Skocz do zawartości

[rower ]rower enduro do 6000zł

lukaszs

Rekomendowane odpowiedzi

Lukaszs- może ramka Gt Force?, lekka nie bedzie, ale można trafić w dobrej cenie na ebay.de Skoku sporo, a geometria bardziej w stronę XC.

Geometrię w stronę XC to ona ma, ale jak ustawię Pike'a na 95 mm :)

Co prawda ja mam poprzednika, ale Force ma praktycznie tę samą geometrię.

chciałbym żeby był to wygodny rower z pełnym zawieszeniem w miarę lekki - nie mam raczej zamiaru uczestniczyć w maratonach.

rower ma być wszędołazem którym mogę pokonać każdą ścieżkę czy to w lesie czy w górach a mam lekko zjazdowe zacięcie więc wymyśliłem sobie enduro/AM

Pytałeś mnie na PW o GT - już ją kiedyś opisywałem na forum, musiałbyś poszukać.

Jeśli te zapędy zjazdowe nie są zbyt duże, to ja wziąłbym Trance'a X. Będzie sporo lżejszy, geometria też będzie zapewne bardziej efektywna.

Kolega na Trance X wygrał Enduro Trophy w Brennej - na odcinkach, gdzie było pod górkę, był w czołówce (kondycja robi swoje, ale rower też miał do tego odpowiedni), a na zjazdach objechał wielu na znacznie cięższych maszynach. Sprzęt nie jeździ sam, ale ten Giant to naprawdę bardzo dobry rower. Gdybym mieszkał na nizinach, a w górach bywał rzadko, sam bym taki kupił. Natomiast tak nie jest i na GT jeżdże praktycznie tylko w górach.

• Mod Team

Klaniam,

Jest jedna rzecz o ktorej malo kto pamieta przy kupowaniu rowerow z JuKejowa.

Kwestia przestawienia sie, lub przelozenia klamek hebli. Angole oczywiscie maja wszystko po swojemu czyli w prawej klamce przod a w lewej tyl - a nie tak jak cala reszta swiata odwrotnie.

Drobiazg, ale warto byc ostrzezonym... Przed ewentualna wysylka mozna spytac Evansa czy nie przelozyliby na continental.

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...