pancerz 271,9 Cassette: (Kaseta) PG 950 390 Chain: (Łańcuch) PC-971 298 Crankset: (Korby) Truvativ ISO-Flow 855 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano Deore 176,6 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano Deore SGS 306,8 Fork: (Widelec) Suntour XCR 100mm 2300 Frame+Headset: (Rama+Stery) Kross level A4 17' + VP-AC41 1800 Grips: (Gripy) No Nejm 101,2 Handlebar: (Kierownica) Truvativ XR 176,4 Pedals: (Pedały) No Nejm 371 Seat: (Siodło) No Nejm 396,8 Seatpost: (Sztyca) No Nejm 291,8 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) No Nejm 44,8 Shifters: (Manetki) Deore Dual Control+pancerze+linki 541,9 Skewers: (Zaciski koł) No Nejm 116,6 Spacers: (Podkładki) 10 Stem: (Mostek) Truvativ XR 163,3 Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Smart Sam 610 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Smart Sam 610 Top Cap: (Top cap) VP 18 Tubes: (Dętki) Kenda+Decathlon 360 Wheel Front: (Koło przednie) 925,0 Hub: (Piasta) Rim: (Obręcz) Alexrims X2100 Spokes: (Szprychy) Nipples: (Nyple) Rim tape: (Opaska) Rotors: (Tarcze) brak Wheel Rear: (Koło tylne) 1200,00 Hub: (Piasta) Rim: (Obręcz) Spokes: (Szprychy) Nipples: (Nyple) Rim tape: (Opaska) Rotors: (Tarcze) brak Temat można zamknąć, pewnie założę nowy tym razem z pytaniami z jakich części złożyć rower, bo jednak chcę rower z tym co chcę czyli - dobrą ramę, porządniejsze składane koła (bo zazwyczaj firmowe to klockowate), rebe i porządne hample. A kupić dobry rower żeby i tak później wymieniać to mi się troszke by nie opłacało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.