Skocz do zawartości

[hamulce] Magura Julie - problem

julaswdx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj kupilem w/w hamulce hydrauliki i z głupoty/niewiedzy nacisnalem klamki bez zamontowanych tarcz - efekt klocki nie wracają, słyszałem jakies syknięcie przy nacisnięciu ale nic sie nie wylało. Czy jest jakis domowy sposób naprawienia tego czy odrazu do serwisu leciec? Pan w serwisie mówił że najprawdopodobniej trzeba będzie odpowietrzyć układ - koszt 25 zł

Jaki możee być koszt wysłużenia przewodu na tył, bo mam pewne wątpliwosci czy mi tylny przewód będzie w zupełnosci wystarczyć

• Mod Team

Wylało nie wylało odpowietrzyć trzeba. Jest to prosty zabieg i wydawać 25zł raczej sie nie oplaca. Wystarczy poczytać. Za te pieniądze kupić olej np. LHM+. Koszt przedłożenia to koszt nowego dłuższego przewodu + oliwki (jakies groszowe sprawy). Bo przewodu jako takiego nie da sie przedłużyć.

Ja w swoim Louise w sumie nie odpowietrzam tylko wymieniam cały płyn jest go ok 10ml

próbowałem jakos odsunac te klocki śrubokretem i chyba sie udało, jednak myśle że i tak hamulcom przydało by sie odpowietrzenie bo nie są to nówki. Mógłby ktoś zrobić jakiś mały tutorial krok po kroku co mam zrobic, albo wkleic gotowy ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...