Opis problemu: pedałuję, i w chwili gdy przestaję kaseta ma ''opóźnioną'' reakcję. Gdy przestaję pedałować NATYCHMIAST, łańcuch wali o ramę. Pedałując do tyłu łańcuch ugina się. Kaseta jakby nie nadąża się obracać, ma taki dziwny opór. Dodam, że przejechałem dopiero 2800km, rower był kupiony w listopadzie 2008r.
Czy to jest normalne zachowanie przy 9 rzędowych kasetach ? czym to jest spowodowane?
Czy zdejmując kasetę da się przesmarować bębenek bez rozbierania go?
Taki opór jest od nowości, ale dopiero teraz się tym bardziej szczegółowo zainteresowałem.
Pytanie
Gość Daniel
Witam Szanownych Forumowiczów!
Od 2 godzin czytam różne fora i porady i mam kompletny mentlik w głowie. Zacznę od mojego roweru KELLYS IMAGINE '08
http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=15371&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=213&subcat_id=216
Jak widać, mam kasetę CS-HG50-9
Opis problemu: pedałuję, i w chwili gdy przestaję kaseta ma ''opóźnioną'' reakcję. Gdy przestaję pedałować NATYCHMIAST, łańcuch wali o ramę. Pedałując do tyłu łańcuch ugina się. Kaseta jakby nie nadąża się obracać, ma taki dziwny opór. Dodam, że przejechałem dopiero 2800km, rower był kupiony w listopadzie 2008r.
Czy to jest normalne zachowanie przy 9 rzędowych kasetach ? czym to jest spowodowane?
Czy zdejmując kasetę da się przesmarować bębenek bez rozbierania go?
Taki opór jest od nowości, ale dopiero teraz się tym bardziej szczegółowo zainteresowałem.
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.