bodziekk Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Lukaszs- może ramka Gt Force?, lekka nie bedzie, ale można trafić w dobrej cenie na ebay.de Skoku sporo, a geometria bardziej w stronę XC. Geometrię w stronę XC to ona ma, ale jak ustawię Pike'a na 95 mm Co prawda ja mam poprzednika, ale Force ma praktycznie tę samą geometrię. chciałbym żeby był to wygodny rower z pełnym zawieszeniem w miarę lekki - nie mam raczej zamiaru uczestniczyć w maratonach. rower ma być wszędołazem którym mogę pokonać każdą ścieżkę czy to w lesie czy w górach a mam lekko zjazdowe zacięcie więc wymyśliłem sobie enduro/AM Pytałeś mnie na PW o GT - już ją kiedyś opisywałem na forum, musiałbyś poszukać. Jeśli te zapędy zjazdowe nie są zbyt duże, to ja wziąłbym Trance'a X. Będzie sporo lżejszy, geometria też będzie zapewne bardziej efektywna. Kolega na Trance X wygrał Enduro Trophy w Brennej - na odcinkach, gdzie było pod górkę, był w czołówce (kondycja robi swoje, ale rower też miał do tego odpowiedni), a na zjazdach objechał wielu na znacznie cięższych maszynach. Sprzęt nie jeździ sam, ale ten Giant to naprawdę bardzo dobry rower. Gdybym mieszkał na nizinach, a w górach bywał rzadko, sam bym taki kupił. Natomiast tak nie jest i na GT jeżdże praktycznie tylko w górach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 dzięki za wyczerpująca odpowiedź:-) na razie faworytem jest FELT zaraz za nim GIANT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Jeśli chodzi o Felt Compulsion, to musiał by być model 2009 który jest poprawiony (nie 2008). Nie wiem jaka cena w Harfie, niedawno u nich byłem, mieli tylko starsze modela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ten z Evansa to jest 2009 więc ok. tylko muszę zakombinować jak bo ściągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Nic nie musisz kombinowac... Przesylka roweru z Evansa do Kraju-Raju kosztuje 40quid. Poprostu podajesz polski adres przy check-out'ie i heja-przygodo... Powodzenia! Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 No to problem rozwiązany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Najśmieszniejsze jest to że od tysiaka wysyłają do PL za darmochę, a rower kosztuje £999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 To niech dokupi coś za 2 Funty i temat załatwiony Np. http://www.evanscycles.com/products/weldtite/cure-c-cure-puncture-repair-kit-ec007520 Lub http://www.evanscycles.com/products/zefal/ping-bell-ec020499 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 18 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Klaniam, Jest jedna rzecz o ktorej malo kto pamieta przy kupowaniu rowerow z JuKejowa. Kwestia przestawienia sie, lub przelozenia klamek hebli. Angole oczywiscie maja wszystko po swojemu czyli w prawej klamce przod a w lewej tyl - a nie tak jak cala reszta swiata odwrotnie. Drobiazg, ale warto byc ostrzezonym... Przed ewentualna wysylka mozna spytac Evansa czy nie przelozyliby na continental. Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 lukaszs zadzwon do mk w gliwicach (http://mkbikeonline.com/sklep/), ostatnio widzialem u nich takiego felta jak ciebie interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ivan dzięki za ostrzeżenie:-) arbike - u nich na stronie są tylko Gianty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 18 Marca 2010 Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 arbike - u nich na stronie są tylko Gianty Dlatego napisałem żebyś zadzwonił - strone podałem co byś chopie namiary miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 a ok to zadzwonię :-) dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 a co do rozmiaru - myślicie że 19.5 będzie ok? HT mam 20' i nie jest za duży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 19 Marca 2010 Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 W pierwszą pozycję od góry wpisz wysokość nogi w kroku i kliknij na pozycję poniżej , wyskoczy zalecany rozniar wysokość ramy (od - do) oraz zalecana wysokość ustawienia siodełka ; http://www.bikediscount.com/big/body_size2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 dzięki - wychodzi mi od 19' do 20,5' wiec 19,5 byłoby idealne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.