Krakosfr Napisano 16 Marca 2010 Napisano 16 Marca 2010 No to tak zwracam sie z proźbą o pomoc w modyfikacji mojego roweru oczywiście głownię chodzi o zbicie wagi roweru ale z głową ponieważ jestem troche duzym człowiekiem 192 cm wzrostu i okolo 100 kg wagi jedzę raczej agresywnie (drugi rower mam do DH) ale oczywiście rower do xc będzie eksploatowany w 100 jak należy moje propozycje na modyfikacje to : Piasty novateca (423 gramy przednia i tylnia) obrecze 2 x mavic xc717 398gram sztyca smica 27,2 mm 400mm 248 gram korba slx 890gram mostek amoeba vitra 110mm 145 gram kiera amoeba vitra 580mm 166gram ( nie ma jakiś szerszych kier do xc??) rock shox tora sztyca smica pedały spd? kaseta? lancuch? manetki? Rama Kona Blast 7005 Butted Aluminum Amor Marzocchi MZ Comp 100mm Stery Aheadset STS ----> Fsa orbit Kiera Kona Aluminum Riser Mostek Kona Control Gripy Kona Mooseknuckle ----> Neoprenowe Siodełko WTB Pure V Sport ----> Boplight Sztyca Kona Thumb ----> zoom ;/ Zacisk podsiodłowy na QR Korba TruVativ FiveD Pakiet TruVativ Square LE ----> accent Pedały Wellgo LU-A9 ----> dartmoor dirty hary Łancuch Shimano CN-HG53 (9sp) ----> XTR Kaseta Shimano Deore 11-32 9 speed P. przerzutka Shimano Deore ----> XT T. przerzutka Shimano Deore ----> Sram 7.0 Manetki Shimano Deore :arrow: Gripy sram 3.0 Koło przód Piasta przód KK Disc Szprychy 4G Stainless Opona Tioga Terra Firma 26 x 1.95 Obrecz Sun Black Eye Koło tył Piasta tył Shimano Disc FH-M475 disc Szprychy 4G Stainless Opona Tioga Terra Firma 26 x 1.95 Obrecz Sun Black Eye Hamulec P Shimano Mechanical Disc (BR-M465) ----> Xt 4-tłoczkowy ( bedzie formula k18) Hamulec T Shimano Mechanical Disc (BR-M465) ----> hayes mx 2 Klamka P Avid Disc brake lever FR-5 ----> Avid SD 7 Klamka L Avid Disc brake lever FR-5 ----> Shimano deore
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.