julaswdx Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam wczoraj kupilem w/w hamulce hydrauliki i z głupoty/niewiedzy nacisnalem klamki bez zamontowanych tarcz - efekt klocki nie wracają, słyszałem jakies syknięcie przy nacisnięciu ale nic sie nie wylało. Czy jest jakis domowy sposób naprawienia tego czy odrazu do serwisu leciec? Pan w serwisie mówił że najprawdopodobniej trzeba będzie odpowietrzyć układ - koszt 25 zł Jaki możee być koszt wysłużenia przewodu na tył, bo mam pewne wątpliwosci czy mi tylny przewód będzie w zupełnosci wystarczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Wylało nie wylało odpowietrzyć trzeba. Jest to prosty zabieg i wydawać 25zł raczej sie nie oplaca. Wystarczy poczytać. Za te pieniądze kupić olej np. LHM+. Koszt przedłożenia to koszt nowego dłuższego przewodu + oliwki (jakies groszowe sprawy). Bo przewodu jako takiego nie da sie przedłużyć. Ja w swoim Louise w sumie nie odpowietrzam tylko wymieniam cały płyn jest go ok 10ml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julaswdx Napisano 17 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 próbowałem jakos odsunac te klocki śrubokretem i chyba sie udało, jednak myśle że i tak hamulcom przydało by sie odpowietrzenie bo nie są to nówki. Mógłby ktoś zrobić jakiś mały tutorial krok po kroku co mam zrobic, albo wkleic gotowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Mam na temat swojego http://coogee.republika.pl/louise.html moze Ci sie przyda mimo ze zacisk masz inny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 17 Marca 2010 Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 A poza tym jest przyklejony temat o odpowietrzaniu i uzupełnianiu płynu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.